glukofen ve coraspin acil soru

nokasem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
43
0
46
Kocaeli
kızlar ben ilaç tedavisiyle hamile kaldım polikistik over oldugum için,daha öncede bir düşük yapmıstım.şimdi tekrar düşük olabilir diye 8. haftaya kadar glukofen ve coraspin kullanıyorum hatta birde progestan. bu ilaçların bebeğe bir zararı olurmu olmaz mı diye merak edıyorum doktora sordum ama bana kızdı,olsa ben sana niye vereyim düşmanınmıyım dedi. ilaçlar hakkında bilgisi olan yada kullanan varmı

kızlar ben ilaç tedavisiyle hamile kaldım polikistik over oldugum için,daha öncede bir düşük yapmıstım.şimdi tekrar düşük olabilir diye 8. haftaya kadar glukofen ve coraspin kullanıyorum hatta birde progestan. bu ilaçların bebeğe bir zararı olurmu olmaz mı diye merak edıyorum doktora sordum ama bana kızdı,olsa ben sana niye vereyim düşmanınmıyım dedi. ilaçlar hakkında bilgisi olan yada kullanan varmı

doktorun kızmakta haklı canım neden versin zararı olsa.. progestan düşük önleyicidir.. bende kullandım 4. ayıma kadar zararı yok, coraspin kan sulandırıcıdır... bende kullandım ki hala kullanan hamile arkadaşlarım var zararı yok.. glukofeni bilmiyorum.. ama daha gebeliğinin başındasın daha önünde çok uzun zaman var.. doktoruna güvenmelisin..

Glukofeni 26. haftaya kadar kullandım, pko hastalarında düşük riski yüksek olduğu için ilk13 hafta düşüğü engelliyor, ikinci trimesterde de şekeri dengeliyor. Kadın doğum klinik şefi bir arkadaşımızın da önerisi bu yöndeydi.

Back
X