cnm öncelikle şunu sölim aynını hatta fazlasını yaşadım. göğüs acısı 10 doğuma bedelmiş... benimki öyleydi... bebeğim 3 aylık şükür artık alıştı göğüslerim ve geçti ama çoooookkk çektim..kanlı kanlı emzirdim. her çekişte hıçkırarak bağırarak ağlıyordım.dişlerimi sıka sıka dişlerim ağğrırdı..şunuda sölim hiçbir melhem faydasız cnm..bebeğin için dayanacaksın asla mamayı düşünme aslaaaaa.. ben kanlı emzirdim ama vermedim mama.bu bir dönem 2.-3. aya doğru bitecek ne yapsanda o acı az veya çok yaşanaacak.. eğer kanallarında iltihap varsa veya kanalların açık değilse daha çok ağğrır.yapman gereeken; doktora git iltihat varmı baktır ve kanalların açıkmı emin ol,kanal açık değilse hem bol bol emzircen hemde sağacaksın evt çok acıycak ama hem kanallarının açılmasına yardımcı olacak hemde ucunun alışmasına yardımcı olacak.daha sonra,emzirdikten sonra kendi sütünü meme ucuna sür.sora hakiki zeytinyağ sür yedir,en son ve en önemlisi hüccre yenileyici evigen. aczanede satılıyor ampul halinde. şırıngaya çek ve her emzirmeden sonra asla üşenme her emzirmeden sonra bikaç damla ile yedir ..en son olarak meme ucun asla penyeye kıyafetine deymeyecek.medeladan göğüs kafesi alacakksın.40 tl ama en iyisi o fazla sütünde içine akıyo. işte böyle bunları yaptığında acın azalacak. ama geçmesi 2 ayı bulur. o yüzden korkmadan sık sık emzir. acıycak ama nappalım anne olmak kolay değil..