Merhaba. Bebeğinizin ihtiyacından fazla sütünüz varsa tazyikli de geliyordur. Bebek tazyikli sütü yutmaya yetişemiyor, emerken telaşlanıyor, yoruluyor. Bebeğiniz belki bu yüzden belki erken doğduğu için çabuk doyup çabuk bırakıyordur memeyi. Bir de dikkat edin sütünüz çok olduğu için ön süt denilen sulu kısım da çoktur. Bebek emdiği 7-8 dakikada sadece sulu kısmı emip beyaz olan yağlı ve doyurucu sütü ememeden duyuyordur. Bu sulu süt hem çabuk acıktırıyor hem çok gaz yapıyor hem uzun süreli sulu süt tüketimi geçici laktoz alerjisi yapıp mukuslu yeşil kakaya sebep oluyor. Bu kaka da pişik yapıyor. Benim önerim emzirmeden önce sütünüzü biraz sağın, sütün rengi şeffaftan beyaza dönmeye başlayınca sağmayı bırakıp emzirin.
Benim de sütüm gece üstümü başımı yatağı ıslatacak kadar çok. Azaltmak için hala uğraşıyorum. Yukarıda yazdıklarım iki buçuk aylık saat başı emzirme, meme çatlakları, gaz sancısı ve geçmeyen pişik maceramızdan öğrendiklerim. Şu an size yazdıklarımı uyguluyorum, bebeğim daha geç acıkıyor, gazı azaldı, kakası normale döndü, gece ıkınmaları yok gibi, pişiği geçti. Aynı kalan tek şey üstüm başım süt içinde kalıyor, kıyafet dayanmıyor, ekşi ekşi kokuyorum. Herkes sütünü artıracak yollar ararken ben azaltmaya çalışıyorum. Size de lazım olursa diye yazayım adaçayı iyi gelir gibi oldu.
Süt azlığı kadar zor değildir elbette ama süt fazlalığına da birileri bir çözüm bulsun lütfen.