Bunları okuyunca çok geriliyorum. Saygısızlık diyorum
Sonra diyorum sen öküze tapanlarla dalga geçmiyor musun? Onların inançlarına saygı duyuyor musun?
Fıstık öküze falan tapmıyorlar, saygıdeğer bir canlı sadece :)))
Yani lafın gelişi, spagetti canavarı da olabilir. Mühim olan bize saçma da gelse başka inançlara ve düşüncelere ne kadar saygı duyuyoruz. İnanç benim için saygı duyulması gereken bir mevzu o yüzden kendimi sorguladığımda başka inançlarla da dalga geçmemeye çalışıyorum sadece.
Adamların kafasında Gandalf ile Hz Musa aynı yerde. O yüzden nasıl biz Gandalf'a ulan ne biçim büyücüsün, elindeki asa sadece beyaz ışık mı saçıyor, niye bir adam gibi büyü yapmıyorsun diyorsak o da öyle diyebileceğini sanıyor.
Evet inege tapana saygi gercekten cok mantikli.. Kiyaslamaya bak peygamberle inekkk.. Tövbe yarabbim
Bilim ve inanç çok farklı seyler. Bilim" falsification" ile ilerler, yani sen bir teoriyi çürüten yeni bilgi ve kanıtlar sunarsan, diğer eski bilgi gider, eklenen bu Yen'i bilgiyle ilerleme sağlanır. İnanç da ise, bir şey olmadı diye ya da savunduğu seylerle çelişen kanıt da sunsan, yeni sunulan bilgilerle bir değişim sağlanmaz inancın temelinde , sunulan kanıtlar dışlanır. Bu yüzden inanç İnanç bilim ise bilimdir. Bu ikisini çok karıştırmamak lazım birbirine. He bunları niye yazdım sana bilmiyorum :))) bilimsel yönteme giriş 101aşkımı itiraf ediyorum sana fıstık bilim insanı kafası var sende , harcanma akademiye geç
Yo dostum yo. Üniversiteyi bitirdikten sonra tövbe ettim ben. Son finallerimi saydım. Ara ara her kayıt dönemi acaba bir yüksek lisans yapsam mı dedim ama her sınav zamanı da oh be iyi ki başvurmamışım şimdi bir de sınav stresi ile uğraşıyordum dedim. 11 yıl böyle geçti. Artık geçti benden akademi :)
Neyse tartışamayacağım. Benim amacım bu vesile ile insanları birbirine saygı duymak konusunda biraz düşünmeye itmekti. Oldukça muhafazakar bir aileden gelen muhafazakar bir insanım. Din benim için saygı duyulması gereken bir şey, kutsallar dalga geçilmemesi gereken bir şey. Ama işte saygının karşılıklı olduğunu anlatmak istedim. Sandım ki insanları biraz düşünmeye iterim. Neden böyle bir şey yapabileceğimi sandım bilmiyorum tabi. Hala ders almıyorum sanırım.
Bizim dinimiz hoşgörü uzerine . biz baska inanclara saygi duyuyoruz ama onlarin bu yaptiklari saygiyi haketmio..ne demek peygamber uzerinden küfürlü karikatür yapmak..Gerçekten bunu mu düşünüyorsunuz? Saygı duymadan saygı görmeyi mi bekliyorsunuz? Hiç bir şeye inanmayan insanlar için Hz Musa'nın sadece bir insan olduğunu bilmiyor musunuz? Peygamberle ineği karşılaştırmadım ben. İnsanların inançlarının çeşit çeşit olduğunu ve herkesin birbirinin inancına saygı göstermesi gerektiğini söyledim. Ama işte "en mantıklı en doğru benim düşüncem herkes bu düşünceye saygılı olmak zorunda ama ben mantıksız bulduğum hiç bir şeye saygılı olma zorunda değilim" olayını bir türlü aşamadığımız için bu noktadayız. Karşılıklı saygı nedir bilmiyoruz.
Yap yap özür dile.. Gercekten kabul edilesi.. Ozurlerini kabul edip ayakta alkisliorum...Düşünce özgürlüğü farklı bir şey,kutsal şeylere hakaret farklı.Ama haklı mazeretleri varmış .Biz de banlanmayalım o zaman ,yorgun ve uykusuzduk diyelim.
Halbuki çok da mühendis bir kafam var :):)) geçmez geçmez yürüteçle derse gelen varsana felsefe doktorası yakışır, bölüm bile sectim, elinden tutup okula yazdırmadığım kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?