• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gizli bağımlılık

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.606
6.548
358
35
Merhaba hanımlar
5 yıldır evliyim çok şükür sıkıntısız bir evliliğim var. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum.
Eşimle tanıştigimda 1 yıldır sigara kullanıyordum ama çevremden bilen çok çok azdı. Eşime de soylemedim o da sormadı. Sorsada söylerdim. Ama evlendikten sonra esimin sigara karsiti olduğunu ogrendim. Bense sigarayi birakamadim :KK43: sadece hamileyken ve emzirdigim dönem içmedim. Ama sonrasında yine devam...
Eşim arkadaşlarımla bir araya geldikçe ictigimi bilir ama hiç hoşlanmaz, erkek kardesimle bazen ictigimi bilir ama yine hoşlanmaz. Yani kısaca içtin mi diye sorduğu her zaman ictiysem ictim dedim ama o sormadan soylemedim yada yanında asla içmedim. Yani sürekli içiyor olduğumu bilmiyor :KK43:
Geçen evde sigara mı ictin dedi artık nereden anladı bilmiyorum, içtiğimi söyledim. Paketi istedi. Aşırı utandım onu kandırmış gibi hissettim :KK43:( getirdim verdim. Hiç birşey demedi. Sarıldı yapmamami istedigini söyledi. Babam kalp hastası hem de sigara yuzunden, bana onu hatırlattı ve oglumuzu da kendisini de öyle bir duruma sokmamami istedi.
Şimdi işte ne yapacagimi bilmiyorum çünkü aldım yeni paket :KK43: ama eşime ve oğluma haksızlık ediyorum biliyorum yine de ne yapacağımı bilemiyorum :KK43:

Edit:
Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim.
Bunla ilgili yorumlar geldiği için yazmak istedim..

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Evet zor bir durum. Eşlerden biri icmeyince gerçekten zor oluyor. Ben de bir dönem bırakmıştım. Şimdi yine bırakmaya çalışıyorum ama benim eşim çok içiyor. Sizin ne güzel bir desteğiniz var. Bunu fırsata çevirin ve bırakın. Eminim yapabilirsiniz .

Ayy adamın hoşgörüsune hayran oldum.
Allah rızası için şöyle eşi üzmeyin. .
Sigaraya gittiğinde aklınız hemen eşinizi düşünun çok mu zor?
Sigara paketinin üstüne Eşinizin resmini yapıştırın bence. .

Zaten aklıma o gelince icemiyorum ama hayatın akışı içinde bı bakıyorum sigarayı yarilamisim :(

Sadece çocuğunuz bile bırakmanız icin baslı basına bi neden
İlerde astım vb sorunlr yasamasını ve onunda sigara bagımlısı olmasını istemiyorsanız bırakmanız lazım

Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim. Öyle birşey olabilecegini hiç sanmıyorum.. teşekkür ederim uyarı için.

Merhaba hanımlar
5 yıldır evliyim çok şükür sıkıntısız bir evliliğim var. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum.
Eşimle tanıştigimda 1 yıldır sigara kullanıyordum ama çevremden bilen çok çok azdı. Eşime de soylemedim o da sormadı. Sorsada söylerdim. Ama evlendikten sonra esimin sigara karsiti olduğunu ogrendim. Bense sigarayi birakamadim :KK43: sadece hamileyken ve emzirdigim dönem içmedim. Ama sonrasında yine devam...
Eşim arkadaşlarımla bir araya geldikçe ictigimi bilir ama hiç hoşlanmaz, erkek kardesimle bazen ictigimi bilir ama yine hoşlanmaz. Yani kısaca içtin mi diye sorduğu her zaman ictiysem ictim dedim ama o sormadan soylemedim yada yanında asla içmedim. Yani sürekli içiyor olduğumu bilmiyor :KK43:
Geçen evde sigara mı ictin dedi artık nereden anladı bilmiyorum, içtiğimi söyledim. Paketi istedi. Aşırı utandım onu kandırmış gibi hissettim :KK43:( getirdim verdim. Hiç birşey demedi. Sarıldı yapmamami istedigini söyledi. Babam kalp hastası hem de sigara yuzunden, bana onu hatırlattı ve oglumuzu da kendisini de öyle bir duruma sokmamami istedi.
Şimdi işte ne yapacagimi bilmiyorum çünkü aldım yeni paket :KK43: ama eşime ve oğluma haksızlık ediyorum biliyorum yine de ne yapacağımı bilemiyorum :KK43:

Şimdiden teşekkürler.

Eşinizin yaklaşımı ne hoş :) Umarım bırakabilirsiniz:nazar:

Hiç hoşlanmıyorum sigaradan, kokusundan ve kusura bakmayın ama bağımlılarından.

Bu kadar iradesiz olmanız çok üzücü

Bundan 6 yıl önce siz gibi dusunuyordum :) hala da kokusunu sevmem. İçinden hoslanmam ama evet malesef iradesizlik bu :(

Ebeveynleri sigara kullanan çocukların büyüyünce sigara kullanma yüzdesi diğer çocuklardan daha fazlaymış. (Nerden biliyorsun saydın hesapladın mı yazan olmasın rica ediyorum, haberlerde görmüştüm yıllar önce) sizi örnek alıyor unutmayın.

Ebeveynleri sigara kullanan çocukların büyüyünce sigara kullanma yüzdesi diğer çocuklardan daha fazlaymış. (Nerden biliyorsun saydın hesapladın mı yazan olmasın rica ediyorum, haberlerde görmüştüm yıllar önce) sizi örnek alıyor unutmayın.
Düzenleme yaptım bu konuyla ilgili. Teşekkürler.

Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim. Öyle birşey olabilecegini hiç sanmıyorum.. teşekkür ederim uyarı için.
Bugun görmez yarın kokusunu alır
Ertesi gün duyar
Bi sonraki zaman örnek alır vs

Motivasyonununuz evladınız olsun bırakmak için

Annem maltepe icerdi kamyon soforu gibi..
O mutfak resmen duman alti olurdu ve ne ben ne kardesim bi kere bile agzimiza surmedik tiksintiden.
Anneleri icen arkadaslarimda kesinlikle icmedi.
Bilmiyorum bnde ve cevremde tam tersi etki yaratti.
Kokusuna dahi tahammul edemem ben

Eşim dışarda içip gelse de ben onu farkederim her türlü siz sanıyorsunuz ki kokmuyorsunuz ama leş gibi kokuyorsunuz özellikle ağzınız farkedilmemesi mümkün değil helede içmeyen biri anında alır kokusunu yüz göz olmamak için aöylemiyor muhtemelen eşin ;)

Merhaba hanımlar

Edit:
Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim.
Bunla ilgili yorumlar geldiği için yazmak istedim..

Şimdiden teşekkürler.
Yani siz surekli icerken yillardir esiniz nasil anlamadi hayret dogrusu cunku eliniz saciniz nefesiniz hersey kokutor neticede.
Esiniz gayet saygin davranmis bence siz de ona durust olun ve birakmaya calisacaginiza soz verin ve gerekli cabayi gosterin sigara birakma.merkezine gidin ne bileyim terapi ile biraktiranlar var oralara bakin.

Saklayip saklayip sorsa soylerdim diyorsun. :D Saklamayan bir insanin sigara ictigini evlenene kadar bilmemek imkansiz birsey. Siz bilincli olarak ozellikle onun yanindayken icmemissiniz durumu saklamak icin. Saklarsaniz adam nerden anlayipta sorsun sigarayi???
Hala saklamaya devam ediyorsunuz. Sorunca soyluyorum nasil bir bahaneyse baya inanmissiniz.

Ben de sigara iciyorum esim icmez ve hoslanmaz ama evlenmeden once de biliyordu. Noramlde bu tarz seylere karisilmasini dogru bulmam, oneri verilebilir ama sigara bile olsa kandirmaniz dogru degil. Birakabiliyorsaniz birakin.

Annem sigara içer ve ben ona doya doya sarılamıyorum. Hep mesafeliyim kokudan midem bulanıyor. Ki annem sadece balkonda günde 2 adet falan içer sonrasında hemen dişlerini fırçalar ama genede iğrenç pis ve itici bir koku oluyor teninde

Saklayip saklayip sorsa soylerdim diyorsun. :KK70: Saklamayan bir insanin sigara ictigini evlenene kadar bilmemek imkansiz birsey. Siz bilincli olarak ozellikle onun yanindayken icmemissiniz durumu saklamak icin. Saklarsaniz adam nerden anlayipta sorsun sigarayi???
Hala saklamaya devam ediyorsunuz. Sorunca soyluyorum nasil bir bahaneyse baya inanmissiniz.

Ben de sigara iciyorum esim icmez ve hoslanmaz ama evlenmeden once de biliyordu. Noramlde bu tarz seylere karisilmasini dogru bulmam, oneri verilebilir ama sigara bile olsa kandirmaniz dogru degil. Birakabiliyorsaniz birakin.

Evet esimden sakladim çünkü adam yesil ayci :) ama yalan söylemedim hiç. Tabiki bu tam bir dürüstlük sayılmaz o yüzden de çok rahatsızım aslında ama hep istesem zaten birakirim derdim ama öyle olmuyormus

Evet esimden sakladim çünkü adam yesil ayci :) ama yalan söylemedim hiç. Tabiki bu tam bir dürüstlük sayılmaz o yüzden de çok rahatsızım aslında ama hep istesem zaten birakirim derdim ama öyle olmuyormus

Agzinizdan cikmamasi yalan olmadigi anlamina gelmiyor. :D Davranisiniz yalan zaten.
Cok zor bir durum simdi. Benim kuzende sigarayi birakacagim vaadiyle evlenmisti hala iciyor. :)

Back
X