Arkadaşlar merhaba,
Ben bebeğimi emzirmeyi düşünüyorum inşallah ilk günden.. Bu yüzden pompa ve biberona hiiiç gerek yok diyordum.
Ancak okudum, araştırdım ve sordum.
Gerçekten ihtiyacınız olabilecek, evinizde olması gereken ürünler.
İlk iki hafta inanılmaz süt üretiminiz olacak ve bebeğiniz çoook minik olduğu için çene kasları hemen yorulacak, uyuyakalacak memede. Memeyi tamamen boşaltamadığı için, içerde kalan süt göğüs ağrısına sebep olabileceği gibi, aynı zamanda kalitesi taze süt gibi olmayacak. Ve her seferinde süt memede kaldığı zaman süt kanallarının tıkanma ihtimali de olabiliyormuş.
Bu sebeple elektrikli ya da manuel, bir pompa yardımı ile memede kalan sütü boşaltmanız hem sizin hem de bebeğiniz için faydalı olacak. Bebeğiniz uyandığında emmek istediğinde memede yeni üretilmiş taze süt olacak. Siz sağdıkça memeniz daha fazla süt üretmeye başlayacak (Bebeğin emdiğini düşünür vücut ve üretimi arttırır)
Boşalttığınız sütü uygun saklama kapları ile dolapta 24 saat tutabiliyorsunuz. (Derindondururcuda da saklanıyormuş ama bence gerek yok o kadarına )
Ve ilk aylardaki yenidoğan bakımı malum, siz başınızı yastığa koyup şöyle bi saat dinlenmek gözlerinizi kapatmak istediğinizde, ailenizden biri, eşiniz, ya da bir yakınınız, dolaptaki sütlerden ısıtıp bebeğinizi anne sütü ile besleyebilecek.
Biberon alan bebek memeyi unutur düşüncesinin ne kadar yanlış bir düşünce olduğunu o gün anlarsınız. Philips avent özellikle tavsiye ediliyor anne memesine benzerliği sebebiyle. Bebeğiniz hem memeden hem de biberonla anne sütü ile beslenebilir..
Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin bebeklerimizi..