Gitmek bilmeyen misafirim

Handelizm

Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
1.482
2.751
63
30
Selam kızlar. Kuzenim ailesiyle kavga etmişti, dan diye bana geleceğini söyledi. Ben de birkaç gün kalır gider diye düşünerek kabul ettim. 16 gün oldu bugün. Daha tık yok. Bir ekmek bile almıyor asla. Kötü olmamak için sustum ama çok bunaldım artık. İş bulmaya çalıştığını söylüyor, iş bulup ev tutacakmış. Daha ortada bir iş yok. Cepte 5 kuruş yok. Sigarasını bile birkaç kere ben aldım. Git desem gidecek yeri yok. Ne yapayım, kötü olmadan nasıl gönderebilirim? Beni kendime getirin🙏🏻 Kov gitsin diyecekler olacaktır, dediğim gibi gidecek yeri olsa gözümü karartıcam ama işte.. Ben de arada kaldım.

Ailesiyle arasını yapmaya çalışsanız? Siz ailesi değilsiniz baya bakımını üstlenmişsiniz. Ailesiyle konuşmanız en azından orta yolu bulup tekrar evine göndermeniz en doğrusu olacaktır. Bu uygun bir seçenek olmazsa da açık bir şekilde ben kendime yetecek kadar harcama yapabiliyorum, bir süre iki kişilik idare etmeye çalıştım ama benim için de zor oluyor alternatif olarak yapabileceğin bir şey var mı en azından bana biraz destek olmalısın gibi bir konuşma yapabilirsiniz.

Selam kızlar. Kuzenim ailesiyle kavga etmişti, dan diye bana geleceğini söyledi. Ben de birkaç gün kalır gider diye düşünerek kabul ettim. 16 gün oldu bugün. Daha tık yok. Bir ekmek bile almıyor asla. Kötü olmamak için sustum ama çok bunaldım artık. İş bulmaya çalıştığını söylüyor, iş bulup ev tutacakmış. Daha ortada bir iş yok. Cepte 5 kuruş yok. Sigarasını bile birkaç kere ben aldım. Git desem gidecek yeri yok. Ne yapayım, kötü olmadan nasıl gönderebilirim? Beni kendime getirin🙏🏻 Kov gitsin diyecekler olacaktır, dediğim gibi gidecek yeri olsa gözümü karartıcam ama işte.. Ben de arada kaldım.
Donsun evine yahu nasil gidecek yeri yok? Alma sigara falan. Evde is yaptir. Beslemezsen kendisi gider. Ya da bu kusluk cok uzadi haydi evine de, annesini ara cagirsin cocugu.

Ne kadar süre kalmayı planladığını ve iş görüşmesine gidip gitmeyeceğini sor.

Daha önce bir yerde çalışıyor muydu? İlk defa mı iş arıyor? Eger aktif bir şekilde iş aramıyorsa ailesinin burnu sürtülsün diye de sizde takılıyor olabilir.

Bir de gidecek yeri yok değil sonuçta kavga etmiş olsa dahi ailesi var.

Ailesiyle arasını yapmaya çalışsanız? Siz ailesi değilsiniz baya bakımını üstlenmişsiniz. Ailesiyle konuşmanız en azından orta yolu bulup tekrar evine göndermeniz en doğrusu olacaktır. Bu uygun bir seçenek olmazsa da açık bir şekilde ben kendime yetecek kadar harcama yapabiliyorum, bir süre iki kişilik idare etmeye çalıştım ama benim için de zor oluyor alternatif olarak yapabileceğin bir şey var mı en azından bana biraz destek olmalısın gibi bir konuşma yapabilirsiniz.
Konuştum ailesiyle. Onlar da gelmesini istiyor ama telefonlarını bile açmıyormuş. Cebinde hiç para yok, söylesem iyice yüz göz olucaz diye sustum hep.

Ne kadar süre kalmayı planladığını ve iş görüşmesine gidip gitmeyeceğini sor.

Daha önce bir yerde çalışıyor muydu? İlk defa mı iş arıyor? Eger aktif bir şekilde iş aramıyorsa ailesinin burnu sürtülsün diye de sizde takılıyor olabilir.

Bir de gidecek yeri yok değil sonuçta kavga etmiş olsa dahi ailesi var.
Mesleği var ama hep aile işinde çalışmış o yüzden tek bir yerde çalışmış olarak gözüküyor senelerce. Kendini geliştirememiş yani.
İş aradığını söylüyor, ben de birkaç kişi soktum araya ama dönüş olmadı.
Ailesinin yanına kesinlikle gitmeyeceğini söylüyor, küçük değil ki 34 yaşında.

Konuştum ailesiyle. Onlar da gelmesini istiyor ama telefonlarını bile açmıyormuş. Cebinde hiç para yok, söylesem iyice yüz göz olucaz diye sustum hep.
O zaman kuzeninizle konuşmalısınız. Kuzeninin evi dahi olsa sığıntı gibi yaşayarak nasıl rahat ediyor anlayamadım ailesi de arıyormuş sonuçta. Dümdüz söyleyin ben seni bir süre burada idare ettim ama fazlası beni de zorluyor ailen de seninle görüşmek istiyor evine dönmelisin diye konuşun. O iş bulup eve çıkıp gidene kadar size olacak olan. Bazen dümdüz konuşmak gerekiyor kuzeninizin yaptığı artık arsızlık boyutuna geçmiş maalesef. Anlayacağı dilden söylemelisiniz.

İşi bulacak da maaşını alacak da evini bulacak da yerleşecek. Bunun en az 2 ayı var. Gidecek yeri de var, ailesinin evine gitsin. Ailesi ölüm tehditleriyle evden atmadıysa, bunun gibi bir durum yoksa kimseye bu kadar süre rahatsızlık vermeye hakkı yok. Utanmayın, çekinmeyin. Kimsenin ailesi değilsiniz. Evine gönderin.

O zaman kuzeninizle konuşmalısınız. Kuzeninin evi dahi olsa sığıntı gibi yaşayarak nasıl rahat ediyor anlayamadım ailesi de arıyormuş sonuçta. Dümdüz söyleyin ben seni bir süre burada idare ettim ama fazlası beni de zorluyor ailen de seninle görüşmek istiyor evine dönmelisin diye konuşun. O iş bulup eve çıkıp gidene kadar size olacak olan. Bazen dümdüz konuşmak gerekiyor kuzeninizin yaptığı artık arsızlık boyutuna geçmiş maalesef. Anlayacağı dilden söylemelisiniz.
Vallahi yıldım artık. Ben normalde tekim. Bazen kahvaltıyı geçiştiriyorum kahveyle meyveyle, günlerdir bunun yüzünden görev oldu bana da.
Çok haklısınız.

2 kere sigara alma kendiliginden gider bak gor :) sorarsa param yok de cok basit. 34 yasinda yıkıntılık yapmaya utanmıyor. Is falan bulamaz o sakin bekleme bosuna. Kahvesini meyvesini kendisi yapsin kalkip. Otel konforu sagliyorsunuz sonra gitmiyor diyorsunuz anam siz de bir acaipsiniz

Mesleği var ama hep aile işinde çalışmış o yüzden tek bir yerde çalışmış olarak gözüküyor senelerce. Kendini geliştirememiş yani.
Çok şaşırdım, 20li yaşlarındasınız sanmıştım. 34 yaşındaki kadın evden kaçıp gidiyor, cebinde 5 kuruşu yok, sigarasını bile size aldırıyor, hiç de utanç duymuyor. Çok ilginç. Açık açık konuşun yarın, bir an önce kurtulun. Baya evinize çöreklenmiş

2 kere sigara alma kendiliginden gider bak gor :) sorarsa param yok de cok basit. 34 yasinda yıkıntılık yapmaya utanmıyor. Is falan bulamaz o sakin bekleme bosuna
Almıyorum artık zaten. Yurt dışında sevgilisi var, o göndermiş biraz harçlık. Ona ayrı uyuz oldum zaten, sevgilin de olsa para göndermesi ve onun da bunu kabul etmesi çok kötü. Sigarasını falan onla aldı, eve dediğim gibi bir ekmek almadı henüz.

O zaman biraz zor iş bulur. Aile yanındaki rahatlığı bulamadığı işi de beğenmez. Başınıza kalır. Eğer simdi konuşmazsınız ileride mecbur konuşmak zorunda kalırsınız zaten. Kahrını çekip kötü olacağınıza şimdi konuşup kötü olun.

Vallahi yıldım artık. Ben normalde tekim. Bazen kahvaltıyı geçiştiriyorum kahveyle meyveyle, günlerdir bunun yüzünden görev oldu bana da.
Çok haklısınız.
Kuzeniniz dahi olsa kimse için kendinizi bu kadar zorlamayın. Bir yardımı dahi dokunmayan insanla siz neden bu kadar bakımını üstlenecek seviyede uğraşacaksınız? İnanın hiç gereği yok bazen hayır demeyi bilmek hayat kurtarır. Misafir olsa yapılır, ev arkadaşı olsa iş paylaşılır kuzeniniz sizi suistimal ediyor şu an sadece. Konuşun tüm açıklığıyla durumu olduğu gibi.

Çok şaşırdım, 20li yaşlarındasınız sanmıştım. 34 yaşındaki kadın evden kaçıp gidiyor, cebinde 5 kuruşu yok, sigarasını bile size aldırıyor, hiç de utanç duymuyor. Çok ilginç. Açık açık konuşun yarın, bir an önce kurtulun. Baya evinize çöreklenmiş
Birkaç kere sordum hani planın ne falan, iş bulucam asla eve dönmem, gerekirse yatılı iş bulucam dedi. Farkında rahatsız olduğumun.

Üzgünüm ama sen bitmişsin kcjcj

Hayat inanılmaz değil dehşet zorken birisine aniden gidip yük olan insan bir baltaya sap olmayan insandır.
Bu nasıl bi pervasızlık, ne münasebet sigarasını size aldırıyor…

Valla durumum istediği kadar iyi olsun kimseyi yük olarak almam, almazlar…

Şimdi en büyük kötü de siz olursunuz…

Açık açık konuş.

Back
X