Gitmekmi kalmakmi ....lutfen fikirlerinize ihtiyacim var

Yaseminim71

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
21
3
1
48
Mrb arkadaslar ben 40 yasinda 21 yillik evli bir bayanim.Allahim bagislarsa 20 yasinda universitede okuyan bir oglum var.4 yildir istanbulda yasiyoruz.Bu arada ben almanya dogumluyum ve orada okudum 19yasinda evlendim turkiyede yasamaya basladim.Simdi maalesef esimin cok iyi giden isleri bozuldu ve gelecek kaygisi yasamaya basladik.Bu yuzden almanyaya donme fikri geldi aklimiza .oglum ve ben alman vatandasiyiz fakat oglumun pasaportun suresi gectigi icin bir takim prosodur isler var.Esim ve ben hemen gidebiliyoruz fakat oglum beklemek durumunda.Simdi sizce oglumu burada birakip gidebilirmiyim.Sonucta da bir yil daha okumak zorunda.Istanbulda hic kimsemiz yok oglum cok akli basinda evden okula okuldan spora giden bir cocuk.Aslinda dusundugumde onun gibi yalniz yasayan bir cok genc var.Acaba psikolojisi bozulurmu bunalirmi yalnizliktan diye cok korkuyorum.Ama diger taraftanda gecimimizi saglamak icin calisip kazanmamiz gerekiyor.Almanyada sartlar cok daha farkli orada issiz dahi kalsaniz devlet sizi magdur etmiyor.Benim yerimde olsaniz evladinizi birakip gidebilirmisiniz ?

1 yil cok uzun bir zaman degil...
Yaşamak icin geciminizi saglamaniz gerek.. oğlunuz bunu anlayacaktir.. belki ileride sizinle almanya ya bile gelmek istemeyecek mim bilir... bence bunu onunla konuşabilirsiniz...düşüncesini alip ona göre davranabilirsiniz...

Üniversiteye giden bir çocuğun anne babası yurtdışına gitti diye psikolojisi mi bozulur?

Bunca üniversite öğrencisi ne yapsın o zaman?

Oglunuzu bekleyecek kadar vaktiniz yoksa gidin düzeninizi oluşturun. o zaten reşit buradaki işlemleri halleder, hatta üniversite Türkiye'de ise bir yurda yerleştirin. Kendi kendine takılsın, özgürlüğün tadini çıkarsın.

Oğlunuz çocuk değilz ergenlikten de çıkmış bir yetişkin... Geçimini sağlayabilecek olanaklar varsa gidin bence... Burada bu şartlar altında maddi sıkıntılar çektiginiz sürece, sadece oğlunuzun değil tüm aile psikolojiniz bozulur...

Sonuçta daha küçük yaşlarda bile yurt dışına okumaya giden bir çok insan var oğlunuz 20 yaşında kocaman insan

Bence gidin

Ben asil istanbulda yaşasam ve okusam sonrada almanyaya gitmek zorunda kalsam bunalıma girerim. Bi miktar parasını yollayın o istanbulda okumaya devam etsin. Belki okuldan sonrada güzel bir iş bulur ve almanyaya gitmesine gerek bile kalmaz

Güven meselesi.. Bunun kararını eşinizle birlikte vermeniz gerekiyor. Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, ne yapıp ne yapmayacağını, nelere meyilli olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Eğer oğlunuza güveniyorsanız; elbette bırakıp gidebilirsiniz. Sonuçta yine onun geleceği için bir düzen kuracaksınız.
Ama oğlunuzla ile ilgili tereddütleriniz varsa; riske atmayın. Çünkü herkes biliyor ki; ortalık malesef çok kötü ve her türlü pislik var. Özellikle de çocuklar ve 20li yaşlarda gençler için, heryer tuzaklarla dolu. Umarım, en doğru kararı alırsınız.

Lütfen birakin cocugu da sizden bağımsız bir ayaklari üzerinde dursun. 3 yaşında cocuk degil bu. Yetiskin birey. Yarin birgun aile kuracak is hayatina atilacak. Psikolojisi filan bozulmaz

18 olmamistim unv gittim baska bir ile.. bu kadar korumaci olmayin bebek degil kocaman bir adam tek sorun maddi destek.

Çoğumuz 18 de başka illere okumaya gittik. Psikolojimiz bozulsa dahi tamir edecek yaştaydık.

Tek çocuk galiba 1 sene için bu kadar düşünmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…