Göbek Eriten Yoğurt Kürü

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Yoğurt bizim yemek kültürümüzde ve damak tadımızda da çok önemli yere sahip.

Batı kültürünün yoğurtla tanışması ise daha yeni sayılır. Bu durum meraklarını ve ilgilerini kamçılıyor olmalı ki yalnızca çeşit çeşit yoğurt üretmekle kalmıyor yoğurdun insan vücudu üzerindeki etkilerini de ciddi şekilde araştırıyorlar. Yoğurt bazı çalışmalara göre karın bölgesindeki yağ yakımını hızlandırıyor.

Ayrıca içindeki kalsiyum sayesinde, yağ yakımını hızlandırıyor. Yeteri kadar kalsiyum alamamak, yağ yakımını sekteye uğratır, bu açıdan yoğurdun içerdiği kalsiyum, kilo vermek isteyenler için çok faydalıdır.

Canlı ve etkin kültürden üretilmiş yoğurt, sindirim sistemini düzenlemek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek açısından da çok faydalıdır. İçindeki faydalı bakteriler, sindirim sistemimizdeki zararlı bakterilerle mücadele ederek bağışıklık sistemine yardım eder. Bu, bir yandan bağışıklık sistemine fayda sağlarken diğer yandan da sindirimin kolaylaşmasını sağlar.

Karın bölgesindeki yağları azaltması sayesinde yoğurt, bir çeşit döngü yaratır ve belirli süre düzenli tüketildikten sonra daha belirgin fayda sağlamaya başlar.

Böylece yağ ve kalori tüketiminiz en aza inerken yoğurdun içindeki vitamin mineral ve faydalı bakterilerden en yüksek oranda faydalanmış olursunuz.

Zayıflamaya Yardımcı Kür:

1 kase yağsız yoğurt

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın

1 kase yağsız yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ,1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edip karıştırıyoruz.Bunu sabah,öğlen ve akşam olmak üzere 3 kez yapıyoruz ve tüketiyoruz.

Diyetisyen ve Beslenme Koçu

Ayşe Tuğba ŞENGEL

kür şeklinde değil ama hemen hemen her öğünde 2 yada 3 kaşık sade sarımsaklı vs. ara öğün olarakta gene yoğurt veya ayran tüketiyorum kalori sayarak diyet yaptığım için ölçülerine dikkat ediyorum kesinlikle işe yarıyor bazen ayranımı bol maydonozlu dere otlu artık Allah ne verdiyse pul biberli naneli yapıyorum kesinlikle tok tutuyor ve göbeğimde baya azaldı faydası olduğuna inanıyorum öyle diyet yoğurt felanda değil normal yarım yağlı kaymaksızından tabi kendi yaptığımız yoğurt olsa daha etkili olur hepimize kolay gelsin:16:

günde üç kere düzenli yemiyorum.
bazı günler günde bir kere bazı günler günde iki kere yiyorum.

zihni yorgunluğu da aldığını düşünüyorum.
faydasını görmeye başladım gibi.

paylaşımınız için teşekkür ederim. :39:

diyetisyenim sayesinde bu kürün değişik bir versiyonunu uuguladım ve şoka uğradım. tarçın zencefil ve zerdaçalı belirli miktarlarda (mesela 30 ar gram) alıp karıştırıp kavanoza koydum. haftada iki kere akşam yatmadan önce uygulayıp, üzerine 1 lt. kadar su tüketiyorum. sabah uyandığımda (tuvalet vs. den sonra) cidden tartıda yarım kilo eksilme görüyorum.

İki gün uygulanma sebebi ise, ciddi anlamda yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı etkisi olduğu için sürekli kullanımda vücudu tembelleştiriyor.

ne kadar zamandır uyguluyorsunuz ve ne kadar kilo verdiniz paylaşabilir misiniz rica etsem :) yoğurdu çok seviyorum etkiliyse uygulamak istiyorum çünkü.

ne kadar zamandır uyguluyorsunuz ve ne kadar kilo verdiniz paylaşabilir misiniz rica etsem :) yoğurdu çok seviyorum etkiliyse uygulamak istiyorum çünkü.

bir aydır uyguluyorum. küre başlarken 63 kiloydum. bu sabah 59,1 olarak gördüm kilomu. Zaman sıkıntım olmadığı için yavaş yavaş sağlıklı bir şekilde veriyorum. sadece yoğurtla olmuyor tabi :) yediklerime de dikkat ediyorum. :)

Back
X