Doğuma Hazırlık göğüs pompası hakkında

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Merhaba kızlar,

Çalışmadığım için göğüs pompasını ne olur ne olmaz diye alacağım. Avent düşünüyorum elektrikli modelinden...

Ama ya kullanmazsam, lazım olmazsa diyerek 2. el almayı düşündüm. Sizce 2. el pompa alınır mı? Birsürü ilan gördüm de...

Bir de pompa kaynatılır mı yoksa sterilizatör mü almak lazım?

Üçüncü sorum bu pompanın içinden çıkan biberon (avent marka pompa) nasıl bir biberondur? Klasik mi natural mi? Ve ne kadar süre kullanabilirim bu biberonu? Mesela 3 ay kullanılır mı?

Ben de kullanip kullanmayacagimi bilmedigim icin pompa alma işini erteledim. Belki hic ihtiyacim olmayacak belki kurtaricim olacak bilmiyorum. Onca para verip de bir kenara da atmak istemiyorum zaten gereksiz yer kaplayan esya düşmanıyım aldigim gibi atarim isime yaramazsa. Ben bu karari bekletiyorum. Dogumdan sonra bakicam durumlara nasilsa 4 ay dogum iznim var bebegimin yaninda olucam. Olur da gercekten cok ihtiyac olursa avent elektrikli almayi dusunuyorum ben de.

Ben avent elektrikli aldım çalışacağım içim bana kesin Lazım olacak. Ama çalışmayacaksanız almanıza gerek yok bence. Zaten bebeğinizle daima beraber olacaksınız olası bir küvöz durumu yada göğüsün sağılması gereken bir durum olursa alabilirsiniz. Birde ikinci el ürüne çok sıcak bakamıyorum ben ne kadar temizdir belki anne hepatit taşıyıcısı yada başka bişey. Bunları dikkate alın lütfen

aynı dusuncelelerle almadım ilk etapta ancak dogumdan sonra sutun gelmesi kullanmak gerekti ve hastane ürününü kullanmak zorunda kaldım. Dogumdan önce ne olur ne olmaz alınması gereken bir urun bence.

aynı dusuncelelerle almadım ilk etapta ancak dogumdan sonra sutun gelmesi kullanmak gerekti ve hastane ürününü kullanmak zorunda kaldım. Dogumdan önce ne olur ne olmaz alınması gereken bir urun bence.
Onu da dusundum aslinda. Dogum yapacagim hastanenin tam karşısında tanidik bir eczane var onlar satiyor hic olmazsa acilen oradan aldırırım esime

Arkadaşlar merhaba,
Ben bebeğimi emzirmeyi düşünüyorum inşallah ilk günden.. Bu yüzden pompa ve biberona hiiiç gerek yok diyordum.
Ancak okudum, araştırdım ve sordum.
Gerçekten ihtiyacınız olabilecek, evinizde olması gereken ürünler.

İlk iki hafta inanılmaz süt üretiminiz olacak ve bebeğiniz çoook minik olduğu için çene kasları hemen yorulacak, uyuyakalacak memede. Memeyi tamamen boşaltamadığı için, içerde kalan süt göğüs ağrısına sebep olabileceği gibi, aynı zamanda kalitesi taze süt gibi olmayacak. Ve her seferinde süt memede kaldığı zaman süt kanallarının tıkanma ihtimali de olabiliyormuş.

Bu sebeple elektrikli ya da manuel, bir pompa yardımı ile memede kalan sütü boşaltmanız hem sizin hem de bebeğiniz için faydalı olacak. Bebeğiniz uyandığında emmek istediğinde memede yeni üretilmiş taze süt olacak. Siz sağdıkça memeniz daha fazla süt üretmeye başlayacak (Bebeğin emdiğini düşünür vücut ve üretimi arttırır)

Boşalttığınız sütü uygun saklama kapları ile dolapta 24 saat tutabiliyorsunuz. (Derindondururcuda da saklanıyormuş ama bence gerek yok o kadarına )
Ve ilk aylardaki yenidoğan bakımı malum, siz başınızı yastığa koyup şöyle bi saat dinlenmek gözlerinizi kapatmak istediğinizde, ailenizden biri, eşiniz, ya da bir yakınınız, dolaptaki sütlerden ısıtıp bebeğinizi anne sütü ile besleyebilecek.

Biberon alan bebek memeyi unutur düşüncesinin ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu o gün anlarsınız. Philips avent özellikle tavsiye ediliyor anne memesine benzerliği sebebiyle. Bebeğiniz hem memeden hem de biberonla anne sütü ile beslenebilir..

Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin bebeklerimizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…