Saç Rengi ve Saç Boyama Gitti güzelim saçlarım :(

sterilMikrop

rose
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
170
0
96
Uşak
saçlarım açık karameldi sarıya çok yakındı. sonra arkadaşlarımın aklına uydum sıyaha boyadım. şimdi eski haline döndürmek için debeleniyorum =) geçen gün annemle markete gittik saç açıcı gördüm deneyeym bari bunuda dedim. mavi toz... kokudan bayılıodum evde =) 45 dk beklettim. saçımın yarısı siyah yarısı sarı şu anda. anneme belli etmiyorum durumumu =) ay çok güzel açmış fln diorum yanında ama içimi bilen yk =) boya yapıcam yarısı sıyah olduğu için yarısına koyu girecek boya napıcm bn smdiii :'(

bidaha yapsan çokmu yıpranır?biraz bekle tekrar yap istersen,bilemedimki

çok harikalar yaratmayacak bi yöntem olsa da sirke saç boyası akıtmakta işe yarıyor..
benim saçımı kuaför koyuya boyamıştı ben de ağladım ağladım gittim saçıma sirkeyi sürdüm (elma sirkesi) 15 dk bekledim.. bikaç ton aktı boya.. benim de alacalı ama dokunmuyorum.. üst üste çok işlem gördü..
burdan okuduğum kadarıyla açıcı boya kullanacaksan bol kullanacakmışsın..
fazladan almak lazımmış yanii..
akıl vermekten korkuyorum aslında ama ben olsam koyuya boyatmam madem boyatıcam yine açıcıya boyatırdım.. sonra da bakım olayına girerdim..
zeytinyağı bakımda süper bi yağ.. sadece onu sürmek bile toparlıyor bi süre sonra..
yine burdan öğrendiğim bakım tarifi var onu söyliyim sana
2 bepanten 2 evingen bal ve zeytinyağını karıştır 2 saat kesin olmak koşuluyla bekletebileceğin kadar beklet.. sonra yıkayınca süper oluyor..
bi de şampuanı otacı saç kremini de glissin shea yağlısını kullanıyorum.. yine de yumuşak oluyor saçım..

bu arada mavi toz dediğin ne oryal mi???
ben boya anladım da açıcı olarak kullandığın şeyii..
daha önceden kullanmadığım maddeleri saçına sürmeni tavsiye etmem..
elinde kalırsa saçın çok üzülürsünn

Son düzenleme:

yk cnm boya deqıl oryal. söyledıklerını uyquluycm.. sırkeyı :) zeytnyaqını uzun zamandır kullanıorum saca ck ıı parlaklık verıor ama sırkeyı duymamıstım denıycm. tesekkürler :)

merhaba
uzun süredir girmiyorum foruma. tercihler yapılmıştır büyük ihtimalle cevap yazmakta geç kaldım biliyorum ama yine de bu meslekte yaşadıklarımı aktarmak isterim.
meslekte çalışabileceğiniz firmalar genelde küçük ölçekli kurumsallaşmamış firmalar. buralarda genelde üniv mezunu tek çalışan sen oluyorsun. usta patron şoför temizlikçi hepsi senden daha eğitimsiz olduğu halde bilgine eğitimine saygı duymuyor. zaten bu tip firmalar bir gıda mühendisinin bilgisine de ihtiyaç duymuyor. kanunen mecburi olduğu için çalıştırıyor ve madem çalıştırmak zorundayım bari muhasebe işlerini yaptırayım diyorlar. kendi işinle ilgili yapmak istediğin özellikle de hijyen alanında yapmak istediklerini pek çok firma zaten kabul etmiyor. bunun nedeni tarım bakanlığının denetimlerinin yetersiz olması. bu durumda sana yapacak bir iş kalmıyor. bi iş yapmadığın için de fazla ücret alamıyorsun.
bir de büyük firmalar var. ben ülkerin dondurma fabrikasıyla görüşmeye gittim. işe alınacaktım. orada çalışan gıda mühendisi günde oniki saat çalışıyoruz. yaz döneminde hafta tatili yapmıyoruz dediği zaman ben zaten işi kabul etmedim. başka büyük firmayla da görüşmedim ama zaten ülkemizde büyük çaplı gıda firmaları da çok fazla değil.
bir de arkadaşlardan duyduklarım var. örneğin bursada martaş -ki bursa çapında büyük bir firmadır- sık sık gıda müh ilanı veriyor. elinde bir sürü başvuru var. alıyor elemanı tabiri caizse suyunu çıkarana kadar, eleman illallah edip çıkana kadar çalıştırıyor, çıkar çıkmaz da yenisini bulacağı için bu bir sorun teşkil etmiyor.

bunlar benim yeni mezun olduğum zamanlardan bugüne kadar olan gıda mühendislerinin hikayesi. ancak bu mesleğin önünün açılacağı söyleniyor. ama ben çok ümitli değilim. neden dersen ziraat müh. kimyagerler kimya müh ve veterinerler de bizimle aynı işi yapabiliyor. türkiyedeki gıda denetimlerinin AB standartlarına yükselmesi durumunda gıda mühleri için kamuda ve özelde denetçi olarak, yine buna bağlı olarak açılacak labaratuvarda gıda analizleri ve araştırmaları yapabilecek mühendislerin istihdam edilmesi bekleniyor. her alanda olduğu gibi bu alanda da başarılı olmak senin kendini yeiştirmene bağlı. sana olumlu bir tablo çizemediğim için üzgünüm. ,
selçuk üniv bilemiyorum bir fikrim yok. ziraat fak bağlı olması da birşeyi değiştirmez sen her halde gıda müh lisansi alıyorsun. umarım yardımcı olabilmişimdir. hakkında hayırlısı olsun. başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…