Merhaba. .anlatacaklarim bir ömrün özetidir.
1- 14 yaşında liseyi başka bir şehirde okumak için evden ayrıldım. .
2-çok parasız kaldım hiç baba nedir bilmedim. Arayıp yurttan atılıyorum taksidi gönder dediğimde telefonunu kapattı.yurttan atıldım eve çıktım. Ev arkadaşımla bi pidecide calismaya başladık .güç bela bitti lise ..açlikla ..sefaletle. .bir yatagim bile olmadan..yerde döşekte yatarak.üniversite sınavsız geçiş yaptım. Saglikciyim.
3-bu süre içerisinde annem ve kardeşim evi terkedip bana geldiler .bundan sonra burada kalacagiz diye.ağladım sizladim ev ark.kabul etti çok iyi bir kızdı.annemler 1 hafta kalıp çekip gittiler.
4- annem babamdan boşandı. Ablasına yerleşti. Ben Üniv. Başladım. Bu arada o bit kadar paradan anneme kardeşime mont falan alıyorum. Her günüm ağlayarak geçiyor. Yokluğun sonu sanki...öyle hayat..
5-birgün eniştem kardeşimi dövmus tv yüzünden. .beni aradı 12 yaşında falan.abla nolur gel gidelim burada kalmayalim dedi.okulu falan bırakıp geldim .ha bu arada annem calismaya başladı temizlik firmasında. Ama yetmiyor kendilerine bile.ev tutamiyorlar o parayla.
6-17/18 yaslarinda deli gibi calismaya başladım. Sabah labaratuvarda akşam anketorluk pazarlama ne varsa artık ..1 ay kadar da çok sikistigimizda bi barda barmaidlik yaparak.onca yasli basli adamin tacizine ugrayarak ..masalarda uyuyakalarak
7-bi ev tuttuk sıfır eşya. Eski bi döşekte yerde yatıyoruz 3umuz. Gazeteye falan kapattık camları. .Hatta kardeşimin arkadaşları gelmişti annem evi boyatacagiz eşyaları gönderdik diye yalan söylemişti. .o gün kardeşime söz vermiştim. Herşeyin olacak diye..
8- ya o kadar uzun ki kızlar. .kısaca heder oldum.baktım olmayacak kpss calismaya başladım kendi kendime sadece pazarlamada calismaya devam ederek.çok kötü zamanlardı. 20 yaşında doğuya atandım. Annem yapamam orda dedi gelmedi. Bi yorgan verdi gönderdi beni hiç bilmediğim 1000 km ötede bi şehre. .
9- neyse ki ben çoktan buyumustum.başımın çaresine baktım. İki ev ark.buldum öğretmen. 2 el bi yatak bez dolap.çok para harcayamazdim.annemlere düzgün bi ev tuttuk.eşya aldık. İğneden iplige. .yeni gelin evi gibi..şu an o evde oturmuş gözyaşlarına hakim olamıyorum. Herşeyde uykusuz gecelerim. .uğradığı tacizler yanlizliklarim..
10- ben ilk günden beri bir öğrenci harcligiyla geçindim. Kendime baya bi zaman kiyafet alamadım,kızlar dışarı yemeğe gittiğinde evde oturup ağladığım çoktur. Yapamıyordum çünkü ..eve para gönder borc öde. Borçlar bitti.( bu arada 8bin tl babamin piyasaya taktigi borclari odedim.anneme rahat vermiyirdu borclular)annem babamla barıştı. İmam nikahı kıydilar bide.
11- babam bu arada başka şehre yerleşmiş. Kaç yıl oldu barısalı babam istanbulda annem ankarada.arada gelir gider.ben tam rahatlarim derken annem işten ayrıldı. Babam yeterince para göndermedi.hep beni arada bıraktılar. Birbirlerini sucladilar.benliğim yaşama sevincim bu arada öldü sanırım. Para göndermeye devam ettim.çaresiz kaldım. Annemler evden atilacakken allah yardım etti bi iş ark.desteği ve kefil olmasıyla annelerin oturduğu evi aldım. Annem hergün ağlıyordu dışarı atacaklar bu karda kısta diye.tabi eskisi kadar çok para gonderemedim.maaşım krediye gidiyordu. 300-500 işte. .
12- ömrümden yemeye devam ettiler annemin simarikliklari başladı biraz yüzü gülünce. Rimel Ruj ne görse çantada alır .bana şunu al bunu al.en son kendine 6 milyara bi masaj koltuğu aldı. Bunuda ödedikten sonra halimi gören bana kefil olan ark.dedi ki yahu deli misin sen ? Bunlar aile mi sana neler yapıyorlar. .ama yapamadım. .çok acı cekmistik yapamadım. Vefa borcu hissettim.
13- 6 yıl türkiyenin bi ucunda yine yarı aç yarı tok yaşadım. Kendime hicbirsey yapmadan.sonra birine inandım. .evlenmek istiyorum dedim.evlendim.bu arada Kızkardeşim uyuşturucu mu kullanmadı. Sacip savurmadi mi.sorumsuz kelimesinin tam karşılığıdır. Hepsi ailesizlikten anlıyorum. Ben böyle ruhumu öldürdüm o da böyle oldu.şimdi babam onu özel okulda okutuyor. Her istediği oluyor. 3 evlatlik masraf cikardi babama..anneme ist.git diyorum gitmiyor. .calismiyorda son 5 yıldır. Ben hala arada derede para veriyorum halini gördükçe. .
14- son olarak bir oğlum var eşimin memleketinde yaşıyor ve çalışıyorum. Hamileyim.3 yıldır düğün şu bu çok çok borcumuz var.hatta eşya alamadık eşimin bekarliktan kalan eşyalarını kullanıyoruz hala.paramiz olmadigindan 65 yaşındaki kV. Bakıyor oğluma. Bakamiyor hatta. (Bütün bunlarin sebebi evin kredi borcu cok fazla ve 5 yıl var daha )eşim ameliyat oldu bu sebeple ankaradayiz. .annem hala o kadar anlayışsiz ki bana..kardeşinin kalbini kırma. O herseyi yapabilir diyor.hersyime karışıyor. .yaptigimiz hicbirseyi beğenmiyor. .özenir bi hediye alırsın bu ne der.yemeğe çıkarırım beğenmedim der.bu muydu Allahım benim sınavım. Dayanamiyorum artık. .
Ben onların gözünde bir hiçim. .artık 30 uma geldim sayılır. Benim için gelip çocuğuma bile bakmadı.calismiyor üstelik. .ne yapmalı artık. Ömrüm böyle bitti.