• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gogsum :(

srsy

gülümseee :)
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2014
1.336
447
198
Günaydın kızlar. 15 dk önce sol göğsumde fındık büyüklüğünde biseyin olduğunu farkettim. Çok korktum . Yarın hemen doktora gideceğim ama hangi bölüme gitmeliyim. Bir de başına böyle bişey gelen var mi , ne olabilir lütfen yardımcı olun çok korkuyorum

Günaydın kızlar. 15 dk önce sol göğsumde fındık büyüklüğünde biseyin olduğunu farkettim. Çok korktum . Yarın hemen doktora gideceğim ama hangi bölüme gitmeliyim. Bir de başına böyle bişey gelen var mi , ne olabilir lütfen yardımcı olun çok korkuyorum
Genel cerraha gitmeniz gerekiyor . Annemin basına geldi cok cok eskiden cok sükür birsey cikmadı bu arada yas kac bir de yag bezeleri olabilir.

Doktora gitmenizde yarar var elbette,çok sıkmayın canınızı yağ bezesi gibi bir şeyde olabilir. Genel cerraha gidebilirsiniz bence

Canim yasin genc sanirim o yüzden hiç telaş yapma. Genel cerrahiye muayene olmaya gitmen gerekiyor. Ultrason cekilirsin ve sonrasinda doktor halleder. Benim de asagi yukari her üç ayda bir çıkar ciddi bir şey degildir

genel cerrahi ye muayene olmalısınız
genel olarak bende dahil birkaç bayanda görülen fibreadenom olabilir
panik yapmayın (ne kadar desemde yaşayan biri olarak ilk 2 yıl diken üstünde oturur gibiydim :işsiz:)

genel cerrahi de 35 yaş altı iseniz sadece meme usg yaparlar çoğu özelde muayene usg toplam 90-100 TL tutuyor devlette randevu bulamazsanız aklınızda bulunsun

Kistik bir yapı da olabilir hiç bir şey de. Doktora görünmekte fayda var.
Bazı dokular bize yumru gibi de gelebiliyor aslında. Yine de git bir görün.

Yaşın küçük olduğu için mamografi çekilmez ultrasonla bakarlar.

Ozel dogum hastanelerinde meme ultrasonu ceken yerler var ihmal etmeyin muhtemelen yag bezesudir ama yine de gidin geçmiş olsun

Kistik bir yapı da olabilir hiç bir şey de. Doktora görünmekte fayda var.
Bazı dokular bize yumru gibi de gelebiliyor aslında. Yine de git bir görün.

Yaşın küçük olduğu için mamografi çekilmez ultrasonla bakarlar.
Ben kendimi sürekli kontrol ederim daha önce yoktu böyle bir şey . Çok teşekkür ederim

Bende de vardı, 15yaşındayken. Önce o bölgede bulunan tek doktora gittim, dahiliye alanı galiba. Sonra beni kendi doktoruna yönlendirmişti, plastik cerrahı. Hapla geçmişti. Sonra kontroller falan yapıldı 3-6 ayda bir. Sonra da 30una kadar gelmene gerek yok denildi. Basit oldu. Ama korkusu hoş değil malesef.

Yağ bezesiyse kendi kendine kaybolur mu acaba
Hic bilemiyorum canim zaten biz bayanlarin duzenli aralikla meme kontrolu yaptirmamiz gerekiyor ama yaptiriyor muyuz tabiki hayir :( hatta duzenli olarak smear testi de yaptirmamiz gerekiyor cok ihmal ediyoruz

lenf bezinde şişme olmuş olabilir ,enfeksiyon durumunda boyunda koltuk altında göğüste ele gelen yuvarlak ,kayan şeyler oluyor . benimde boynumda var . ben dahiliyeye gitmiştim ama genel cerrahi de bakıyor

Genel cerraha gideceksiniz. 19 yaşındayken bende de vardı. Genel cerraha gittim. 3 tane beze varmış sol göğsümde. İyi huylu dedi doktor. Sonra kendiliğinden kayboldular. Şimdi çok stresli dönemlerimde çıkıyorlar arada bir ortaya geri kayboluyorlar.

Back
X