göğüs ucu çatlakları

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
selam kızlr doğumuma bir ay kaldı ama gögüs uçlarım acaip çatlak bepanten kullanıorum ama geçer gibi oluyor yine çatlıyor.etkili bir krem yada yöntem biliyormusunuz aksi takdirde bebişim emerken yara olması kaçınılmaz olcak sanırım.inşallah geçer ddoğuma kadar..

benim sanırım 23. haftalarda felan çatlar gibi olmuştu göğüs ucum komşularıma bahsettim bi tanesi az miktar ayva çekirdeği getirdi gül suyuna ısla beklet jel kıvamına gelince sür demişti o zaman yaptım kullandım hemen geçiverdi sonrasında da olmadı kalan kısmını saklamıştım ama bozuldu.. doğumama yakın yine bunu denemek istiyorum bir de komşum doğum sancın başladığında soğanı kes göğsüne kapat hastaneye çıkmadan duş alacaksın nasıl olsa dedi hiç çatlak ağrı yara olmaz dedi denemekte fayda var zaten soğan doğal antibiyotik aklınızda olsun

tatlım aynısı bendede oluyor hatta göğüs uçlarım o kadar sertleştiki haftalardır dokunamıyorum bizim burda yaygın bi söylenti var doğuma giderken soğanı dikine kesip göğsüne sür diyor herkez yara olmuyormuş koca karı işi ama kuzenimin hali geliyorda gözümün önüne başka biş daha deseler yaparım yani o duruma düşmektense

soğan he bende deniyeyim kızlar.inşallah geçer harita gibii valla çatlak çatlakk

saf zeytin yağını tavsiye ederim.. doğuma kadar sürmeye devam edebilirsin hücreleri tedavi eder

sadece susam yağı... en çok e vitamini içeren yağ. harika yenliyor cildi. emzirirken de kullanabilirsiniz. emzirdikten sonra sürün, 5-10 dk havalandırın memeyi, bu arada cilt zaten yağı emecek. her emzirmeden sonra sürün. tahinin üstüne çıkan yağ hakiki susam yağıdır

ben de cok ugrasmistim ilk dogumumdan once ama hcbiri bi ise yaramadi. 40-50 gun cektim mahvoldum. bu sefer kaderime raziyim. sut gelsin de. hic goguslerimde sisme felan olmadi tirsmaya basladim. persembe gunu de dogumum var.

ben de cok ugrasmistim ilk dogumumdan once ama hcbiri bi ise yaramadi. 40-50 gun cektim mahvoldum. bu sefer kaderime raziyim. sut gelsin de. hic goguslerimde sisme felan olmadi tirsmaya basladim. persembe gunu de dogumum var.

öyle cnm önemli olan sütte yinede kanarsa bebişde kanlı süt içmek zorunda kalcak.kuzenimin eşininki yara olmuştu bebek bi gün kanlı kustu doktora götürdüler meğerse gögüsden hem süt hem yaralardan kan emmiş.inşallah yara olmaz hiç birimizinkii benimki ne acıyor ne sızlıyor sadece bayaa bi çatlak o kadar.süt gelince acır sanıırım.

daha bugün duydum, çatlak olunca elma sirkesi sürülüyormuş, acıtıyormuş ama geçiyormuş

merhaba arkadaşlar,bu benim 2.doğumum 1.sinde kızımı sadece bu çatlak ve kanamalardan dolayı 3 ay emzire bildim.2. doğumumda tamamen tesadüfen(sütüm heryere akıyor diye bildiğiniz buzdolabı poşetini gögüslerime geçirdim)buzdolabı poşeti hayatımı kurtardı.2.doğumumda 3.günde yine gögüslerim şakır şakır kanamaya başladı.sütüm heryere akıyordiye buzdolabı poşetine herbir gögsüme tek tek içerisine koydum ve 2 günde yara felan kalmadı.krem felan kullanmıyorum:)

Doğumdan sonraki ilk haftalarda ve aylarda emziren annelerin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri; meme ucu tahrişi ve çatlağı..
Öyle ki bu nedenle emzirmeye devam edemeyen ve hiç tercih edilmemesine rağmen , biberon mamasına geçen anneler bile vardır.Oysa ki bu sorun çözülebilir.Meme başının çatlak olması ve ya çatlak gelişmesinin en önemli nedeni bebeğin anne memesini emerken yanlış pozisyonda tutulmasıdır.
Şunlara dikkat edilmelidir;
-Bebeğinizi emzirirken, bebeğinizin üstünde doğru eğilmeyin.
-Rahat bir koltuğa arkanıza dayanarak oturun.
-Ayağınızın altına 1-2 kitap koyarak ayağınızı yükseltin. Böylece dizlerinizi kalçalarınızın düzeyinden biraz yukarı kalkmış olur.
-bebeğinizi memenize yaklaştırın. Bu amaçla dizlerinizin üstüne bir yastık koyabilirsiniz.
-Gerekirse yastık kullanarak sol kolunuzu destekleyin.
-Bebeğinin karnı sizin karnınıza değmeli ve bebeğin yüzü size tam dönük olmalıdır.
-Bebek memeyi bıraktığında meme başını kontrol ediniz. Şekli ve renginde değişiklik olması önemlidir.Pembe ve yuvarlak olması gerekir.Meme başında kırışıklık ve buruşuklukların olması bebeğin memeyi uygun şekilde tutmadığını gösterir.
2 şubatta Anne sütü ve me.zirme eğitimim olcak.ç Bu konu ve daha birçok konu hakkında deneyimli annelerle ve yeni anne olacaklarla konuşacağız. İlgilenirseniz bebeimgeliyor adlı bloğumdan bakabilirsiniz.:))

Merhaba
Benim meme uçlarım çatlamadı yarıldı.hayatımda böyle acı görmedim. Bebeğimi emzirmekten vazgeçmek üzeredim. Hemen doktora gittik. Göğüs pedi kullandığım için ve memelerim çok gerildiği için çatlamış. Avent göğüs kalkanı ve madecassol krem kullandım birde sıcak su banyosu yaptım memeleri boşaltım hemen geçti.

Benimde sol göğsümde çatlak oluşmuştu.Bebek yapı sürdüm uzun süre ancak fayda etmedi. Eczaneden lanolin ultra fort diye bir merhem aldım 3 gün içinde iyileşti.tekrar yaşamamak adına günde bir sefer sürmeye devam ediyorum. bana fayda etti açıkcası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…