Gırgır Dergisi'nden İslam İnancına ve Hz.Musa Peygambere Hakaret

Siminru

Canım üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
3.948
2.544
133
Sözde Mizah dergisi, Ahlaksız Gırgır'ın Hz Musa'ya hakaret eden karikatürü tepki çekti. Hz Musa peygambere hakaret eden Gırgır Dergisine Sosyal Medya'da tepki yağdı!
Gırgır isimli Mizah yaptığını iddia eden derginin Hz Musa'ya hakaret eden bir karikatür yayınlamasına Sosyal Medya'dan sert tepki geldi. Yüzlerce kişi Gırgır dergisinin İslam dininin mukaddesatını hedef alan karikatürüne tepki gösterdi.

Dergide Hz.Musa'ya alenen küfredilirken, skandalkarikatür sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın da skandal karikatüre tepki gösterirken 'Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum.' ifadelerini kullandı.

İşte o skandal karikatür;

İşte Gırgır Dergisine Gelen Tepkiler

İbrahim Kalın

Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum.

DR İbrahim Uslu

Hz. Musa'ya hakaret eden GırGır dergisine Musevi, Hıristiyan cemaatleri ve Diyanetin avukatları birlikte suç duyurusunda bulunmalıdır.

Ahmet Bilgiç

Her kim Gırgır dergisinin yaptığına ifade ve basın özgürlüğü derse, ahlaksızdır, haindir, şerefsizdir. Sinir uçları ile oynuyorlar alçaklar

Cihad Gökdemir

Gezi'nin zeki(!) çocuğu @GIRGIRDergi'sinin üretebildiği espri, kutsala küfür? "Muhafazakârlar mizah üretmez" diyenlerin mizahı

http://www.memleket.com.tr/girgir-d...aret-girgir-dergisi-hakaret-kari-1061174h.htm
(memleket.com.tr)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öküze tapanlara küfür mü ediyorsun? Hay sizin taptığınız öküzü .... mi diyorsun? Hay sizin peygamberinizi ... estağfurullah @canınfistigi . . .
Siz saygı duymuyorsanız alenen böylesi terbiyesizliği edepsizliği yumuşak mı karşılıyorsunuz? Ben onların dinsizliğine bişey demiyorsam onlar benim peygamberime nasıl dil uzatır? İnanmıyorsanız koyarsınız kenara inanmıyorum senin dinine dersin eyvallah. Neden bu laf söyleme cüreti. Söylemek zorundamısın?

Fıstık öküze falan tapmıyorlar, saygıdeğer bir canlı sadece :)))

Yani lafın gelişi, spagetti canavarı da olabilir. Mühim olan bize saçma da gelse başka inançlara ve düşüncelere ne kadar saygı duyuyoruz. İnanç benim için saygı duyulması gereken bir mevzu o yüzden kendimi sorguladığımda başka inançlarla da dalga geçmemeye çalışıyorum sadece.

Adamların kafasında Gandalf ile Hz Musa aynı yerde. O yüzden nasıl biz Gandalf'a ulan ne biçim büyücüsün, elindeki asa sadece beyaz ışık mı saçıyor, niye bir adam gibi büyü yapmıyorsun diyorsak o da öyle diyebileceğini sanıyor.

Bilim ve inanç çok farklı seyler. Bilim" falsification" ile ilerler, yani sen bir teoriyi çürüten yeni bilgi ve kanıtlar sunarsan, diğer eski bilgi gider, eklenen bu Yen'i bilgiyle ilerleme sağlanır. İnanç da ise, bir şey olmadı diye ya da savunduğu seylerle çelişen kanıt da sunsan, yeni sunulan bilgilerle bir değişim sağlanmaz inancın temelinde , sunulan kanıtlar dışlanır. Bu yüzden inanç İnanç bilim ise bilimdir. Bu ikisini çok karıştırmamak lazım birbirine. He bunları niye yazdım sana bilmiyorum :))) bilimsel yönteme giriş 101aşkımı itiraf ediyorum sana fıstık bilim insanı kafası var sende , harcanma akademiye geç

Evet inege tapana saygi gercekten cok mantikli.. Kiyaslamaya bak peygamberle inekkk.. Tövbe yarabbim

Gerçekten bunu mu düşünüyorsunuz? Saygı duymadan saygı görmeyi mi bekliyorsunuz? Hiç bir şeye inanmayan insanlar için Hz Musa'nın sadece bir insan olduğunu bilmiyor musunuz? Peygamberle ineği karşılaştırmadım ben. İnsanların inançlarının çeşit çeşit olduğunu ve herkesin birbirinin inancına saygı göstermesi gerektiğini söyledim. Ama işte "en mantıklı en doğru benim düşüncem herkes bu düşünceye saygılı olmak zorunda ama ben mantıksız bulduğum hiç bir şeye saygılı olma zorunda değilim" olayını bir türlü aşamadığımız için bu noktadayız. Karşılıklı saygı nedir bilmiyoruz.

Yo dostum yo. Üniversiteyi bitirdikten sonra tövbe ettim ben. Son finallerimi saydım. Ara ara her kayıt dönemi acaba bir yüksek lisans yapsam mı dedim ama her sınav zamanı da oh be iyi ki başvurmamışım şimdi bir de sınav stresi ile uğraşıyordum dedim. 11 yıl böyle geçti. Artık geçti benden akademi :)

Neyse tartışamayacağım. Benim amacım bu vesile ile insanları birbirine saygı duymak konusunda biraz düşünmeye itmekti. Oldukça muhafazakar bir aileden gelen muhafazakar bir insanım. Din benim için saygı duyulması gereken bir şey, kutsallar dalga geçilmemesi gereken bir şey. Ama işte saygının karşılıklı olduğunu anlatmak istedim. Sandım ki insanları biraz düşünmeye iterim. Neden böyle bir şey yapabileceğimi sandım bilmiyorum tabi. Hala ders almıyorum sanırım.

:)) geçmez geçmez yürüteçle derse gelen var sana felsefe doktorası yakışır, bölüm bile sectim, elinden tutup okula yazdırmadığım kaldı

Düşünce özgürlüğü farklı bir şey,kutsal şeylere hakaret farklı.Ama haklı mazeretleri varmış.Biz de banlanmayalım o zaman ,yorgun ve uykusuzduk diyelim.

Ya boşver niye tartışıyorsun, senin gibi dindarda görmedim ayrıca su yasıma geldim bir iki kişi anca, çölde vaha gibisin vallahi :)))

Bizim dinimiz hoşgörü uzerine . biz baska inanclara saygi duyuyoruz ama onlarin bu yaptiklari saygiyi haketmio..ne demek peygamber uzerinden küfürlü karikatür yapmak..

Düşünce özgürlüğü farklı bir şey,kutsal şeylere hakaret farklı.Ama haklı mazeretleri varmış.Biz de banlanmayalım o zaman ,yorgun ve uykusuzduk diyelim.
Yap yap özür dile.. Gercekten kabul edilesi.. Ozurlerini kabul edip ayakta alkisliorum...

Tarih boyunca neden dinler üzerinden saçma EGO'lar tatmin edilmeye çalışılmış acaba? Yazık. İnsanın fikri neyse zikri de oymuş derler. Z.kten başka bir şey bilmiyorlarsa demek!
Tövbe.

:)) geçmez geçmez yürüteçle derse gelen var sana felsefe doktorası yakışır, bölüm bile sectim, elinden tutup okula yazdırmadığım kaldı
Halbuki çok da mühendis bir kafam var :)
Bilkentte okudum. Orda mühendisleri başka alanlara da zorla yönlendirmek istiyorlar. O yüzden çeşitli derslerde jean jacques rousseau'dan freuda kadar çeşit çeşit şeyler okuduk. Düşünüyorum öyleyse varım savına Descartes'ın nasıl geldiğini biliyorum, Allah'ım her şeyin varlığını sorgulayıp da o noktaya gelişini anlamak için bir tarafımı yırtmıştım. Sonra Sokrates demek istiyorum ama sinirden silmişim aklımdan, böyle bir yazı okumuştuk. Her tartışması karşısındakinin fikrini çürütmek üzerineydi. Bir tane de kendi fikrini söylese ben de onu çürütücem, delirmiştim. Kısaca bende felsefeyi kaldıracak ruh hali yok. Ağır geliyor bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…