Memede kitle hisseden arkadaşlar lütfen ihmal etmeden doktora gidin,2001 senesinde tesadüfen göğsümde bir kitle hissettim,o anda dünya başıma yıkıldı sanki,hemen vakit kaybetmeden iyi bir onkoloji uzmanına gittim,ultrasonla tam anlaşılmadı ve yaşım daha genç olmasına rağmen mecburen mamografi çektiler daha sonra kitleye iğne biyopsisi yaparak patalojiye yolladılar,o raporun çıkmasını beklemek öyle zorduki anlatamam iyi huylumu yoksa kötü huylu bir tümörmüydü! Allahıma çok şükürler olsunki iyi huylu tümör çıktı ama doktor bu kitle değişime uğrayabilir hersene iğne biyopsisi yaptırmaktansa alalımda kurtul dedi bende öyle yaptım lokal anestezi yöntemi ile kitleden kurtuldum,kitle haricinde her iki memede irili ufaklı içi sıvı dolu kistik yapılar var ve senelik ultrason takibim var,korkulu rüya görmektense senelik ultrasonlarımı ihmal etmiyorum.Bizim birde ailede de kistik yapılar mevcut,genetik bir durumda olabiliyor böyle,teyzem ihmal etmiş memedeki kitleyi iki sene kimseyede söylememiş göğsümde kitle var diye şuan kanser ve her organına da sarmış durumda,lütfen kitleleri ihmal etmeyin.Sağlıklı günler.