gitmek yada kalmak.

Allah korusun :)
İstanbul'a yolunuz düşünce bende hala buralarda olursam beklerim,bir de ben gezdiririm sizi,belki seversiniz.
Gidenler hep ağlayarak gitti,aslında iyidir iyi 😄

Haftaya cumartesi geleceğim, pazar geri döneceğim :)
Şimdiden düşünüyorum nasıl geçecek diye :KK53:

Eşimde sizin gibi düşünüyor,bir yönden haklısınız.
Ben de kendimden normalde bu kadar korkulu bir ruh hâli beklemezdim.Fakat biz bu şehirde yalnızız,ailelerimiz zaten uzakta,evimiz kira,maddi anlamda sıkıldığımız vakitler eşim kendi derdi daha küçük bir şehire mi gitsek diye,bizi buraya bağlayan tek şey burayı çok sevmemiz.
Evet bu şehri seviyorum ve evet kaderden kaçılmaz,fakat oğlum aklıma gelince korkuyorum sadece.
İnsanın evladını nasıl olsa her yerde ölebilir diye kıyamet diye adlandırılan bir depremin içinde tutması da zor.
Rabbim korktuğumuzla sınamasın hiçbir zaman.

99 depremini yaşamış birisi olarak söylüyorum ki endiselerinizde haklısınız.
Bu durum mutfaktan banyoya giderken ölebilirim mevzusu değil bir kere ecel eninde sonunda vuku bulacak o aşikar kaçınılmaz son ama bu bambaşka bir mevzu .

Öncelikle elinizden gelen degisikleri yapmalısınız sağlam zemin sağlam bina dip dibe olmayan binalar vs vs . Yada şehir değiştirmek .
Eğer böyle büyük bir deprem olursa enkaz altında kalmak ayrı bir mevzu deprem sonrası yaşanacak imkansızlıklar şuan tahayyül edebileceğiniz gibi değil malesef öyle bir şehirde deprem sonrası orada kalmak çok daha beter .

İçinizi kararttım belki ama gerçek bu .
İşin iç yüzünü keşke görüp ogrenmeseydik ama malesef gördük kaldı ki izmit çok büyük bir şehir değil ve buna rağmen hayat durdu kimse kimseye yetişemedi su elektrik hicbisey yok market fırın hastane vs vs daha saymıyorum bile

99 depremini yaşamış birisi olarak söylüyorum ki endiselerinizde haklısınız.
Bu durum mutfaktan banyoya giderken ölebilirim mevzusu değil bir kere ecel eninde sonunda vuku bulacak o aşikar kaçınılmaz son ama bu bambaşka bir mevzu .

Öncelikle elinizden gelen degisikleri yapmalısınız sağlam zemin sağlam bina dip dibe olmayan binalar vs vs . Yada şehir değiştirmek .
Eğer böyle büyük bir deprem olursa enkaz altında kalmak ayrı bir mevzu deprem sonrası yaşanacak imkansızlıklar şuan tahayyül edebileceğiniz gibi değil malesef öyle bir şehirde deprem sonrası orada kalmak çok daha beter .

İçinizi kararttım belki ama gerçek bu .
İşin iç yüzünü keşke görüp ogrenmeseydik ama malesef gördük kaldı ki izmit çok büyük bir şehir değil ve buna rağmen hayat durdu kimse kimseye yetişemedi su elektrik hicbisey yok market fırın hastane vs vs daha saymıyorum bile

Böyle acı bir olayı yaşamış olmanıza gerçekten çok üzüldüm.
Aslında ben de bunları anlatmak istiyorum.
Mesele kadere iman değil burada,elbet ecel bellidir,insanlar yaşar ve ölür.

Ben Rabbime güveniyorum.
Fakat bu binaları diken,malzemeden çalan,yeni diye dikilmiş binaların bile üç senede yıkıldığı,insan canı değil paranın kıymetli olduğu bir inşaat sektörüne güvenmiyorum.
Deprem sonrası yaşarsak toplanacağımız,barınacağımız alanların yeterliliğine,yardıma muhtaçken yardıma koşmamızı gerektirecek bir kaos içindeki sisteme,
Enkaz altında ölen kadının bileziği için kolunu kesmiş canilerin olduğu bir dünyaya güvenmiyorum.
Başımıza gelirse takdir,fakat ben sadece elimden gelen tedbiri almak istiyorum.
Gerçekten kendi ailemle birlikte tüm İstanbul halkına ve canım İstanbul'a dua ediyorum.Rabbim hepimizi korusun.

Deprem soz konusu oldugunda din ve kader konusan baska bir millet daha yoktur bence. Nasil da yanlis yorumluyoruz bu konulari. Once esegi saglam kaziga baglayip sonra Allaha havale etmemiz gerektigini de ogrenmis olmamiz lazimdi halbuki

Böyle acı bir olayı yaşamış olmanıza gerçekten çok üzüldüm.
Aslında ben de bunları anlatmak istiyorum.
Mesele kadere iman değil burada,elbet ecel bellidir,insanlar yaşar ve ölür.

Ben Rabbime güveniyorum.
Fakat bu binaları diken,malzemeden çalan,yeni diye dikilmiş binaların bile üç senede yıkıldığı,insan canı değil paranın kıymetli olduğu bir inşaat sektörüne güvenmiyorum.
Deprem sonrası yaşarsak toplanacağımız,barınacağımız alanların yeterliliğine,yardıma muhtaçken yardıma koşmamızı gerektirecek bir kaos içindeki sisteme,
Enkaz altında ölen kadının bileziği için kolunu kesmiş canilerin olduğu bir dünyaya güvenmiyorum.
Başımıza gelirse takdir,fakat ben sadece elimden gelen tedbiri almak istiyorum.
Gerçekten kendi ailemle birlikte tüm İstanbul halkına ve canım İstanbul'a dua ediyorum.Rabbim hepimizi korusun.

Aynen durum bu tam bir kaos Rabbim yardımcımız olsun inşallah korktugumuzla kalırız sadece . Siz içinizden geçeni yapın bir an önce .
Konya yerine Samsun daha güzel bir seçim olur her bakımdan bence 2 sinide gördüm gezdim .

Back
X