Göçmek

kocelee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2019
1.055
2.763
63
Merhaba hanımlar.Derdim bu aralar bu.Tr de önümü pek göremiyorum.Sağlık personelinin,devlete atanamadım bir türlü.Artık burada pek bir gelecek göremiyorum.İnternette çok fazla bilgi kirliliği var.Şirketler de dolandırılabilirsin de dediler ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilmiyorum.Almanyaya gitmek istiyorum tecrübeli arkadaşlardan fikir ve yol yordam bekliyorum nasıl oluyor Almanca öğrenmekte zorlanırmıyım? Denklik almak zor mu? Denklik alana kadar geçimi mi nasıl sağlarım? Herkese çok teşekkürler.

Saglikcinin atanamamasi beni de sasirtti.

Almanya'da saglik sektorunde isgucu acigi fazla, en cok da hemsire ve fizyoterapist talebi varmis. Sansiniz var ama dil olayi biraz sikinti.

Yolunuz acik olsun.

Balkan ülkelerinde şansınız daha fazla yanılmadıysam.
Gidersiniz umarım
Ben de gidersem ne güzel olur

ben de geçen yıl niyetlenmiştim. burası beni o kadar yordu ki yurtdışı için aynı çabayı göstermeye gücüm kalmadı. almanya eğer dil bilmiyosanız bunun için zor bir ülke. daha az nitelik arayan gidişi daha kolay ülkelere de bakabilirsiniz.

Saglikcinin atanamamasi beni de sasirtti.

Almanya'da saglik sektorunde isgucu acigi fazla, en cok da hemsire ve fizyoterapist talebi varmis. Sansiniz var ama dil olayi biraz sikinti.

Yolunuz acik olsun.
Teşekkür ederim.Atansam da ülkenin alım gücü malum.artık herşey yoruyor.

Sağlıkla personelisiniz de içeriği nedir

Odyometrist misiniz cerrahi teknikeri mi

Denklik var mı orada

Doktorlar da gitmeye çalışıyor ama onlarda sınav vs var benim bildiğim

Almanca öğrenirsiniz ama şimdiden başlayıp en azından yaşamaya yetecek bilginiz olmalı

Kolay gelsin

Burada kalmak da zor. Neden bu kadar yıkıcı yorumlar yapılıyor anlamış değilim. Bir arkadaşım Almanya’da yaşamak istiyordu, İİBF mezunuydu, bize biraz hayal geliyordu ama tabii yıkıcı yorumlar da yapmıyorduk. Neticede kız okurken Almanya kurları aldı, seviyesi de vaaav değildi yani B1 falandır, Alman firmasına girdi Türkiye’de bir süre sonra da Almanya’daki merkeze geçti. Eğer bir ülke hedefiniz varsa öncelikle dil ve o ülkenin Türkiye’de yatırım yaptığı firmaları, şirket veya fabrika her neyse oraları araştırıp, orada başlayıp basamak olarak kullanabilirsiniz.

Almanca bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla, ingilizceniz var mı? Göçmen kabul eden ülkelerin sitelerini inceleyebilirsiniz. Çok detaylı şekilde anlatıyorlar, kesinlikle almanya olmalı demiyorsanız alternatif olarak inceleyin bence. Nereye giderseniz gidin işiniz hazır olsa bile belli miktarda birikim olması şart, bunu sağlayabilir misiniz? Eşimin işinden dolayı expat olarak bulunduk yurtdışında bir süre, bizde artık temelli göçmek istiyoruz. Facebook grupları var, youtube ta nasıl göçtük diye bir sürü video var, videoların altında soruları saminiyetle cevaplıyor çoğu kişi. Zorlu bir süreç, umarım nihayete erer.

atama yapılmıyor aylardır, tanıdığım yüzlerce sağlık personeli katip olmaya çalışıyor

İyi bir kursla halledilebilir bir dil almanca.O konuda içiniz rahat olsun,tabii sizin de çok çaba sarf edeceğinizi düşünerek bu şekilde kolay dedim.
Onun dışında tavsiyem İngilizcenizi bir seviye ilerletip daha farklı seçeneklere de yönelmeniz.Sadece Almanya'ya şartlanmayın ; hatta yerinizde olsam şu an İnternette,mümkünse de global sitelerde araştırma yapardım durumla alakalı,işimle alakalı.Birileriyle de iletişime geçme şansınız varsa bunu kullanın,İnstagram'da falan olabiliyor gitmiş kişiler ve nasıl gidileceği ile ilgili bilgi verenler.Mümkünse orada yaşayan insanlardan bilgi alın.Eksisiyle artısıyla öğrenin.

B1 ile kabul ediliyor diye biliyorum. Bir de denklik alma durumu olabiliyor sağlıkta onu araştır. Kesinlikle Facebook'ta bu konuyla ilgili grup vardır. Her şeyi ordan öğrenirsiniz.

Hemşire misiniz, laborant mı yazarsanız daha iyi olur.

Almanya için Almanca ve diploma denkliği şart. Doktorların geçtiği bir prosedür var, hemşire içinse ünv ve bölüm denkliği gerek. Lisans programları genelde denk değil, Türk yüksek lisansı Alman lisans derecesine denk sayılıyor. Gayet utanç verici, ben ODTÜ mezunuyum benim diploma denk değil mesela saçmalık yani o yüzden Alman şirketlerinde çalışma işini çoktan ittir ettim uzaktan bir ABD şirketinde çalışıyorum.

İlle de Almanya derseniz dil öğrenin, burda da 2 yıllık yüksek lisans yapın Alman diplomasıyla iş bulursunuz.

Yabancı olarak iş bulmak genel olarak zor, çok nitelikliysen bile Alman olmadığın için tercih edilmeyebilirsin. Bu konudaki en büyük yardımcı bir Alman diploması.

Bana sorarsanız bunca çabaya değmez, ben olsam İngilizce öğrenirdim İngiltere bakardım göçmesi ve iş bulması daha kolay. Sağlık personeli mutlaka iş buluyor.

Aracı kurumlara hiç bulaşmayın, diploma denkliğiniz yoksa çalışma izni almak zaten mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…