• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göbekte çizgi ve genital bölgede koyulaşma yaşayan var mı?

solmaztamar

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
740
215
18
30
Merhaba kızlar,✨
Tüp bebek transferimin üzerinden birkaç gün geçti. Bugün aynaya baktığımda göbeğimin alt kısmında yukarı doğru uzanan koyu bir çizgi fark ettim (sanırım linea nigra deniyor), ayrıca genital bölgemde de belirgin bir siyahlaşma var.
Aranızda bu dönemde aynı şeyleri yaşayan ya da yaşayanlardan duyan var mı?

Merhaba kızlar,✨
Tüp bebek transferimin üzerinden birkaç gün geçti. Bugün aynaya baktığımda göbeğimin alt kısmında yukarı doğru uzanan koyu bir çizgi fark ettim (sanırım linea nigra deniyor), ayrıca genital bölgemde de belirgin bir siyahlaşma var.
Transferinizin üzerinden birkaç gün geçince linea nigra çizgisinin çıkması bana pek mümkün gelmedi, zira gebeliğimin 3.trimesterında olmuştu bende. Hormon tedavisi alındığı için geçici koyuluk olabiliyor genital bölgede.

Merhaba kızlar,✨
Linea nigra gebelikte 4-5. Ayda çıkar

Transferinizin üzerinden birkaç gün geçince linea nigra çizgisinin çıkması bana pek mümkün gelmedi, zira gebeliğimin 3.trimesterında olmuştu bende. Hormon tedavisi alındığı için geçici koyuluk olabiliyor genital bölgede.
Merhabalar,
Evet haklisiniz. Ben de cevap gelmeyince kucuk bir arastirma yaptim ve hormonlarin (progesteron ostrojen)etkisi ile gobek degiliginden kasiklara kadar hattin cikmasi normalmis. Evet 3.trimesterde yaraniyor ama bende hormonlardan anladigim kadariyla cok belirgin bir hatt. Bir de göbeğim de duz

Evet cok haklisiniz, ama sonradan soylediler ve baktim internette Hamile olmayan kadınlarda da östrojen/progesteron dengesizliği linea nigra benzeri bir çizgiye yol açabilir.
Bu arada o çizgi bende de var hamilelik kaynaklı değil önceden de vardı demek ki bundanmış , inşallah gebesinizdir sizde 🙏🏻💕

Arkadaslar hamilelik doneminde bunun yasandigini biliyorum:) sadece merak ettigim konu tup bebek surecinde kullanilan ilaclardan kaynakli olarak baska birileri boyle surecten gecmis mi🤭

Back
X