Gitme fikri çık aklımdan

Hanımlar burası her bakımdan şans bizim için.Türkiye in dört bir yanından insan var.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.

Ben istanbulda yaşıyorum.ama bu şehir beni artik boguyor.en iyi -sözde-semtlerinden birindeyim.Kiram da hayli yüksek.değse ama değmiyor bi boğaz gorecegim diye bu kadar kaba insanlar yaşamak istemiyorum...sorsan çok güngörmus insanlardir eminim🤦trafik deseniz cabası.boğuluyorum alıp başımı gidip yeniden başlayasım var.Yaşım 36. Hiç tanimadigim bir sehirde sıfırdan baslamak..sizce mantikli mi?ama mutsuzum bu şehirde.
Sizce bu mantıklı mı bir de lütfen bir kadinin tek basina yasayabileceği,modern,disari cikip bi eğlenmeye gidilebilecek,sahil kenarı ve en önemlisi ucuz bir sehir varsa önerebilir misiniz?
Ya en önemlisi de şu akrabacılık vs olmayan mümkünse kimsenin kimseye karışmadığı bi yer olsun.
Çanakkale tavsiyemdir. Ben de istanbulda yaşıyordum hayat enerjimi söküp almıştı. İşimiz gereği Çanakkale olamadığı için Eskişehir’e geldik. Kendimi daha genç daha dinamik en önemlisi daha huzurlu hissediyorum. Çok çok iyi imkanların yoksa istanbulda yaşamak akıl karı değil bence. Üniversite döneminde çok sevdiğim şehir çalışma hayatında beni tüketti diyebilirim kaç kurtar kendini

Sahil demeseniz Eskişehir'i önerecektim. :) burada rahat rahat gezip eglenebilirsiniz, kimse kimseye karışmaz. İstanbuldan gelen biri olarak da kira ve diğer hizmetlerin size ucuz geleceğine eminim 😊 Eskisehir candır 😍
Ben de sahil dediği için Çanakkale önerdim :) bizim de porsuğumuz kanlı kavağımız var 🤩 buraya geldiğim givi bir bisiklet edindim iş çıkışı nehir kenarı sürüp nefes almak bile beni o kadar tatmin ediyor ki. İstanbulda yürüyüş yapmak için bile bir araca binmek gerekiyordu allahım çileydi kanım çekildi düşününce yine 😂

İstanbul’un semtleri de birbirinden çok farklıdır. Hatta apartman ve site hayatı birbirinden çok farklıdır. Belki şehir değil semt değiştirmeniz de iyi gelebilir. Kimsenin kimseyle işinin olmadığı bir siteye de taşınabilirsiniz.

Mersin çok ucuzdur. Her şeyiyle ucuz, giyimden sebze meyveden ev kirası satın alması bile. Ama sıcak bir şehir haberiniz olsun. Antalya Kaş ta tek başına yaşayan bir öğretmen arkadaşım var kadın. Çok mutlu o da. Aydın'da bir ilçe demişlerdi çok ucuz diye ama net hatırlamıyorum.

Karadenizliyim orada dogmasam da gittim.guleryuz yasaklanmis gibi.herkes kaslari catik duruyo
Çok enteresan.bana göre Karadeniz halkı sağlam karakterli güvenilir yardımsever ve fazlasıyla eğlencelidir.her durumdan gülünecek birşey çıkartır,çok şakacıdır. Heryerin iyisi de var kötüsü de var. Şaşırdım fikrinize

işiniz nedir özel değilse ? yani ofis çalışsanı yada üretim çalışanı vs iseniz sakin yerlerde iş imkanınız az olur. ama home office e adapte olabilen bir işiniz varsa bence pek çok yeri düşünebilirsiniz rahatlıkla.

ben kendime öyle bir düzen kurabilsem urla düşünüyorum.
Kamudayim

Tam kıyı olmasa da Adana rahattır.
Tam kıyı olsun derseniz Mersin de güzel ve rahat.
Çanakkale çok güzel bir şehir. Aşık olmuştum ama yaşam koşullarını bilmiyorum.

Ankara da bir buçuk yıl yaşadım ve büyükşehirin bana göre olmadığına karar verdim o kalabalık o trafik ulaşım sorunu her taraf mutsuz insan dolu büyükşehir işlerinizi halletmek kolay her şey var derler ama özel aracı ve vakti olana var her şey. İstanbul da deniz var ama her semtinde mi bu deniz ? Yani sırf deniz görevegim boğazda iki tür atacağım diye bunlara katlanmaya gerek var mı gerçekten ? Ben sizin yerinizde olsam pilini pirtimi toplar denizi olan sakin temiz bir şehre taşınırdım. Huzur gibisi yok.

Ben de sahil dediği için Çanakkale önerdim :) bizim de porsuğumuz kanlı kavağımız var 🤩 buraya geldiğim givi bir bisiklet edindim iş çıkışı nehir kenarı sürüp nefes almak bile beni o kadar tatmin ediyor ki. İstanbulda yürüyüş yapmak için bile bir araca binmek gerekiyordu allahım çileydi kanım çekildi düşününce yine 😂
Eskişehir candır ya çok severim. Varsın denizi olmasın:)

Sahil şehirleri guzel diyelim olmadı, Ankara bile daha yaşanılır bi yer bence. Güzellik olarak elbette İstanbul bin basar, dünyanın en güzel ve ilham verici şehirlerinden biri ve gri bi başkent okey ama yaşam kaliten bir anda artıyor Ayrancı Tunali Gop bence Türkiyenin çok yaşanılası yerleri ben İstanbuldan oralara taşınıp 3 sene yaşadım kendime oralarda mis gibi bi hayat kurmuştum hala özlerim.

Ankara da bir buçuk yıl yaşadım ve büyükşehirin bana göre olmadığına karar verdim o kalabalık o trafik ulaşım sorunu her taraf mutsuz insan dolu büyükşehir işlerinizi halletmek kolay her şey var derler ama özel aracı ve vakti olana var her şey. İstanbul da deniz var ama her semtinde mi bu deniz ? Yani sırf deniz görevegim boğazda iki tür atacağım diye bunlara katlanmaya gerek var mı gerçekten ? Ben sizin yerinizde olsam pilini pirtimi toplar denizi olan sakin temiz bir şehre taşınırdım. Huzur gibisi yok.
Aslında Ankara büyükşehir tabii ama kalabalık, trafik nispeten azdır. Daha bir dağılmış sanırım ondan. Mutsuz insan da kalabalıkla orantılı bakınca çoğu sehirle aynıdır bence.

Hanımlar burası her bakımdan şans bizim için.Türkiye in dört bir yanından insan var.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.

Ben istanbulda yaşıyorum.ama bu şehir beni artik boguyor.en iyi -sözde-semtlerinden birindeyim.Kiram da hayli yüksek.değse ama değmiyor bi boğaz gorecegim diye bu kadar kaba insanlar yaşamak istemiyorum...sorsan çok güngörmus insanlardir eminim🤦trafik deseniz cabası.boğuluyorum alıp başımı gidip yeniden başlayasım var.Yaşım 36. Hiç tanimadigim bir sehirde sıfırdan baslamak..sizce mantikli mi?ama mutsuzum bu şehirde.
Sizce bu mantıklı mı bir de lütfen bir kadinin tek basina yasayabileceği,modern,disari cikip bi eğlenmeye gidilebilecek,sahil kenarı ve en önemlisi ucuz bir sehir varsa önerebilir misiniz?
Ya en önemlisi de şu akrabacılık vs olmayan mümkünse kimsenin kimseye karışmadığı bi yer olsun.
Mersin & izmir

Bu şans ve duruş meselesi insanlar alışıyor emin olun yoksa o akrabacilik her yerde var ben küçük tutucu ama güzel bir ildeyim. Ben de rahat giyinmeyi seven bir insanım. Başlarda herkes bana uzaylı gibi yaklaşıyordu şimdi herkes selam verip sohbet ediyor, kocaman köpekle ne işiniz var diyenler şimdi yanaşıp yanaşıp köpeğimi seviyor. Gayet bralet tayt ikilisiyle dolaşıyorum ilk başlarda çok dikkat çekiyordu şimdi kimse bakmıyor. Siz aman ortama uyum sağlayayım derseniz mutsuz olursunuz ama yok ortam bana uysun derseniz kazanan siz olursunuz. Bir de her semt bir değil örneğin Bağcılarin ortamıyla Bebek'in ortamı çok farklıdır siz de bekarların asker/polis/öğrenci takımının çok olduğu semtlerde yaşarsınız memurlar genelde ailecek yerlesiyor bekar pek olmuyor benim gördüğüm kadiryla ondan kaynaklı onları katmadim :)

Aslında Ankara büyükşehir tabii ama kalabalık, trafik nispeten azdır. Daha bir dağılmış sanırım ondan. Mutsuz insan da kalabalıkla orantılı bakınca çoğu sehirle aynıdır bence.
Ulaşım çok sıkıntı 20 km'lik yol 1 saat ve 3 vasıta. Bir alt caddeden bir üst caddeye ulaşım yok. Bir uere gideceksem önce Kızılay'a Kixilayfan tekrar gideceğim yere vs.. suratım düşünüyordu ister istemez ki dolmuş/otobüs kullanan Kızılay da işi olan çoğunlukta aynıdır bence

Ulaşım çok sıkıntı 20 km'lik yol 1 saat ve 3 vasıta. Bir alt caddeden bir üst caddeye ulaşım yok. Bir uere gideceksem önce Kızılay'a Kixilayfan tekrar gideceğim yere vs.. suratım düşünüyordu ister istemez ki dolmuş/otobüs kullanan Kızılay da işi olan çoğunlukta aynıdır bence
Evet canım toplu taşıma gerçekten öyle orda haklisin. Ben de merkez ilçeden başka merkez ilçeye gidiyorum bazen toplu taşıma kullanmak zorunda kalıyordum öyle gerçekten. Bir de erken saatte bitiyor diye şikayet ediyordu insanlar covid öncesi. Balkabagina dönüşüyor otobüsler diyorlardi:)) saatleri değiştirirler umarım şu virüs bittikten sonra.

Biz geçen sene istanbul’dan Antalya’ya taşındık. Ben aslen Ankaralıyım. Eşim doğma büyüme İstanbullu. Sarıyer’de doğmuş, Bakırköy’de büyümüş. İşi sebebiyle Ortaköy, Etiler, Nişantaşı’nda çalışmış. İlk geldiğimizde “Burası köy gibi. Ben burda nasıl yapacağım” dedi. Kışın tüp bebek tedavim için İstanbul’a gittik. Anadolu yakasından Avrupa’ya 2 saatte geçince “Ben senelerdir İstanbul’a nasıl katlanmışım. İyi ki kaçmışız” diyor. Ben zaten sıcak memleket sevdiğim için halimden memnundum.
Ama Antalya İstanbul’a oranla daha pahalı. Konut sayısı az olduğu için güvenlikli doğru düzgün bir sitede kiralar min 2,5 bin tl. Tekstil filanda pek yok burda. Ulaşım çok rahat. Mesafeler kısa. İnsanlar bisikletle bile işe gidip geliyor. Otobüste kolay. İstanbul gibi dağınık bir yerleşme olmadığı için tek vesait otobüs yeterli kalıyor.

Back
X