Göğüs Kanserimi yoksa kandırmacamı?

85ophelia85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
4.168
326
123
Slm kizlar. İki gündür göğsümün kenarında bir batma ağrı var. Bugün 3 gün ağrı dahada kendisini göstermeye başladı.
Aklima hemen göğüs kanserinemi yakalandım ne derken, is yerinde tekrar ağrımaya başladı. İs arkadasim sitres ve ya sıkıntıdanda ağrıya bilir dedi. Ev doktorum erkek:( kezsin göğsümü açıp, dokunacakdir..
bir kere basıma yine özel bir şey gelmisdi. Asistanı kadındı, telefon açıp onun yardım etmezsiniz rica etmisdim. Geldigimde bana kızmıştı..ve çok yabanı bulmuştu bu düşüncemi. Çekiniyorum, ne yapayım.

Simdi sormak istedigim, bu kandırmaca/ yani Zadece sitresden olan ağrı birinizin başına geldimi? Ve bu durum ne kadar sürüyor, eyer kötü bir şey degilse?ve nasıl bir birinden ayıra bilirim? Ona göre doktora gideceğim.

ağrı varsa kanser değildir korkmayın.o bölgede şişlik var mı?eğer doktorun göğünüzü çok ellemesinden çekiniyosanız bayan bi doktora gidin.aile hekimiyle olmaz zaten, bu alanda uzman doktora gidip ultrasona girmek gerek.

Son düzenleme:
Slm kizlar. İki gündür göğsümün kenarında bir batma ağrı var. Bugün 3 gün ağrı dahada kendisini göstermeye başladı.
Aklima hemen göğüs kanserinemi yakalandım ne derken, is yerinde tekrar ağrımaya başladı. İs arkadasim sitres ve ya sıkıntıdanda ağrıya bilir dedi. Ev doktorum erkek:( kezsin göğsümü açıp, dokunacakdir..
bir kere basıma yine özel bir şey gelmisdi. Asistanı kadındı, telefon açıp onun yardım etmezsiniz rica etmisdim. Geldigimde bana kızmıştı..ve çok yabanı bulmuştu bu düşüncemi. Çekiniyorum, ne yapayım.

Simdi sormak istedigim, bu kandırmaca/ yani Zadece sitresden olan ağrı birinizin başına geldimi? Ve bu durum ne kadar sürüyor, eyer kötü bir şey degilse?ve nasıl bir birinden ayıra bilirim? Ona göre doktora gideceğim.

Cok farkli nedenleri olabilir.Stres baslica ama allah korusun kotu bir seyse en kisa zamanda doktora gitmek faydali
Bir genel cerraha gorunmenizde fayda var . Bir suru kadin genel cerrah da var erkek olmasindan rahatsiz olursaniz eger.
Ayrica genel bilgi olmasi acisindan yaziyorum .Bazen ne ultrason ne mammografi de gozukmeyebiliyor kanser dahi olsa.
Cok yeni bir aile dostumuzun basina geldi ultrason ve mammografi temiz cikti ancak ilacli mr cektirince teshis koydular.

Bilemedim simdi siskinlik varmi diye, saten goguz sis iste:26:

Doktor bir kadina gidemem ben, burda herkezin ozel kendine ayit doktoru var, baskasina gitsem oranin hastasi olmadigim icin bakmazlar.
Ayrica Dediginiz ozel hekim, hastahanede oluyor, oda doktorun vercegi bir belge olmali.. ve buranin sistemi okadar kotuki, ev doktoru kendisi anlamadan, etmeden kezinlikle hastahaneye yolayamaz:(

Bu sitresden olsa, mesella bir kac gunmu surer, yoksa haftami? adama bos bosuna gogsume dokundurmak istemiyorum ya...
yada siz bu anladigimin bir terimi varmi, biliyormusunuz? internetden arasdirsam?

karşındaki adam doktor , senin iyiliğin için var.adam günde kimbilir kaç göğüse dokunuyor yani senin göğsün onun için erotik bir bölge değil.kandırmaca olduğunu düşünmen çok saçma.göğsüne dokunacak evet çünkü birşey varsa erken tehşis ve tedavi etmek isteyecek seni.düşüncen bence de çok yabani.umarım hiçbirşeyin yoktur geçmiş olsun

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benimde bir kaç ay önce göğüslerim ağrımaya başladı önce. Bir gün kızımla bisikletle gezmeye çıkmıştık o gün o çektiğim göğüs ağrısını tahmin bile edemezsiniz eve geldim elimle göğüslerimi muayene ettim ve elime irili ufaklı kitleler geliyordu.Tabi bende sizin gibi hemen panikledim. Ertesi gün hemen doktora gittim doktorun ilk sorduğu ağrınız varmı oldu bende evet var deyince ozaman hiç korkmayın asıl ağrısız durumlar tehlikelidir dedi.Teşhis iyi huylu kist çıktı. Tedavi olarak kitlelerin olduğu yeri enjektörle deleceğiz dedi ama kitlenin çok sert olması nedeniyle fazla delemedi. Bu burdan dışarı akacak, kitlenin içi kuruyup gidecek dedi.İlaç bile vermedi yani.Aradan 15 gün falan geçti kitleler tamamen yok oldu ağrı falanda kalmadı şükürler olsun. Bence sizde elinizle iyice muayene edip elinize gelen kitle vb. birşey varmı kontrol edip, olmasa bile doktora gidin. Korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum geçmiş olsun tekrar.

Hımm bu arada göğsünüzü göstermek istemiyormuşsunuz ama konu sağlık olunca insan her yerini açıverir valla :) Adam günde elli kez göğüs görüyordur sizinkinide görse ne olacak doktor sonuçta. Görmek için entrikalar kuracağını sanmıyorum yani.

Son düzenleme:
karşındaki adam doktor , senin iyiliğin için var.adam günde kimbilir kaç göğüse dokunuyor yani senin göğsün onun için erotik bir bölge değil.kandırmaca olduğunu düşünmen çok saçma.göğsüne dokunacak evet çünkü birşey varsa erken tehşis ve tedavi etmek isteyecek seni.düşüncen bence de çok yabani.umarım hiçbirşeyin yoktur geçmiş olsun

Kandirmaca oldugunu dusunmem, is arkadasim dedigi icin, yani sitresden yada uzuntu sinirini goguze vuruyormus.
gogzumde hic bir degisiklikde farketemedim, bilemedim ki, her tarafi degisik hisetiriyor.:26:
Zadece tek, ve ayni bolge agriyor. Doktorun erotik buldugunu soylemedim, zadece ozel taraflarimin dokunulmazsindan hoslanmiyorum, belki daha once buna benzer seylerin basima hic gelmedigi icin.
Zaten kotu bir sey varsa, mecburum gitmeye. Zadece is arkadasimin dedigi kafami karisdirdi cunku daha once onda'da olmus. Daha cok bu konu hakinda konusamadik isimiz oldugu icin...
Ama Tesekkur ederim ve tabiki insallah bir sey degildir.

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benimde bir kaç ay önce göğüslerim ağrımaya başladı önce. Bir gün kızımla bisikletle gezmeye çıkmıştık o gün o çektiğim göğüs ağrısını tahmin bile edemezsiniz eve geldim elimle göğüslerimi muayene ettim ve elime irili ufaklı kitleler geliyordu.Tabi bende sizin gibi hemen panikledim. Ertesi gün hemen doktora gittim doktorun ilk sorduğu ağrınız varmı oldu bende evet var deyince ozaman hiç korkmayın asıl ağrısız durumlar tehlikelidir dedi.Teşhis iyi huylu kist çıktı. Tedavi olarak kitlelerin olduğu yeri enjektörle deleceğiz dedi ama kitlenin çok sert olması nedeniyle fazla delemedi. Bu burdan dışarı akacak, kitlenin içi kuruyup gidecek dedi.İlaç bile vermedi yani.Aradan 15 gün falan geçti kitleler tamamen yok oldu ağrı falanda kalmadı şükürler olsun. Bence sizde elinizle iyice muayene edip elinize gelen kitle vb. birşey varmı kontrol edip, olmasa bile doktora gidin. Korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum geçmiş olsun tekrar.

Hımm bu arada göğsünüzü göstermek istemiyormuşsunuz ama konu sağlık olunca insan her yerini açıverir valla :) Adam günde elli kez göğüs görüyordur sizinkinide görse ne olacak doktor sonuçta. Görmek için entrikalar kuracağını sanmıyorum yani.

sagol canim! Asil sana gecmis olsun ve iyi huylu cikmazsina sevindim!
bende dayeni internetden bakiyordum ama kitlenin ne oldugunu anlamadim..
Hisetmeye calisiyorum ama anlamadimki su kitlenin ne oldugunu..

her dokundugum yer bana farkli geliyor:1:

Haklisin canim o konuda ben kendimede kiziyorum. :17:

hafta sonu acil hastaneye gıt nasıl olsa bakmak zorundalar almanyada öyle bılmıyorum sen nerdesın ama

sadece ek olarak 1O euro ücret ödüyorsun 3 ay boyunca hastanelerde geçerlı bakınabılıyorsun

Merhaba.

Aynı şekilde bende de ağrı vardı, hatta hafif bi şişlik bile hissediyordum. Ağrısı uykumdan uyandırıyordu.

Doktora gittim, 2.5 cm çapında iyi huylu ur tespit ettiler, ameliyatla aldılar.

Siz ertelemeyin, doktor bana kızmıştı geç kalmışsın diye.

Kötü huylu urlar ağrı yapmazmış o yüzden çabuk yayılırmış anlamazmışız.

Ağrıyorsa panik yapmayın, ama doktoru da kesinlikle ihmal etmeyin.

Tıpta ayıp olmaz, onların görevi o. Bende çok utandım ama 2 doktora muayene oldum ikisi de erkekti.

Çok geçmiş olsun.

çekiniyorsan kadın bir göğüs hastalıkları uzmanına gitmelisin devlet hastanesinde veya özel bir hastanede farketmez yani bide geçmesini bekleme ihmal karlık yapmamalısın iş ciddileşmeden gitmelisin doktora.

Yorumlarınız icin ve önerileriniz icin çok teşekkür ederim arkadaslar.
Onerilerinizi dikkate alıp yarın randevu almaya çalışacağım.. Umarım bir şey çıkmaz..
birde bununla uğraşacak hiç halim yok..:(
Tekrar sagolun!!

Aile hekimi adi ustunde doktor. Bu kadar kati olma. Ustelik yurt disindasin. Zaten MRI filan cektirirler anca oyle anlasilir. Bilgim yok bu konuda ne desem bos.

Aile hekimi adi ustunde doktor. Bu kadar kati olma. Ustelik yurt disindasin. Zaten MRI filan cektirirler anca oyle anlasilir. Bilgim yok bu konuda ne desem bos.

Haklisiniz arkadaslar, simdi icime ogle bir korku girdiki..
dayeni agriyan yere dokundugumda cok tuhaf ama hafif bir gicirtma ses cikdi, yanlara kayiyormus gibiydi:S

Ama yarin gercekden gidecegim... daha oncede tipis tipis gitmisdim, olmazsa annemi gotururum yanimda:26:
Insallah yer vardir, yoksa bir kac gun sonra gitmeliyim.

Haklisiniz arkadaslar, simdi icime ogle bir korku girdiki..
dayeni agriyan yere dokundugumda cok tuhaf ama hafif bir gicirtma ses cikdi, yanlara kayiyormus gibiydi:S

Ama yarin gercekden gidecegim... daha oncede tipis tipis gitmisdim, olmazsa annemi gotururum yanimda:26:
Insallah yer vardir, yoksa bir kac gun sonra gitmeliyim.

O kadar korkma. Erken teshis hayat kurtarir.

, yengemde cikmisti agri degildi eline biseyler geliyordu test oldu parca alindi iyi huylu tumor cikti hem kotu olsaymis agri olmasmiz, ve onlem icin bayanlar goguslerini kendileri ilk basta kontrol etmeli eline biseyler geliyorsa yani kese gibi vs dr a muracat etmeli normalde yilda birde baktirmali zaten, hem erkek doktor istemiyorsan bayan doktorlar var bilgine

Doktordan sakın çekinmeyin,ben de sol göğsümden çok ağrı çektim ve dayanamadım dr a gittim,açtım bi güzel muayene etti,daha sonra da usg istedi,radyologta erkekti dr'um da böyle şeyler şakaya gelmez sakın çekinme canım...

Benim ağrım da göğsümün yapısı fibrokistikmiş,sinir,stres ve kafeinli maddeler tüketilince bir de sigara o zaman çok olurmuş meme ağrısı.
Çayı kahveyi azalt dedi,zaten sigara içmem.Ömür boyu bu ağrılarla karşılaşabilirsin ve ağrılı durumdan korkma gayet normal demişti.

hafta sonu acil hastaneye gıt nasıl olsa bakmak zorundalar almanyada öyle bılmıyorum sen nerdesın ama

sadece ek olarak 1O euro ücret ödüyorsun 3 ay boyunca hastanelerde geçerlı bakınabılıyorsun

memede bilmem kaç gündür süren ağrının nesi acil?
sizin gibi uyanıklar yüzünden aciller saçma sapan hastalarla dolup taşıyor, önemli hastaların bakılması gecikiyor bazen işte

Saglik ihmale gelmez, burada size söylenecek hersey ezbere konusmak olur.
Doktorunuza gidip güzelce muayene olun.
ALLAH korusun bazi seyleri dönüsü yoktur.

Back
X