göğüste kitle yardım

tekgercegim

öмяüмüη ѕ[α]нιвι
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
863
15
Merhaba kızlar, konuyu buraya açmak zorunda kaldım diğer yerde cevap alamadım çünkü
evliyim, 28 yaşındayım ve 1 ay önce göğsümde sertlik fark ettim ultrasona girdim, cerraha gittim muayene etti ve kitle olduğu kesinleşti, doktor boyutunun çok küçük olmadığını, büyük ihtimalle iyi huylu olduğunu belirtti ve alınması iyi olur dedi, önümüzdeki hafta tekrar farklı bir doktora gideceğim, ama merak ettiklerim var.. Aranızda bu ameliyatı olan var mı, sonrasında nelere dikkat etmem gerekir, bir de çocuğumuz yok çocuk istiyoruz bununla ilgili bir problem yaşar mıyım ameliyat sonrası, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

öncelikle geçmiş olsun doktorun dediği gibi iyi huylu kitle ise gebeliğe engel olmaz diye düşünüyorum.rahimden yada yumurtalıklardan alınan kitleler bile çoğu zaman engel olmuyor.

fibrokistse sorun olmaz merak etme hatta bana alınmasına gerek yok demişlerdi düzenli kontrole gidiyorum sadece

kitle dediğin sey sanırım alınıp patajıye gıdecek
kan testlerını yaptırdınızmı
benımde her ıkı gogusumde kıtle var kucuk ve hormonal bırsey dendı
eylul ayında ogrendım
eylul ayında yenıden mem usg cekılecegım.
allah yardımcınız olsun

Ben aldirmistim seneler once bekarken, sonrasinda yeniden olustu sagda 3 solda 2 tane .bir sikinti yasamiyorum doktor almaya gerek gormedi. 15 aydir da emziriyorum kizimi , sikinti yok yani cok sukur :)

fibrokistse sorun olmaz merak etme hatta bana alınmasına gerek yok demişlerdi düzenli kontrole gidiyorum sadece

aynen benımde öyle 6 ayda bir duzenlı baktırıyorum ALLAH A ŞÜKÜRLER OLSUN SIKINTI YOK

kızlar gecmıs olsun sızede
sızın ne zamandan berı var?
ben sanırım sıze gore yenı ogrendım kucuk fıbrokıstık dendı banada raporum o sekılde cıktı senede bır kontrol dendı

kitle dediğin sey sanırım alınıp patajıye gıdecek
kan testlerını yaptırdınızmı
benımde her ıkı gogusumde kıtle var kucuk ve hormonal bırsey dendı
eylul ayında ogrendım
eylul ayında yenıden mem usg cekılecegım.
allah yardımcınız olsun

Evet göğsümden kitleyi alıp patolojiye gönderecek iyi mi kötü mü emin olmak için, boyutunun büyük olduğunu ve alınmasının daha uygun olduğunu söyledi.. amin cümlemizin allah yardımcısı olsun

Ben aldirmistim seneler once bekarken, sonrasinda yeniden olustu sagda 3 solda 2 tane .bir sikinti yasamiyorum doktor almaya gerek gormedi. 15 aydir da emziriyorum kizimi , sikinti yok yani cok sukur :)

Geçmiş olsun basit bir ameliyatmış sanırım, dayanabilirsen sadece göğsünün uyuşturup yapabilirim dedi hatta

su meme kanserı cok yaygın oldugu ıcın bende bı yardan butun gogus dokumu aldırıp sılıkonmu yaptırsam dıyorum cunku boylelıkle ıhtımal %1 kadar dusuyormus
Allah korusun hepımızı

ben sanırım sıze gore yenı ogrendım kucuk fıbrokıstık dendı banada raporum o sekılde cıktı senede bır kontrol dendı

ben uzun zamandır bılıyorum yaklaşık 3-4 sene olmuştur ilk duyguduğumuzda cok korktuk ama sonra anladık kı zararsız ama kontrol edilmesi gereken şeylermiş

aynen benımde öyle 6 ayda bir duzenlı baktırıyorum ALLAH A ŞÜKÜRLER OLSUN SIKINTI YOK

Geçmiş olsun basit bir ameliyatmış sanırım, dayanabilirsen sadece göğsünün uyuşturup yapabilirim dedi hatta
kızlar hepinize çok geçmiş olsun. kontrol için hastanede hangi bölüme gidiyorsunuz?

Sıkıntı edecek hiç birşey yok arkadaşım. Benim 3 tane bir tanesinde 4 tane birisinde olmak üzere 7 tane var. İki kere de aldırdım.Aldırmasam da olurmuş şimdi düşününce, regl olmadan birkaç gün önce ve bittikten birkaç gün sonra elle muayeneni de yap, yıllık yada altı aylık kontrollerini ihmal etme. Birde koltuk altı roll-on lar ve deodorantlarda memede kist yapma riskleri var. Direkt kullanma hiç bir şey olmaz korkulcak bişecik yok:KK66:

X