Poğaçalar Giza'dan müthiş poğaça tarifi

giza

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008
192
4
316
38
İstanbul
Not:tarif alıntıdır...Resimdekiler kendi yapımım

Malzemeler:

250 gr tereyağı (margarin)
2 yumurta (1 sarı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık şeker
1 çay fincanı süt
1 paket yaş maya
un

Margarini eritip ılık olmasını bekleyin ve hamuru yoğurup hemen şekil verin. İçini koyup yuvarlak poğaça yapın.
Hafif bastırın. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizin.200 derecede 30 ya da 35 dk pişirin.

Son düzenleme:
ya canım süpersin evde eritilmiş margarinim vardı tavada iki gündür ne yapsam diye düşünüyordum :)

içini doldur derken peynirli malzemyi kasrediyosun sanırım. iç malzemesi için bişey yazmamışsın galiba. bide 1 fincan süt az değilmi canım bu kadar malzemeye?

güzel görünüyor canım.bende bi ara yapim diyodum eşim seviyo poğaçayı.ama süt yok evde.sütsüz nasıl olur ki sert mi olur acaba biraz? ılık suyla yoğurup az da yoğurdun sulu kısmıyla karışık koysam nasıl olur?

içini doldur derken peynirli malzemyi kasrediyosun sanırım. iç malzemesi için bişey yazmamışsın galiba. bide 1 fincan süt az değilmi canım bu kadar malzemeye?

Sade poğaça bu ama isteğe göre de birşey konulabilir :)
Süt az değil canım.Ben bu tarifi senelerdir yapıyorum.Ne zaman ablam, yeğenlerim, misafirim gelseler ısrarla bu poğaçayı yapmamı istiyorlar :1:

güzel görünüyor canım.bende bi ara yapim diyodum eşim seviyo poğaçayı.ama süt yok evde.sütsüz nasıl olur ki sert mi olur acaba biraz? ılık suyla yoğurup az da yoğurdun sulu kısmıyla karışık koysam nasıl olur?

Sütsüz hiç denemedim :) İlk olarak sen dene bakalım nasıl olacak :29:

Son düzenleme:
ya ben bu poğaçayı daha önceden hep yapmayı denedim ama çok katı oluyor ve margarin çok kokuyor
gerçekten bir paket margarinle mi oluyor
ya pastaneden aldıklarımız hiç kokmuyo amaaa
bananeeeee
perşembe akşamı büyük bi akşam olacak güzel tarifler lazım bana kızlar
hadi yardımaaa

ya ben bu poğaçayı daha önceden hep yapmayı denedim ama çok katı oluyor ve margarin çok kokuyor
bananeeeee
hadi yardımaaa

Evet aynen tarifte yazıldığı gibi :) Valla ben senelerdir bu tarifi yapıyorum çok beğeniliyor.Margarinden rahatsız oluyorsan da 250 gr sıvı yağ kullanabilirsin.

bananeeeee
hadi yardımaaa

Evet aynen tarifte yazıldığı gibi :) Valla ben senelerdir bu tarifi yapıyorum çok beğeniliyor.Margarinden rahatsız oluyorsan da 250 gr sıvı yağ kullanabilirsin.

ayy gizaaaaaa
şahane gözüküyoo,pastaneden hazır alınmış gibiiiiiii
kolayda çok,yaparım ben bunu haftasonuna.
sağol gülüm tarifin için.

bir kaşık şeker acaba bir tatlı kaşığı mı şimdi hemen yapıcam

Normal kaşık canım :)

ayy gizaaaaaa
şahane gözüküyoo,pastaneden hazır alınmış gibiiiiiii
kolayda çok,yaparım ben bunu haftasonuna.
sağol gülüm tarifin için.

Bence de şahane görünüyor..Pikniğe giderken yapmıştım kuzenlerim hangi pastaneden aldığımı sordular :60:
Ben yaptım dedim :D Oruç bitsin ben de kahvaltı için yapıcam :8:

Margarini eritip ılık olmasını bekleyin ve hamuru yoğurup hemen şekil verin. İçini koyup yuvarlak poğaça yapın.
Hafif bastırın. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizin.200 derecede 30 ya da 35 dk pişirin.

ellerinize sağlık, aynı pastanedekiler gibi olmuş.

Mayalı bütün poğaçalara bayılıyorum!! Ellerine sağlık..

süper tarifi yazdim tesekkurler

Alabildiği kadar un, bir dahaki poğaça yapılışımda unu ölçecem sizler için

Back
X