gitmesem olmaz mı?

sporcuanne1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
55
0
96
kızlar kafam allak bullak..eşimle tartıştık gece nöbetteyken..aslında kayda değer sorun yok ama bana çektiği msj çok kırdı beni:(
biz balayı yapamadık,zamanımız olmadı ayrıca maddi şeyler de var.ama ben herşey zamanında olmasını istiyordum.üstelik iş durumları yüzünden benim ailemin yanında kalmak zorunda kaldık 1-2 ay düğünden hemen sonra.benim için çok zordu yeni evlisin ne evlilikten bişey anlıyorsun ne kocandan..şimdi yılbasından sonra ikişer hafta yıllık izin alıp bir yerlere gıtmeyı dusunuyoruz kayak merkezi gibi..eşim gitmek istemediğinden mi ne sürekli yokuşa sürüyor..yok yolda kalırız yok kredi çekelim 5-6 bin tl para yetmez arabanın lastiklerini dfeğiştirmemiz lazım yoksa gidemeyiz o da masraf vs.ben oyle buyuk bısey ıstemıyorum basbasa olalım degısıklık olur ucuz yollu bı yerlere gıderız 1 hafta olacagına 3 gun kalırız..kalan haftayı da ailesinin yanında gecırecektık bızden 12 saat uzakta baska bır sehırde.ben kızdım ama sakayla karısık sen gıt o zaman otobüsle masraf olmasın ben ızın almıyım tatıl de yapmayalım dedim.delirdi bu sefer teli yüzüme kapattı zaten kötü nöbet geçiriyorum iyice bozdu moralimi.sonra tekrar arıyor açmadım tabi..ardından msj geldi..:bende senin ailenin yanına gelmem bundan sonra.sanırım bu evlilik olayını bız beceremıcez...bu ne demek..hiç cvp yazmadım..her seferınde yuzume vuruyor benım aılemın oldugu sehırdeyız sık gorusuyoruz dıye ben secmedım bız evlenmeden benden bagımsız o gelmıstı bu sehıre benım sucummu:( şimdi nöbetten cıkıcam eve gıtmeyı dusunmuyorum aılemın yanına gıdıp orda yatarım sonra da bakarım artık cok kararasızım sımdı oraya gıdersem onlar da kıllnır gel de laf anlat:s

evine git bence ailene gidersen ipleri kopartirsin
bir de belki kar tatili istemiyor kocan bn de sevmem
otele kaplicaya fln gidin bence bu sogukta guzel olur
sonra da ailesine ugrarsiniz gonlu olur hem

Boyle bir olayda direkt ailenin yanina giderek yanlis yaparsin. Tekrar konusun. Ailesini ozlemis olabilir, zaten siz ailenizin yaninizdaymissiniz. Orta yolu bulun 1 hafta basbasa tatil 1 hafta da diher ailenin yani.Hatta 14 gunse tatil 10 gun tatil 4 gun ailenin yani gibi ;)

Ama o seni aramis sen acmamissin. Simdi de adim senden gelsin ne var?

suçlu durumuna düşmek istemiyorum.onun aklındakini de çok iyi biliyorum 2 haftayı ailesinin yanında geçirmek istiyor.sene 1-2 kez anca ızın alabılıyorum zaten.

Haksiz duruma dusmezsin ki. Asil her kavgada ailenn yanina gidersen, gercekten bir sorun oldugunda tepkilerinde ciddiye alinmazsin.

Boyle soyle, ben basbasa gecirmek istiyorum, senede 1-2 defa izin alabiliyorum. Anladim sen de ailenin yaninda gecirmek istiyorsun.

O zaman ya orta yol bulalim ya da ben iznimin hepsini kullanmayayim. 4-5 gun senin ailenin yanina gidelim. Kocan orada kalsin, sen de kalan izninde kendi basina tatile cik ;)

bence de evine git arkadaşım...küsersiniz, surat yaparsınız ama aynı evin içinde olmak farklıdır mutlaka konuşulur, telefonda konuşmak, tartışmak bile yanlış genlir bana ...ailenin yanına gitmen şu durumda hoş olmaz kaçmış olursun ... ne olursa olsun kimseyi karıştırma bence...çözülmeyecek bişey değil...

nöbet çıkısı annende ne işin var boşver sen şimdi çık evine git.hem annene gidersen bu bozuk kafayla anlatmak zorunda kalırsın herşeyi annende üzülür.sonra sen barışırsın ama annen eşine karşı kötü şeyler düşünebilir seni üzdüğü için.bence gidip haberdar etme konu ile ilgili anneni...biraz uyur kafanı toplarsın gerçi nöbet çıkışı bu pek mümkün olmuyo ama...sonra al eşini krşına ben 3 gün de olsa tatil yapalım istiyorum de...sonra ailenin yanına gideriz se...koparma herşeyi...ne kadar rahat söylüyosun annemin evine gitcem.oda biz bu evliliği beceremizcez...yargılamıyorum sakın yanlış anlama haddime düşmez benim...ama ikinizde yapıcı olun.bence işk adımı sen at arkadaşım...insan uykusuz sağlıklı düşünemez...hele bi çık nöbetten hayırlısıyla....

Evet iki tarafta ilk kavgada en son yapilacak seyleri bastan yapmislar. Biri biz bu evlilik olayini beceremiycez diyor, digeri annemin evine gidicem :)

Yarina guzel haberlerini bekliyoruz.

Sonucta sen de butun iznini onun ailesinin yaninda gecirmek zorunda degilsin, dinlenmeye ihtiyacin var.

Daha yeni evlisiniz, bunlari soyleyebilirsin. Tum iznimi orada gecirmek istemiyorum, ustelik yeni evliyiz. Eger basbasa gecirmek istemiyorsan iznimin br kisminda ailenin yaninda olurum

Ama kalan kismini sonra kullanir kafami dinlerim dersin.

evine git tabii ki.her sorunda ailenin yanına mı gidiceksin sanki hayır, durumnla yüzleşmen gerek, eşinle tekrar konuşmalısın, anlaşma yoluna gidilmesi gerek bence.ne istediğini söyle, ne düşündüğünü.bi de konuşmalarına biraz daha dikkat etmesini söyle, üzüldüm açıkçası, evliliği beceremicez de ne demek, hiç yakışmıyor evli koca insanlara.

Bence kendi evine git, ailenin yanına değil
Sorunlar mesajla vs. ile daha çok büyür
Yüzyüze konuşmak hem yanlış anlaşılmaları engeller hemde daha yumuşak davranmayı sağlar birbirinize

Madem şakayla dedin
Bunu izah edersin mesela
Ben sadece 3 günde olsa seninle başbaşa kalmayı istiyorum, öyle pahalı bişeye gerek yok
Sonrasında da elbette aileni ziyarete gideriz dersin

Bence de nereye olursa olsun beraber gidin, ayrı ayrı durmaya birbirinizi alıştırmayın
Ve ailesi başka şehirde ise izinlerinde sadece görebileceğinden eşinizin isteği makul
3 günü de başbaşa geçirmek kaydıyla kabul etmenizde bi sakınca yok

bence de evine git.uyu dinlen sonra sakin kafayla düşünürsün.kendimden biliyorum nöbet sırası ve sonrasında gergin oluyorsun çok.benden ailemden uzak eşimin memlekinde yaşıyorum.her tatil sonrası memlektime uğrarız yol üzeri çünkü ondan ziyade ailemi görmek istiyorum eşinde öyledir muhakkak.biraz esnek ol derim.

Ya ben çok mu bencilim acaba. Benzer bir konu da ben açtım. İnsanlar ailesini özlüyorsa bir ara fırsatını bulup görüp gelsin. Neden iznini onun ailesini görmek için harcamak zorundasın ki. Bir de ailenle aynı şehirdesin ama onu senin aileni ne kadar görmeye itiyorsun belki bu da önemli. Mesela ben ailemin yanına hep tek gitmek zorunda kalıyorum ama her hafta sonu eşminin ailesiyle oluyorduk. Yazın da hep onların yazlığına gitmek zorunda kalıyorduk. Ben başta bundan rahatsızlık duyacağımı bile farketmemiştim ama üzerime çok geldiler bunalmaya başladım şimdi kaçış yolları arıyorum. Benim ailemi o yıllarca görmese de sorun olmaz. Önemli olan ben ailemle hasret gideriyorum onlarla zaman geçiriyorum. Sözde modern olan onun ailesi ama nedense her hafta görüşmeyince yazın yanlarına gitmeyince batıyor. Ya onlar da oğullarıyla hasret gidersin doya doya lafım yok. Neden ben her dakka sığıntı gibi yanlarında durmak zorundayım onu anlamıyorum. Yani eşin arada bir haftasonu gidip görüp gelse siz de tatilinizi başbaşa doya doya geçirseniz ne olur ki. Tamam aile güzel birşey ama arada mesafe var. Biraz şartalara uyum sağlamak gerekmez mi?

arkadaşım şimdi senin ailen yanında istediğin vakit görüyorsun onunda ailesini görmek hakkı değilmi eşinin sevmediği bi tatili neden ısrar ediyosun anlamadım sonra nöbetten çıkıp anne evine gitmek ne demek çocuk oyuncağımı evlilik herşeye anne karıştırılırmı aklınızı başınıza alın hiç bi erkek en ufak bişeyde annesinin yanında soluğu alan bayana güvenmez saygıda duymaz ne olursa olsun evine git ha salonda yatarsın mutfakta oturursun onu bilmeyiz ama peki ertesi gün eve gidince her dediğini kabulmü edecek hayır tatlı dille yola getirirsin benden sana abla öğüdü sakın annenin evine gidip yatma şu aşamada görende şiddet gördünde anne evine gidecen sanır ne var yani 2 haftada onun ailesini çek eskiler enayimiymiş herşey dört dörtlük olsun diyoruz oda onun ana babası ağaç kovuğundan çıkmadı ya

ailenin yanına gitme iş daha çok tatsızlaşmasın sen evine git yat dinlen sonra sakin kafayla eşinle konuş.bunlar çok büyük sıkıntılar değil ikinizde ılımlı olursanız orta yolu bulursunuz.

Eşiniz çok bencil çoook... Bu arada evliliği becerememe konusunu genellemiş ama buradaki tek beceriksiz kendisi görünüyor.

Back
X