Göğsüme oturan öküz, hoşgeldin.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
35.998
598
İyi geceler herkese. Merkür retrosu ve dolunaya ilave bitmeyen pandemiden sağ çıkabilenler el kaldırsın. Ben pek çıkamayacak gibiyim bu gece.

Bilenler, beni sekiz senedir hatırlayanlar bilir ailemle ciddi problemler yaşadım. Şu an televizyonlarda kamu spotu gibi verilen çocuklar ailelerin kusurudur temalı dizileri ben üstelik de psikolog bir anne ile yaşadım. Hal böyle olunca içten içe bir affedememe durumu oluştu bende. Tamamen kopmadım ama onları bir gün kaybedeceğim, geçmişte acı- tatlı anılar yaşadığım ve kabullenmek zorunda olduğum ailem olarak kabul ettim. Ölümlerini düşünmek beni hiç üzmedi, ki ben zaten sıralı ve acısız, hastalıksız ölümü savunuyorum.

Ancak bugün Kandilli Kumburgaz-Büyükçekmece çevresinde anormal hareketlilik var diye açıklama yapınca içime bir öküz oturdu. Uyuyamadım bu saat oldu, hiç hazır olmadığımı fark ettim bazı şeylere. Öfke dolu hatırladığım anılarımın ve kabuslarımın sahibi babam bile aklımdan çıkmıyor. Ailesiz kalmaya hazır olmadığımı hissettim.

Paylaşırsam öküz kalkar diye yazıyorum ama kalkmıyor, okuyan benden halâ bıkmayan herkese teşekkürler.

Sağlıkla kalın.

İyi geceler herkese. Merkür retrosu ve dolunaya ilave bitmeyen pandemiden sağ çıkabilenler el kaldırsın. Ben pek çıkamayacak gibiyim bu gece.

Bilenler, beni sekiz senedir hatırlayanlar bilir ailemle ciddi problemler yaşadım. Şu an televizyonlarda kamu spotu gibi verilen çocuklar ailelerin kusurudur temalı dizileri ben üstelik de psikolog bir anne ile yaşadım. Hal böyle olunca içten içe bir affedememe durumu oluştu bende. Tamamen kopmadım ama onları bir gün kaybedeceğim, geçmişte acı- tatlı anılar yaşadığım ve kabullenmek zorunda olduğum ailem olarak kabul ettim. Ölümlerini düşünmek beni hiç üzmedi, ki ben zaten sıralı ve acısız, hastalıksız ölümü savunuyorum.

Ancak bugün Kandilli Kumburgaz-Büyükçekmece çevresinde anormal hareketlilik var diye açıklama yapınca içime bir öküz oturdu. Uyuyamadım bu saat oldu, hiç hazır olmadığımı fark ettim bazı şeylere. Öfke dolu hatırladığım anılarımın ve kabuslarımın sahibi babam bile aklımdan çıkmıyor. Ailesiz kalmaya hazır olmadığımı hissettim.

Paylaşırsam öküz kalkar diye yazıyorum ama kalkmıyor, okuyan benden halâ bıkmayan herkese teşekkürler.

Sağlıkla kalın.
Iyi geceler
Ben de benzer şeyler yaşadım hala da yaşıyorum sizi çok iyi anlyorum hele ölümlerine üzülmeyecek olma düşüncesini..ve şu sıralar Zor bir ailede büyümek adlı kitabı okuyorum.
İçime sindiremiyorum bir cümlede takılıp kalıyorum ama bazı şeyleri farkettiriyor kitap. Tavsiye ederim
Kaldıramayacağınız sınavlarla karşılaşmamanızı diliyorum iyi geceler

Iyi geceler
Ben de benzer şeyler yaşadım hala da yaşıyorum sizi çok iyi anlyorum hele ölümlerine üzülmeyecek olma düşüncesini..ve şu sıralar Zor bir ailede büyümek adlı kitabı okuyorum.
İçime sindiremiyorum bir cümlede takılıp kalıyorum ama bazı şeyleri farkettiriyor kitap. Tavsiye ederim
Kaldıramayacağınız sınavlarla karşılaşmamanızı diliyorum iyi geceler

Teşekkür ederim. Ben kendimi sevemiyorum, kendimi ve hayatımdaki herşeyi sevebilmem koşullara bağlı. İnanılmaz mükemmeliyetçi ve kendime karşı acımasızım. Mimarı da babam malesef.

Taşıdıklarınız sadece kendinize yük, farkında mısınız?
Bırakmak, olayı ya da üzüntüyü olduğu zamanda öylece bırakmak gerek.
Şu anı mahvetmesine izin vermek, yaşamınızdan kendi elinizle vermek demektir.
Çok zaman önce bir yerde ‘suyla sohbet’ i duymuştum.
İçinizdeki her şeyi bir bardak suya akıtarak ve sonunda o duygularla barışarak yolunuza devam edebilirsiniz.

Taşıdıklarınız sadece kendinize yük, farkında mısınız?
Bırakmak, olayı ya da üzüntüyü olduğu zamanda öylece bırakmak gerek.
Şu anı mahvetmesine izin vermek, yaşamınızdan kendi elinizle vermek demektir.
Çok zaman önce bir yerde ‘suyla sohbet’ i duymuştum.
İçinizdeki her şeyi bir bardak suya akıtarak ve sonunda o duygularla barışarak yolunuza devam edebilirsiniz.

Kocama da anlatabilirim o da bir nevi suyla sohbet sayılır hatta duvarla sohbet de olabilir 🤣 zira kendisi iflah olmaz bir realist olduğundan benim evhamlarımı sadece üç saniye dinleyebiliyor.

Teşekkür ederim. Ben kendimi sevemiyorum, kendimi ve hayatımdaki herşeyi sevebilmem koşullara bağlı. İnanılmaz mükemmeliyetçi ve kendime karşı acımasızım. Mimarı da babam malesef.
Kendimi anlatacak olsam seçeceğim cümleler bunlar olurdu.
Toplumun genelinin imrenerek baktığı hayatımda bile huzursuzum ve hiçbir yere ait ya da memnun değilim. Çünkü ne yapsam beğendiremeyeceğimi olmayacağını düşünen bi çocuk var hala kalbimde.Farkında bile değilim ama var. Ama farkediyorum.
Fazla kontrolcü bir babanın eseriyim ben de. Kısıtlayan değil ama kontrolcü.
İçten içe hep dünyanın en iyi babası olduğunu düşünürdüm. Bu da kitabın konularından biri. Toksik ebeveynleri tanrılaştırma. Sana ne yapsalar doğru ve haklı görmekte. Biraz büyüyünce naptığını farkediyorsun ama içindeki o his seni bırakmıyor.

Vive çok kuruyorsun, geçmişi deşip duruyorsun şu aralar sık sık, farkında mısın?

Bende annem gibi duygularımı yaşıyorum.
Bunu fark ettigimden beri, kendi karakterim benim ne diye sorgulamaya başladım.
Bana verilen semalar degil de, ben kimim diye?

Sizde böyle düsünün. Onlarin doğruları yanlislari degil, sizinkisi ne? Iste siz busunuz. O kisi sevilmeyi hak etmiyor mu?

Kocama da anlatabilirim o da bir nevi suyla sohbet sayılır hatta duvarla sohbet de olabilir 🤣 zira kendisi iflah olmaz bir realist olduğundan benim evhamlarımı sadece üç saniye dinleyebiliyor.
Ahahahsh
Genelleme sevmem ama kocaların böyle bir özelliği herhalde imza atınca yükleniyor😂

Suyla sohbet şöyle hatırladığım kadarıyla anlatayım; evren, canlı ve doğa.
Hayat kaynağı olan su ve her bir ses titreşiminde moleküllerinin aynı kar taneleri gibi şekil değiştirdiği gözlemlenmiş.
Yani her gece yatarken bir bardak suya ‘kendimi seviyorum’ derseniz o suyu içerseniz vücudunuzdan çıkacak, evrene karışacak ve o size geri dönecek.
İçmezseniz yine buharlaşacak ve ileride olacak yağmurla geri dönüşü size olacak.
Su ile olumlama bana çok mantıklı ve ferahlatıcı gelmişti, elbet anlattığım dandiklikte değil temel alt yapısı😂
Deneyin, ne kaybedersiniz?

Seni çok iyi anlıyorum.
Hatta yıllar geçtikçe eskiler daha çok aklına geliyor insanın.
Gençken bir şekilde üstünden geçip gittiğin şeyler, bir zaman sonra ayağına çelme takıyor adeta. Çok zor aileyle sınanmak.

Bende annem gibi duygularımı yaşıyorum.
Bunu fark ettigimden beri, kendi karakterim benim ne diye sorgulamaya başladım.
Bana verilen semalar degil de, ben kimim diye?

Sizde böyle düsünün. Onlarin doğruları yanlislari degil, sizinkisi ne? Iste siz busunuz. O kisi sevilmeyi hak etmiyor mu?
sızı yetştıren ınsanlar karakterınızın olusumunu buyuk olcude etkıler..ornegın sureklı korkutulan bır cocuk korkak yada ısyankar olabılır

Olumsuz dusuncelerimiz hatalı kararlar vermemıze neden olucak...tıpkı domıno taslarının devrilmesi gıbı..mutsuz gecmıs bır hayat ve kotu bır son

Vive çok kuruyorsun, geçmişi deşip duruyorsun şu aralar sık sık, farkında mısın?

Aileyle alakalı epeydir deşmiyordum aslında. Ummadığım kadar büyük bir kaybetme korkusu yaşayınca bir an duraksadım.

Kendimi anlatacak olsam seçeceğim cümleler bunlar olurdu.
Toplumun genelinin imrenerek baktığı hayatımda bile huzursuzum ve hiçbir yere ait ya da memnun değilim. Çünkü ne yapsam beğendiremeyeceğimi olmayacağını düşünen bi çocuk var hala kalbimde.Farkında bile değilim ama var. Ama farkediyorum.
Fazla kontrolcü bir babanın eseriyim ben de. Kısıtlayan değil ama kontrolcü.
İçten içe hep dünyanın en iyi babası olduğunu düşünürdüm. Bu da kitabın konularından biri. Toksik ebeveynleri tanrılaştırma. Sana ne yapsalar doğru ve haklı görmekte. Biraz büyüyünce naptığını farkediyorsun ama içindeki o his seni bırakmıyor.

42 yaşımdayım halâ onaylanmadım babam tarafından. Yarı şaka yarı ciddi ojemden, giydiğime, kilomdan yediğime her şeye iğneleyici bir cümlesi var. Her gidişimde üzülüyorum. O beni bir kere onaylasa bunlarmbitecek belki de.

Aileyle alakalı epeydir deşmiyordum aslında. Ummadığım kadar büyük bir kaybetme korkusu yaşayınca bir an duraksadım.
ben babamla ılgılı kaybetme korkusu yasamıyorum maalesef keske bıraksaydı oyle bır hıs bi parca bıle bırakmadı
sadece onun mutlu olmaası onemlı geri kalan hersey bos onun ıcın

42 yaşımdayım halâ onaylanmadım babam tarafından. Yarı şaka yarı ciddi ojemden, giydiğime, kilomdan yediğime her şeye iğneleyici bir cümlesi var. Her gidişimde üzülüyorum. O beni bir kere onaylasa bunlarmbitecek belki de.
Ben 21 yaşındayım ve ailemle yaşıyorum. Kendime yemek yaparken bıçağı tutuş şeklimi bile eleştiriyor. Siz evli ve biraz uzaksınız en azından şuan hayatınızın her anına dahil değil. Görünüşte dahil değil ama aslında hep dahil biliyorum.
Biliyor musunuz konunuzu okuduğuma sevindim. En azından yalnız olmadığımı biliyorum şuan. Asla onun etkisinden kurtulup bir hayat kuramayacağımı, okulumu bitirince çalışacağım yeri bile beğenmeyeceğini, hatta bir gün yuva kurarsam onu bile eleştireceğini düşünüyorum.
Hayalim yok onun yüzünden. Hekim adayıyım sadece okulumu bitirmek ve neler olacağını görmek için yaşıyorum.
Bakalım bir hayat kurmama izin verilecek mi?
Siz iç döktünüz ben daha da kararttım.. Özür dilerim ama tek olmadığımı görünce paylaşmak istedim

ben babamla ılgılı kaybetme korkusu yasamıyorum maalesef keske bıraksaydı oyle bır hıs bi parca bıle bırakmadı
sadece onun mutlu olmaası onemlı geri kalan hersey bos onun ıcın

Sorun ne biliyor musunuz? Kötü aile olmadılar, topluma göre döven, taciz eden, sokağa atan aile olmadıkları için kötü aile olmadılar ama iyi de olmadılar. Sınırı bilmeyen, karşısındakine saygı duyup onu bir birey olarak göremeyen, baskıcı, bencil ve sağlıksız bir ilişkiydi bizimki. Bolca kıyas ve küçümseme içeren, X beyin kızı bunu mu giyer, sen benim kızım olamazsın cümlelerinin havada uçuştuğu. Kendimi sevemiyorum bundan ötesi yok, özgüvensizim daha ötesi yok.

Ulen vivi
Tam 10 gun olacak kalp carpintisindan ic sıkılmasından geberiyorum. Actigin konu oldu mu simdi bu saatte pfff

Yivrummmm kıyamisu ❤️ Geldiler gece gece öküzler halay çekiyor ne güzel iyiydim bu hafta iyileşiyorum diyordum :/

Ben 21 yaşındayım ve ailemle yaşıyorum. Kendime yemek yaparken bıçağı tutuş şeklimi bile eleştiriyor. Siz evli ve biraz uzaksınız en azından şuan hayatınızın her anına dahil değil. Görünüşte dahil değil ama aslında hep dahil biliyorum.
Biliyor musunuz konunuzu okuduğuma sevindim. En azından yalnız olmadığımı biliyorum şuan. Asla onun etkisinden kurtulup bir hayat kuramayacağımı, okulumu bitirince çalışacağım yeri bile beğenmeyeceğini, hatta bir gün yuva kurarsam onu bile eleştireceğini düşünüyorum.
Hayalim yok onun yüzünden. Hekim adayıyım sadece okulumu bitirmek ve neler olacağını görmek için yaşıyorum.
Bakalım bir hayat kurmama izin verilecek mi?
Siz iç döktünüz ben daha da kararttım.. Özür dilerim ama tek olmadığımı görünce paylaşmak istedim

Tam yarı yaşımdasınız ne güzel hayatın daha baharında. Ben aynı yaşlardayken tüm problemlerin pik yaptığı dönemlerdi. Babam sürekli mutsuzdu anlam veremediğim şekilde. Bizdendi sanki mutsuzluğu ama değildi, kendisinden kaynaklıydı. Ve narsist bir adamdı babam muhtemelen sizinki de kibirli ve narsisttir. En doğru onun bildiği elbette aksi düşünülemez. Ama lütfen savaşın, ben savaşmadım annemin de manipüleleriyle hep kolay yolları seçtim. Sevdiğim bölüm için uğraşmadım uzaklaşmak için şehir değiştirdim mesela ve sonuç: sevilmeyen bir kariyer. Kolaya kaçmak en basiti, sakın savaşmayı bırakmayın. Bir abla tavsiyesi ❤️

Back
X