glifor kullanırken regl gecikmesi yaşadınız mı?

kadifeli gelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2025
5
0
1
28
merhaba arkadaşlar;

ben 1 yıllık evliyim ve 5 aydır bebek istiyoruz. hem bebek hem de adet düzensizliği için mayısta reglin ikinci günü doktora gittiğimde pcoslu olduğumu öğrendim yumurta sayımda sorun yokmuş yeterliymiş ama yavaş çalışıyormus bu yüzden de adet düzensizliği yaşıyormusum.
dr bunun için glifor, D vitamini ve multıvitamin(folik asitten daha kapsamli olduğunu eczacı söylemişti)verdi ve 3 aylık bir tedavi sürecine girdiğimizi 3 ayın sonunda gelmem gerektiğini söyledi hatta genellikle hamile kalıp geliyor bu tedaviyi uyguladıklarım dedi ilk ay tam zamanında regl oldum ama bu ay 2. ayım ve regl 4 gün gecikti.bu sabah ilk idrarla predictor express gebelik testi yaptım negatif.yaklasık 10 gün önce akıntım gelmeye başlamıştı ve ara ara kasıklarıma ağrı giriyordu.battan 1 gün önce aniden karnıma ağrılar girdiğinde regl olacağım sanıp akşama kadar reglin gelmesini beklemiştim.hamile gibide hissetmiyorum ama bu regl neden gecikti.internette yaptığım araştırmalarda gliforun regliyi geciktirmediği aksine kesinlikle düzenlediği yazıyor.sizde bunları yaşayan var mı bu konua fikriniz var mı acaba?

Kan ver belki gec dollenmedir idrarda cıkmamıs olabılır zaten pcosta yumurtlama zaöanı bellı olmadıgı ıcın adete yakın yumurtlamıs olabılırsın suanda yenı dollenmıs olabılır adet olmadıgın surece hep bır ıhtımal vardırr

yumurtlama zamanı tam vaktinde oldu akıntıdan anladım ama dun doktorumu aradım 1 hafta daha beklememi gebeliğin 10 gün gecikmeyle anca anlaşılabileceğini söyledi glifor gecikme yapmazmış.bilmiyorum şuan beklemedeyim henüz gelen giden bir şey yok.

Eğer Glifor adetini düzenlediyse bu insülin direncinin olduğu anlamına geliyor. Aynı şeyleri ben de yaşıyorum Glifor ve combinol kullanıyorum. Glifor kullanmamın ilk ayı. Biraz karbonhidrat tüketimini artırdıysan ondan da olabilir ama umarım gebeliktir

evet bu ay etten bir anda tiksinince makarnaya sardım ekmek yedim ve çok yedim hesapsızca yediğim için bu kadar etkilenmiş olabilir mi

Bende de pcos var doğum kontrol ilacı kullanıyordum 3 ay önce bıraktım il ay geldi sonraki ay gelmedi doktora gittim insülin direncimden dolayı glifor verdi kullanmaya başladım. Doktor yumurtlamayı desteklediğini kolay hamile kalabileceğimi söylemişti Kullanmaya başladım gününde adetim geldi. Sizin de Geç döllenme olabilir bekleyin doktorunuzun dediği gibi glifor gecikmeden aksine gününüzde getirir adetinizi umarım hamilesinizdir.

Aslında yeni başladım 1 ay oldu ama etkileri çok güzel yedirmiyor iştahı kapatıyor ama midemi bulandırıyor sabahları :(

siz daha yeni başlamışssınız benim 2 ayım doldu bu ilaçta ilk 5 gün yarımşar al demişti doktorum sonra tama geçtim ve mide bulantıları baş gösterdi mide bulantısı olmamaması için yemek yediğiniz esnada ilaci için dilerseniz daha iyi oluyor mideyi bulandırmıyor doktorum öyle yapmamı söylemişti duzenli kullanımda 15 günden sonra mide bulantısı tamamen geçiyor zaten

Back
X