• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs kalkanı hastane doğumdan sonra

Kestanecicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
656
Puanlar
103
ya kızlar sabahın bu saatinde aklıma takılan garip sorulardan bir tanesiii sona yaklaştıkça o kadar saçma şeyler düşünüyorum ki😀 Bu göğüs kalkanını hep görüyorum hastane çantasına koyuyor hep instagramdaki muhteşem anneler. Bu kadar gerekli bir şey mi ne işe yarıyor? Gerekliyse alıp ben de koyacağım. Yani illaki hastaneye götürmek gerekir mi?

ya kızlar sabahın bu saatinde aklıma takılan garip sorulardan bir tanesiii sona yaklaştıkça o kadar saçma şeyler düşünüyorum ki😀 Bu göğüs kalkanını hep görüyorum hastane çantasına koyuyor hep instagramdaki muhteşem anneler. Bu kadar gerekli bir şey mi ne işe yarıyor? Gerekliyse alıp ben de koyacağım. Yani illaki hastaneye götürmek gerekir mi?
Ben ilk doğumumda hiç kullanmadım, bu doğumumda da kullanmayacağım. Göğüs alışana kadar acıyor evet ama alıştıktan sonra hiç hissetmiyorsun bile o yüzden gerek duymadım ben

Gümüş kapak öneririm, hiç yara olmadı. İlk günden itibaren kullandım. Kremsiz sadece kapak ile kullanmak gerekiyor. Katlanılacak şey değil göğüs ucu yarası.

Çok elzem bir şey değil. Ben kullanmadım. Siz de ihtiyacınız olursa eşinize sonradan aldırırsınız eczaneden, e-Bebek’ten falan.

Gümüş kapak öneririm, hiç yara olmadı. İlk günden itibaren kullandım. Kremsiz sadece kapak ile kullanmak gerekiyor. Katlanılacak şey değil göğüs ucu yarası.
Göğüs ucu kremi sürmeden sadece kapağı mı koyuyoruz? Hastanede ilk emzirmenizden sonra falan kullandınız yani? Peki yine de yara oldu mu?

Çok elzem bir şey değil. Ben kullanmadım. Siz de ihtiyacınız olursa eşinize sonradan aldırırsınız eczaneden, e-Bebek’ten falan.
İstisnasız her hastane çantası hazırlama reelslerinde karşıma çıkıyor. Ya bende eksik mi var diyorum daha çok telaşlanıyorum

İstisnasız her hastane çantası hazırlama reelslerinde karşıma çıkıyor. Ya bende eksik mi var diyorum daha çok telaşlanıyorum
Bence kişiye göre değişiyor bu. Ben göğüs ucu merhemi sürmüştüm birkaç kere, geçmişti hemen. Ama bazıları çok sıkıntı çekiyor o konuda. Uzun sürüyor iyileşmesi. O zaman denenebilir. Ben onu da almıştım. Avent’in sağım makinesinden çıkan kapağı kullandım bir iki kere. İçine memeden akan süt de doluyordu. Yani tamamen kişisel bir şey. Siz kendi durumunuza göre sonradan da alabilirsiniz. Ucuz bir şey değil sonuçta, boş yere alınmış olmaması daha iyi.

İlkinde ihtiyaç duymadım ama ikinci doğumumda bebek doğumdan itibaren memeye çok yapıştı ve çok yara oldu sürtünme rahatsız etti. Merhem sürüp gazlı bez koydu hemşireler üzerine ama kalkanım olsaydı sürtünmeyiengellerdik daha işe yarardı o ilk andaki tedavi eve gelir gelmez aldım rahat ettirdi.

Henüz kullanmadım ama ise yarar gibi geliyor. Bizim hastanedeki ebe özellikle istedi. Bence koyun siz de.

Bende ilk doğumda kullandım ilk zamanlarda gerek var mı diye düşünüyordum ama gerçekten işe yarıyor hassas bir yapınız varsa eğer alın derim ben zaten gümüş kapakları meme ucuna koyduğunuzda içine sütte dolduğundan hep nemli kalıyor kurumuyor. Hatta şu tahinin yağı üste çıkıyor ya ben onu da sürüyordum oda yumuşatıyor yara yapmıyor aklınızda olsun herhangi bir zararı olmadı ben bebeğimi emzirirken. Krem sürmektense bunlar daha mantıklı.

Koymanı tavsiye ederim genelde hastanede kullanıyoruz doğum çantasına da koyulmalı kendimde kullandım tahriş olmasını engelliyor

Göğüs ucu kremi sürmeden sadece kapağı mı koyuyoruz? Hastanede ilk emzirmenizden sonra falan kullandınız yani? Peki yine de yara oldu mu?
Hiç krem sürmeden direkt kapak. Hiç yara olmadı. Hassasiyet olsa bile hemen geçti. Nasıl elzem değil deniyor anlayamadım.

Benim iyi kiii almışım dediğim şey oldu.
O göğüs ucum atlete havluya değdiği zaman o kadar acıyordu ki.
Ama onu takınca çok rahattım hemde bence iyileşmesini hızlandırdı çünkü hiç bir yere sürtmüyordu.
Kremi sürüp onu takıyordum.

Çok teşekkür ederim kızlar sanırım alacağım ne olur ne olmaz göğüs ucu yarası beni korkutuyor, hassas da bir yapım var 🙏🏻

Arkadaşlar merhaba ben 32 haftalık hamileyim. Göğüs uçlarım çok hassas hiç dokunamıyorum az bir yere değince ya da çarpınca canım çok yanıyor. Lansinoh krem aldım bugün onu kullanacam. Aranızda bunu kullanan var mı ve nasıl kullanmam gerekiyor bilgi verir misiniz

Back
X