• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyimimin elestirilmesi:(

Deve horgucu asla yapmiuorum bende nefret le bkiyorjm.yapanlara ama gidipte terslemiyorjm ..makyaj cok hafif ya ama yinede elestirilere matuz kaliyorim
ya sen deve hörgücü yapanlara niye nefretle bakıyorsun kendinle çeliştin şimdi. Kim ne isterse yapma özgürlügüne sahip degilmi senin yaptıgına uyariyorlar diye kiziyorsun.Kimine göre senin yaptıkların deve hörgücü gibi doğru gelmiyor ah ah iğneyi kendine çuvaldızı başkasına.

Soyledikleri dogru ama nasil bir uslupla soyluyorlar ? insan guzellikle soyler yapici olur yani cunku amac ne Allah icin uyarmak degilmi...ben bu sekilin tam tesettture uygun olmadigini billiyorum smdilik bu kadar yapabiliyorum Allah daha iyisini yapmayi nasip etsin cumlemize diye kibarlikla soylebilirsiniz ...
Kendinizide biraz zorlasiniz uygun tesettur en guzelidir dikkat cekmezsiniz. Makyaji minimuma indirirsiniz zamanla istemezsiniz yapmayi yavas yavas gunahlardan uzak durusunuz birden yapamadiysaniz inanin tesetturlu makyajsiz dogal cok tatli bayanlar bence
Bir insan acik olabilir yaptiginin gunah oldugunu bilirse ne ala ne denir genelde Allah affetsin yapamiyorum nefsime uyuyorum der ama gunah oldugunu bilir tesettur farzdir inanmayan dinden cikar inanip kapanamayan gunahkar olur ...sizinkide benzer durum

Bu konuda yazmak istedigim çok şey var ama cık içimde tutucam,ama kısaca ne amacina uyuyor nede yakışıyor....tâbi tercih sizlerin saygı duyarım o kadar.....

Aslinda en uygunu tesetture uygun giyinmeniz, madem bir isi yapiyorsunuz tam yapin kims3 dil uzatamasin.

Otobuste metroda carsida goruyorum kizlari ayaklarinda topuklu ayakkabi uzerlerine yapismis tayt ve dizlerin 2 karis ustunde tunik esarplar desen kafanin 3 kati. Gozlerden eyeliner eksik degil hepsinin yuzunde pudra b3n burdayim diyor en cok ta kahverengi far kullaniyorlar benim fatkettigim.

Tesetturun amaci dikkat cekmemekse neden yapiyorlar bunu ben anlayamiyorum. Vallahi billahi ben disarida bir kapalidan daha az dikkat cekiyorum. Hepsini suclamiyorum ama bu soyledigimi yapanlari cok yadirgiyorum acikcasi.

Gordugum simdiki kadinlar kapanmak icin degil tarz istedikleri icin basi kapatyor vallahi oyle dikkat cekici giyiniyorlarki ben hayretle bakiyom,allah icin kapanan manto giyer bol giyer tayitlar giymez cekici giymez boyalari abartmaz hani birazcik olur ama okadr abartili degil vallahi ben giyinmeme dikkat ederim basim kapali degil, tam anlamiyla kapanamicaksam kafami kapamamin anlami yok,oyle boyle giyinceksem nediye kafami kapatim yani bizim dukkanda kapali var guya kapali ama topuklarla calisiyor tik tik dolasiyor okadr erkgin icinde dikkat cekiyor yani birde bir cekici giyiniyor benim bile dikkatimi cekiyor erkekleri artik dusunemiyom,amaa gercekten tesettur olcaksa onu gercek anlamiyla yapacaksin bende cok kiziyorum elimde olmadan inanin boyle bas kapatmayla allhin emri olmaz bence, allahim tabiki herseyi iyi goren bilemdir ama bir mantikta var ortada soyluyoruz,gecen fecte bir kiz acik acik soyluyorum dedi tarz oldugu icin kapandim dedi vallahi yorumda gordum

Madem öyle sen yapma ben yapiyorum de.
Uyarin icin tesekkur ederim de.
Bosver ya takma o guzel kafana bunlari sen de.
Hastayim mecburen yapiyorum cildimde sorun var de.
Eyeliner degil o sürme de peygamber de surmemizi istermiş de. Ruju da gül suyundan kendin yaptim de.

Önemsemiyor gibi gülümse ve konuyu değiştir. O döndükçe hic cevap verme surekli degistir.

Ben de görünce cok samimi oldugum biriyse uyarıyorum. Örtünün amacı dikkat çekmemek. Makyaj ise tam tersi. Madem Allah rızası için ortunuyorsun nefsini yen. Çok itici duruyor kapalı birinde makyaj. Yani örtünmek yeterince nefse ağır gelen birşey o kadarını yapıyorsun madem makyaj da yapmayiver. İnan yine çok güzel olacaksın.

Canım bende senin gibi kapalıyım kot pantolon converse giyerim ben de maskara kalem kullanırım ama eleştiren olmadı o hakkı da vermem acaba şalını bağlayış şeklin filan nasıl topuzun kocaman mı duruyo belki ondandır tabi öyle bile olsa kimsenin hakkı yok sana o tarz konuşana herkes kendine baksın dersin

Cok.umursuyorum ya:KK43: disari cikmaktan hemcinslerim tarafindan elestirilemkten korkuyorum artik gardolabimi sctihimda yuz kere dusunuyorum bunu giysem ne derler falan halbuki asla daracik giyinmem ama yinede bisey buluyolar tesetyurluyuz ya cok yuk var sirtimda gibi hissediuorim
Seni çok merak ettim canım ya çünkü ben de az çok senin gibi kapanıyorum hiç tepki bişey almadım müsade de etmem zaten, hele ki açık birinin beni eleştirmeye gram hakkı yok

Ya boşver millete bakarsan oooo ben yazın buz mavisi kot kap giymiştim altında da ispanyol paça beyaz pantolon vardı ama kap o kadar uzun ki pantolon 1 karış gözüküyor yanımdan 2 bayan geçti açıklar onlarda ip askılı badi ve süper mini etek diğerinde dé kilot gibi şortlar varya ondan vardı kız dönüp bana dediki buda kapalımı şu hale bal beyaz pantolon giymiş üstündekinı çıkarsa öyle kalicak pardon da niye cikarayim dedim senin badin üst kıyafetin se bu kapta benim üst kiyafetim cikarmiyoruz biz bunu dedim hala diyoki sen kapalimi olduğunu sanıyorsun utan utan diyor bana kendi kapalı olup beni eleştirse neyse dicemde plajda gibi geziyor istanbulun sokağında bide bana laf atıyor
Demek istediğim yeterki laf söylemek istesinler herkes söyler he he diyip geçin
Ben o kadını yolardım

ya sen deve hörgücü yapanlara niye nefretle bakıyorsun kendinle çeliştin şimdi. Kim ne isterse yapma özgürlügüne sahip degilmi senin yaptıgına uyariyorlar diye kiziyorsun.Kimine göre senin yaptıkların deve hörgücü gibi doğru gelmiyor ah ah iğneyi kendine çuvaldızı başkasına.
Terslemiyorum diyo yani yüzüne vurmuyorum diyo kızcağız

akrabanda olsa kapalılığının günahı sevabı sana o mu yazacakmış defterine günahı?

Canim tekkkkk derdim arkamdan konusuluyo olmasi allah korusun insanlara baska seyler anlatilir falan oyuzden hep kendimi ifade etme cabasindayim.ama nakadar etsemde konu uzuyor cok bunaldim.artik ne zormus kapali olmak
Canım örtünmenin sınırları belli. Vücut hatları belli olmayacak dikkat çekilmeyecek ve başörtü omuzlara kadar örtülecek. El ve yüz dışında hiçbir yer görünmeyecek. Eğer yapamıyorsan kapanma bence. Bana düşmez ama inan açıkken çok daha az dikkat çekersin. Başörtüyü de süslenmek için bir aksesuar olarak görmeyin. Amaç örtünmekse kuranda hadiste yazana göre örtün yok süslenmekse Başörtüyü alet etme. Kusura bakma istediklerini yazmadım ama bize emredileni yazdım. Açık olursan kimse makyajını kıyafetini de eleştirmez.

Hıc bır konuda kımsenın hayatına laf etmem benı ılgılendırmez..
Ama bu sekılde kapananlar harıc :KK12: Kapalılıgı suslenıp puslenmek olarak gorunuyor :KK12:Basınızıda acın o neden kapalı ? Erkekler tarafından da acık bayanların coguna gore daha cok dıkkat cekıyorsunuz :KK11: Ben acıgım ve kapalı bır yakın arkadasım benım gıyemedıklerımı dahı gıyıyor :KK17: Yakında mını etek gıyecek neredeyse :KK57: Bırde dızaltı etek ve kısa kol ustune salını takıp dısarı cıkmıyor muu :KK67:
Gercekten olması gereken gıbı kapananlara oyle cok ozenıyorum kı ınsallah herkese oylesı nasıp olur :KK12:

Kapalı değilim ama anlattığına göre kıyafetlerinde absürd bir şey yok.
Makyajın mı çok geldi acaba ruj sürüyormuşsun.

Şunu da söyleyeyim kapalılığın önemi vücut hattını belli etmemek değil mi.Belli olmuyorsa mesele yok onlar konuşmak için konuşmuş hiç canını sıkma.

Ayyy herkesin kendi bilcegi is milletin agzi torba mi buzucen kimseye gore yasanmaz ona dikkat etsen o konusan insanlar baska konusacak birsey bulur
Mesela bende 2 cocuk annesiyim ama anne gibi giyinmiyomusum zipir giyiniyomusum o kadar cok duyarimkj kaynanamdan annemlerden es dost komsudan..kadinsi , anne gibi giyinmeyi sevmiyorum kime ne simdi bunu dert mi edelim yani..

aslında konu sizinle alakalı değil.
o söylediğiniz kişiler muhtemelen herkese karışan kişiler.
ne yapabilirsiniz ki.
siz bir cevap verseniz, onlar on söyleyecekler.
en fazla ben memnunum halimden, sıkıntı yok gibi geçiştirmenizi tavsiye ederim.

Belki kıskanıyordur. Sen kapalılığının hakkını ver gerisini takma

Ya bende bu muhabbetleri anlayamıyorum herkesinki kendine bari insanlar buna karışmasın bence bu tarz laf edenlere cevap belli nefsimi bu kadar terbiye edebiliyorum umarım sen daha iyisini yaparsın demek
Bastan soyleyim ben kapali bir bayanim pantolon tunik sal takiliyorum pardesu falan giyemiyorum istemiyorum rimel eyeliner dudak rengi ruj surerim genelde zaten fazlada dikkat cekmem...ama biktim artik elestirilmekten gecen esimin akrabasiyla tartistim bana agir kelimeler kullandi kapalilihim konusunda kendide yeni kapandi eskiden asiri acik gezerdi ve dun de arkadasinla tartistim durup duruken suslu kapali oldumu ima etti bende patladim ve benim size sorum bir ortamda illaki bana giyimimi sorgulayanlar cikiyor ben nasil cvp vermeliyim inanin konu konuyu aciyor oyle bir agirlik koymaliyimki bana cesaret edemesinler artik kapalilima dil uztmaya lutfen konu kapanmasin ve kimse tartismasin cok.kotuyum.zaten suan

Bastan soyleyim ben kapali bir bayanim pantolon tunik sal takiliyorum pardesu falan giyemiyorum istemiyorum rimel eyeliner dudak rengi ruj surerim genelde zaten fazlada dikkat cekmem...ama biktim artik elestirilmekten gecen esimin akrabasiyla tartistim bana agir kelimeler kullandi kapalilihim konusunda kendide yeni kapandi eskiden asiri acik gezerdi ve dun de arkadasinla tartistim durup duruken suslu kapali oldumu ima etti bende patladim ve benim size sorum bir ortamda illaki bana giyimimi sorgulayanlar cikiyor ben nasil cvp vermeliyim inanin konu konuyu aciyor oyle bir agirlik koymaliyimki bana cesaret edemesinler artik kapalilima dil uztmaya lutfen konu kapanmasin ve kimse tartismasin cok.kotuyum.zaten suan
sözlerim sana degıl herkesın kendı bılcegı şey kımsenın yuzunede demem bunu ama bencede artık kapalı demeye bazılerınde bin şahit lazım. surat badana üstler dar baş bağlı. t shırt gıyenmı ararasın kol acık. dıze kadar etek gıyenler dolu baş bağlı . her düğünde o baş acılıyor eee ne dıye kapandın.kapanıyorsa bir insan bunu dini kuralara uyarak yapmalı ztn o yuzden takılıyor başörtü yada hiç kapanma. kapalı gıbı yayıp yarı cıplak dolaşan bana göre kapalı degıldır.

Back
X