gidip hesabını sorasım var

peluss89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
1.277
51
48
İstanbul
arkadaşlar bu da dertmi diceksniz ama sinirlendim işde, ben çalışıyorum, ölende yemek için bir iki kız arkadaşımla yemeğe çıkıyoruz. burda konum itibari ile fazla bir alternatifimiz yok, hep belli yerler. ve yine konum itibari ile standartların çok üstünde yerler-fiyat olarak söylüyorum.
geçenlerde bi gözleme yemiştim yanına küçük bi bardakta çay içtim. çayın parasını da aldı benden. şimdi burası normalde çay parası almıyor. hele yanımdaki arkadaşlarımdan hiç almıyor,onlar benden öncede oraya gidiyorlardı. ben sonradan katıldım.
neyse o gün sesimi çıkarmadım verdim. bidaha gitmicem dedim arkadaşlarıma da. bgn yalnız kalmim diye hemde son bir şans için tekrar gittim. yine aynısını yaptı. :20: arkadaşımda bende yemek yedik, benden aldı ondan almadı çay parası. yani küçük bişey, lafı bile edilmez yemeğe hergün verdiğim-verdiğimiz paranın yanında ama insanın siniri bozuluyor. :19:
bu akşam iş çıkışı gidip içimdekini dökmek istiyorum. ben bir daha asla buraya gelmicem ama diğer müşterileriniz açısından söylüyorum, şu çay meselesinde bi karar verseniz iyi olur. çay sizin müessesenizde ikram mı yoksa ücretlmi? böyle kişiye göre davranırsanız daha benim gibi çok müşteri kaybedersiniz deyimmi? vallahi ufacık bişey aslında ama sinir oldum işde... :57:

Hesap geldiği zaman neden hesapların farklı hesaplandığını sorabilirsiniz.

Allah baska dert vermesin arkadasim ya.
Evet ilk etapta sinir bozucu olabilir ama buraya konu acacak kadar büyük bisey de degil.

Kusura bakmayin, herkesin derdi kendine büyük dedikleri bu olsa gerek...

yemek üstüne ikram ettikleri çaydan almıyor fakat yemekle içilen içeceklerden para aldıkları için yemekle içtiğiniz çaydan alıyor olabilirler bazı yerler öyle yapıyor ama eğer rahatsız oluyorsanız bence birdahaki yemek yediğinizde hesabı göstererek neden böyle diye sorabilirsiniz, allah başka dert vermesin

çay istemeden önce ücretli mi yoksa ikramınız mı deyiverin ücretli derlerse kalsın deyin ve kalkın bu kadar içinizde soğumuş olur böylece

konu yanlış yere açılmış sonuna kadar okudum neren kv kp görümce elti yada kocaya bağlanacaağını ama cıks olmadı:9: ama yinede söliyim bencede söylemelisin.

Çoğu yerde,yemekten sonraki çaylar ikram oluyor.
Hesap istemişken,kendileri soruyorlar çay veya kahve alır mısınız diye...

Bu tarz yerlerde,en çok meşrubattan kar ediliyor.
Meşrubat 2-3 kat fiyatına satıldığı halde,müşterinin gözüne gelmiyor.
Sen meşrubat içmiyorsan,o yüzden yemekle beraber içtiğinden para alıyor olabilirler.

Hesap geldiğinde sıkıntınızı belirtin. . İçinize böyle küçük bir olayı atıp kendinizi daraltmayın . . :ssz:
Allah başka dert vermesin :1:

Konu sahibi arkadaşım şimdi şöyle eger çayı yemegin yanında içiyorsak o zaman çay parası alıyorlar fakat yemegin üstüne içiyorsak o zaman çay parası almıyorlar örnegin gittigimiz biyerde börek,sıkma (bir çeşit hamur işi) yanında çay içiyorsak onun parası alınır o arkadaşınızdan tanıdık diyemi almıyor acaba

Back
X