Göçmek

Hemşire misiniz, laborant mı yazarsanız daha iyi olur.

Almanya için Almanca ve diploma denkliği şart. Doktorların geçtiği bir prosedür var, hemşire içinse ünv ve bölüm denkliği gerek. Lisans programları genelde denk değil, Türk yüksek lisansı Alman lisans derecesine denk sayılıyor. Gayet utanç verici, ben ODTÜ mezunuyum benim diploma denk değil mesela saçmalık yani o yüzden Alman şirketlerinde çalışma işini çoktan ittir ettim uzaktan bir ABD şirketinde çalışıyorum.

İlle de Almanya derseniz dil öğrenin, burda da 2 yıllık yüksek lisans yapın Alman diplomasıyla iş bulursunuz.

Yabancı olarak iş bulmak genel olarak zor, çok nitelikliysen bile Alman olmadığın için tercih edilmeyebilirsin. Bu konudaki en büyük yardımcı bir Alman diploması.

Bana sorarsanız bunca çabaya değmez, ben olsam İngilizce öğrenirdim İngiltere bakardım göçmesi ve iş bulması daha kolay. Sağlık personeli mutlaka iş buluyor.

Aracı kurumlara hiç bulaşmayın, diploma denkliğiniz yoksa çalışma izni almak zaten mümkün değil.
Cherry merakımdan soruyorum işaretlediğim yeri, bir yıllık yüksek lisans iş ararken dezavantaj mı oluyor?

Eşimde sağlıkçı, bir süre araştırdık almanya denklik ve çalışma işini.
Açık var diyorlar ama mesela siz oraya hemşire olarak gideceksiniz ama hemşirelik yerine yaşlı bakım-hasta bakicilik yapacaksınız. Yine en kötü kimsenin yapmadığı işlere Türklere yaptırıyorlar. Bu konuyla alakali Youtube daki bütün videoları izledik neredeyse. Hepsi ilk başta yaşlı bakım (yaşlı hastayi gezdirme, banyo yaptirma, ilaclarini verme vs) yapmış, sonradan hastanede çalışmaya başlayan oldumu bilmiyorum.
Almanca bize zor geldi malesef, yeni başladık sayılır ama zamanla illaki öğrenilir.
Aracı bir kuruma bence gerek yok, üniversite mezunu birisin bu prosedürleri yapabilmesi lazım. Ve evet para kaptırma ihtimaliniz varmış, o yüzden kendiniz yapmaya çalışın. Internette herşeyi o kadar detaylı anlatmışlar ki çok rahat halledersiniz

Sağlık personelinin atanamamasi diye birşey var mı ? Bilmediğimden soruyorum.
Herkes devlette çalışmak zorunda değil. Eminim Almanya kucağını açmış bir Türk ün gelip iyi şartlarda çalışması için beklemiyordur.
Ben cevap vereyim size. Ben bundan 1 yıl öncesine kadar sağlık personeliydim. 2014ten beri atanamıyordum. Özel sektörde 3 kuruşa diplomasız müdürlerin ağız kokusunu çektim. Az maaşa çok çalıştırdılar. Ben de gidip üniversite okudum. Şu an itfaiye personeliyim ve atandım çok şükür. Bu devirde özel sektörün işi zor. En iyi pandemi zamanında gördük bunu. Milyonlarca insan işsiz. Devlet memurları esnek çalışma, uzaktan çalışma vs maaşlarını alabiliyorlar. İmkanı olan bölüm değiştirsin ya da yurt dışına çıksın

Cherry merakımdan soruyorum işaretlediğim yeri, bir yıllık yüksek lisans iş ararken dezavantaj mı oluyor?

1 yıllık program Almanyada var mı ki kız, hiç duymadım.:dondurma:master programları genelde 2 yıllık. Konu sahibesine zamanlama açısından fikir versin diye 2 yılı yazdım.

1 yıllıksa da olur tabi, Alman diploması sonuçta niye olmasın:kahve:

Eşimde sağlıkçı, bir süre araştırdık almanya denklik ve çalışma işini.
Açık var diyorlar ama mesela siz oraya hemşire olarak gideceksiniz ama hemşirelik yerine yaşlı bakım-hasta bakicilik yapacaksınız. Yine en kötü kimsenin yapmadığı işlere Türklere yaptırıyorlar. Bu konuyla alakali Youtube daki bütün videoları izledik neredeyse. Hepsi ilk başta yaşlı bakım (yaşlı hastayi gezdirme, banyo yaptirma, ilaclarini verme vs) yapmış, sonradan hastanede çalışmaya başlayan oldumu bilmiyorum.
Almanca bize zor geldi malesef, yeni başladık sayılır ama zamanla illaki öğrenilir.
Aracı bir kuruma bence gerek yok, üniversite mezunu birisin bu prosedürleri yapabilmesi lazım. Ve evet para kaptırma ihtimaliniz varmış, o yüzden kendiniz yapmaya çalışın. Internette herşeyi o kadar detaylı anlatmışlar ki çok rahat halledersiniz

Şöyle panpacım, o mesele yine ünv denkliğine geliyor.

Almanya'da hemşire yardımcılığı da var, o dediğiniz işleri yapıyor işte. Klinikte çalışamıyor bu bölüm, huzurevlerinde veya hastanede hasta bakımında çalışıyor. Yani yani hastabakıcılık ve hemşirelik arası bir bolüm ama hemşirelik değil iğne yapma, pansuman yapma, doktora yardımcı olma yok. Bunun sebebi de diploma denkliği, Türk hemşirelik diploması Almanyada bu bölüme denk sayılıyor. Konu sahibesinin hemşire olarak çalışabilmesi için Alman diplomasına ihtiyacı var.

Hemşire arkidişler burdan gerekli belgelere bakabilirler, dediğim gibi aracı kuruma gitmesinler: Nursing professionals

İyi bir kursla halledilebilir bir dil almanca.O konuda içiniz rahat olsun,tabii sizin de çok çaba sarf edeceğinizi düşünerek bu şekilde kolay dedim.
Onun dışında tavsiyem İngilizcenizi bir seviye ilerletip daha farklı seçeneklere de yönelmeniz.Sadece Almanya'ya şartlanmayın ; hatta yerinizde olsam şu an İnternette,mümkünse de global sitelerde araştırma yapardım durumla alakalı,işimle alakalı.Birileriyle de iletişime geçme şansınız varsa bunu kullanın,İnstagram'da falan olabiliyor gitmiş kişiler ve nasıl gidileceği ile ilgili bilgi verenler.Mümkünse orada yaşayan insanlardan bilgi alın.Eksisiyle artısıyla öğrenin.
Teşekkür ederim

Dil öğrenmeye bakin simdiden, internette cok kaynak var udemyden bile 25 liraya videolarla öğrenebilirsiniz.
Diğer yandan da basvuru kosullarini öğrenmeye çalışın. Umarim.her sey gönlünüzce olur.

Öyle mi biliyordum, özellikle bu dönemde çok ihtiyaç var diye düşünmüştüm
Hemşire ataması yaptılar bol bol.. İki yıllık sağlık okuyanlar boşuna okuyoruz diye isyan ediyorlar çünkü onların işlerini de hemşirelere yaptırıyorlar 2. maaş maaş vermemek için.. 90 alan radyoloji mezunu arkadaşım atama bekliyor hala

Şöyle panpacım, o mesele yine ünv denkliğine geliyor.

Almanya'da hemşire yardımcılığı da var, o dediğiniz işleri yapıyor işte. Klinikte çalışamıyor bu bölüm, huzurevlerinde veya hastanede hasta bakımında çalışıyor. Yani yani hastabakıcılık ve hemşirelik arası bir bolüm ama hemşirelik değil iğne yapma, pansuman yapma, doktora yardımcı olma yok. Bunun sebebi de diploma denkliği, Türk hemşirelik diploması Almanyada bu bölüme denk sayılıyor. Konu sahibesinin hemşire olarak çalışabilmesi için Alman diplomasına ihtiyacı var.

Hemşire arkidişler burdan gerekli belgelere bakabilirler, dediğim gibi aracı kuruma gitmesinler: Nursing professionals
Çok üzücü değil mi ya 😔 burada hemşiresin ama orada yardımcı ne kötü. Tabi her ülkenin farklı farklı ne diyelim. Gitmek isteyenler bilip ona göre gitsin diye yazdım bu kadar detayını biliyordum tabii tesekkur ederim 🌸 sonradan hayal kırıklığına uğramasınlar

Merhaba hanımlar.Derdim bu aralar bu.Tr de önümü pek göremiyorum.Sağlık personelinin,devlete atanamadım bir türlü.Artık burada pek bir gelecek göremiyorum.İnternette çok fazla bilgi kirliliği var.Şirketler de dolandırılabilirsin de dediler ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilmiyorum.Almanyaya gitmek istiyorum tecrübeli arkadaşlardan fikir ve yol yordam bekliyorum nasıl oluyor Almanca öğrenmekte zorlanırmıyım? Denklik almak zor mu? Denklik alana kadar geçimi mi nasıl sağlarım? Herkese çok teşekkürler.
Tr nedir?

Çok üzücü değil mi ya 😔 burada hemşiresin ama orada yardımcı ne kötü. Tabi her ülkenin farklı farklı ne diyelim. Gitmek isteyenler bilip ona göre gitsin diye yazdım bu kadar detayını biliyordum tabii tesekkur ederim 🌸 sonradan hayal kırıklığına uğramasınlar

Yani yani o yüzden ben sağlık personeli olsam İngiltere veya kanada'ya vınlarım, adamlar sağlık personelinin kıymetini biliyor. Genel olarak yetişmiş, çalışmaya hazır insanın değeri çok yüksek. Almanyada ise tonla kağıt işiyle uğraşman gerekiyor. Hastanede çalışmış hemşirelik yapmış birine sen hemşire değilsin demek ayrıca saçma. Dediğim gibi benim diplomam da denk sayılmıyordu, ben de sizinle mi uğraşıcam s.. dedim sonunda. Şimdi remote olarak bir Amerikan şirketindeyim gayet de mutluyum. Bana mühendis değilsin sankim diyen bir sistemle asla işim olmaz, zaten kendileri kaybederler.

Yani yani o yüzden ben sağlık personeli olsam İngiltere veya kanada'ya vınlarım, adamlar sağlık personelinin kıymetini biliyor. Genel olarak yetişmiş, çalışmaya hazır insanın değeri çok yüksek. Almanyada ise tonla kağıt işiyle uğraşman gerekiyor. Hastanede çalışmış hemşirelik yapmış birine sen hemşire değilsin demek ayrıca saçma. Dediğim gibi benim diplomam da denk sayılmıyordu, ben de sizinle mi uğraşıcam s.. dedim sonunda. Şimdi remote olarak bir Amerikan şirketindeyim gayet de mutluyum. Bana mühendis değilsin sankim diyen bir sistemle asla işim olmaz, zaten kendileri kaybederler.
Hiç bu konu ile alakam yok,ama teşekkür etmeye geldim,nasıl güzel aydınlatıcı bilgiler bunlar ♥️♥️♥️

Canım ceri tanımadan hep sevdim seni yorumlardan.kanada yı bir araştırayım.hemşireyim bu arada

1 yıllık program Almanyada var mı ki kız, hiç duymadım.:dondurma:master programları genelde 2 yıllık. Konu sahibesine zamanlama açısından fikir versin diye 2 yılı yazdım.

1 yıllıksa da olur tabi, Alman diploması sonuçta niye olmasın:kahve:
Finans ve ekonomide vardı cherry, bi bursa başvurdum max 1 yıllık master ödüyor o yüzden bakmıştım almanyadaki programlara da. belki mühendislikte yoktur onu bilmiyom

Finans ve ekonomide vardı cherry, bi bursa başvurdum max 1 yıllık master ödüyor o yüzden bakmıştım almanyadaki programlara da. belki mühendislikte yoktur onu bilmiyom

Kız program 2 yıllıktır, burs 1 yıllıktır. Bazı burslar sadece 1 yıl oluyor, 2. yılı da artık ne verdiyse geçir kardeş diyorlar :bicak:

Herkes devlette çalışmak zorunda değil. Eminim Almanya kucağını açmış bir Türk ün gelip iyi şartlarda çalışması için beklemiyordur.
Kız kardeşim paramedik. 3 yıl önce 60-70 bandında atanırlrken geçen sene 87 puan ile atanamadı. Özel üniversitelerden dolayı sağlıkçı sayısı inanılmaz arttı.

Kız program 2 yıllıktır, burs 1 yıllıktır. Bazı burslar sadece 1 yıl oluyor, 2. yılı da artık ne verdiyse geçir kardeş diyorlar :bicak:
Burs öyle bi opsiyonu ödemiyor cherry ya full time master yap 12 ayda bitir ya da burs yok diyor, birkaç program vardı almanyada da, linki örnek olarak bırakıyorum başvuru tarihi geçti zaten, belki de bu program için iyi bir okul değildir almanyadaki okullara tam hakim değilim. ingiltere ve ispanyada benim alanda iyi okullar

Benim kardeşim de sağlıkçı zor atandı. Her bölüm aynı mı bilmiyorum

Back
X