gogus ucu yaram gecmiyor,yardiimm!!

berasman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
30
1
86
Ankara
Mrb arkadaslar.19 haziranda dogum yaptim.ilk gunden itibaren goguslerim yara oldu ve iki gogsumde de kocaman acik yara vardi.bu yuzde sik emziremedim ve sutum hic yetmedi,oglum hep mamayla doydu.oglum 40 gunlukken bi cilt doktoru kortizonlu krem verdi.yaralar kapandi ama acim hic gecmedi.simdi oglum 4.5 aylik ve bugun aglayarak emzirdim.denemedigim bi kakao yagi kaldi.ne yapmaliyim lutfen yardim edin.

Genel cerrahi doktoruna gidebilirsiniz.

Medacassol diye bir merhem var onun iyi geldiğini okumuştum ama göğüs ucunuzu bebeği emzirmeden mutlaka temizleyin

aynı sorun bende de vardı göğüs uçların enfeksiyon kapmıştı yaralım bi türlü geçmek bilmedi sonun bı cilt dokturuna gitmiştim 6 7 kremi birleştirdi ecczacı ve bi krem oluşturdu anca öğle geçmişti acısını bilirim çok geçmiş olsun

Evet en iyi Medacassol krem benim de bildigim. Ama emzirmeden önce iyice yıkamanız gerek. Bir de yaranız iyileştikten sonra, emzirmediginiz zamanlarda göğsünüze sürekli lansinoh krem surun, kremsiz gezmeyin. Onu emzirmeden yıkamanıza da gerek yok üstelik, böylece orası sürekli Kremlin olup yumuşar ve acımaz...

Son düzenleme:
tekrar doktora git bence göğüs ucunu yumuşatmak için merhemler verir en azından.eğer evde birşeyle uygulamak istiyorsan en sağlıklısı zeytin yağı babamın halası her hastalığında zeytin yağı kullanırdı.

Bana doğum yapan arkadaşlarım göğüs ucu kremleri kullanmana rağmen yaraların geçmezse Evicap diye kapsül bir Evitamini al onu al kapsülü patlat göğsüne sür demişti.
Bilemicem sen de dene istersen

benim yaralarım hiçbir kremle geçmemişti. Göğüs ucunun hava alması lazımmış. Aventin göğüs kalkanını kullandım öyle geçirdim ben. Şiddetle tavsiye ederim.

canım bazı arkadaşlar medacassol krem tavsiye etmiş ancak emziren anneler o kremı kullanamaz çunku bi miktarı süte geciyor bunu doktorum söylemişti ben sana hametan krem hanı bebeklere pişik içinde verirler ya onu tavsiye ederim kullandıktan sonra bebeğini emzirirken göğsünü silmen yeterli bebege bi zararı olmuyor gececektir mutlaka bide emzirdikten sonra azıcık kendı sütünle meme basını sil ve gögüs pedi kullan gecmiş olsun

bende haziran annesiyim ve uzunca çektim bu sıkıntıyı. her tülü krem denedim. her bünyeye her krem gelmior. ben şöle yaptım ve geçti çok şükür. 1-2 hafta emzirmedim. sağarak verdim. bu sırada bepanten krem kullandım ve göğüs uçlarıma göğüs koruyucusu taktım. bölelikle çamaşıra değmiyordu. göğüs kalkanı da almıştım ama göğüs koruyucuyla daha pratik oldu ve daha kolay geçti

Gecmis olsun canim...bende temmuzda dogum yaptim 3.gun yara oldu resmen bicakla kesik atilmis gibi oldu...herseyi denedim herkes birseyler onerdi ama yinede birgun duzelse ikinci gun tekrarladi..gogus ucu kalkani isime yaradi onunla emzirdim ve gogsume devamli zeytinyagi surdum ...iyilesince cikarip emzrdim belli bir sure sonra yine tekrarladi en son bir krem denedm o iyi geldi simdi uzun zmandir olmuyor..ne yaparsan yap belli bir sure tekrarliyor..Allah evladini bagislasin acini haffletsin ins

Hepinize yazdiklariniz icin tesrkkur ederim.hepsini denedim,hametan haric.ins onu da deniycem.bebegim iyice huysuzlasti o yuzden cevaplara bakamadim bile.cok cok sagolun.

Sanirim herkeste farkli yontemler ise yariyor. Ben size kendi hikayemi anlatayim.
5 gunluk bebegimi sutum oldugu halde acidan emziremez hale gelmistim. Mamaya baslamak istemedigim icin aglaya aglaya ds olsa emziriyordum. Sonra birgun oglumun doktoru bir fikir verdi Allah bin kere razi olsun onun sayesinde ve tabi biraz da sabirla suan 2,5 aylik olan oglumu rahatlikla emzirebiliyorum.
philips aventin gogus kalkani var arkadaslar (emzirmek icin kullanilan gogus uclarindan bahsetmiyorum) onunla beraber madecassol krem alin. Bu kremin ozelligi hucre yeniliyor olmasi )ancak her emzirme ya da sagma isleminden once daha onceden kaynatilmis karbonatli su ve bir pamuk parcasiyla mutlaka gogus uclarinizi temizlemelisiniz. ) gogus kalkani sizi darbelerden ve tahristen koruyor. Ayrica hava delikleri hava almanizi sagliyor bu da iyilesme surecinizi hizlandiriyor. Gece gunduz hic cikarmadim. Madecassolle de destekleyince 1 ay kadar bir surede tamamiyle iyilestim.
Suan sadece arada bir lansinoh lanolin suruyorum.
Bebeginizin anne sutu almasi icin elinizden geleni yapin lutfen.

Hametan diye bi krem var onu deneyebilirsin bendede ayni sorun oldu sadece o gecirdi bide aleo vera cicegininde cok faydasi oluyo ama gogus ucu yarasi yanlis emzirmektende kaynakliyo bunuda goz onunde bulundur benim ki yanlis emzirdigimden oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…