Gögüsümü sıkınca süt geliyor sizce gebelik mi

mervecelebi

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
116
18
18
22
Merhaba ben pcos hastasiyim adetim cok duzensiz döngümü bile bilmiyorum ilacla oluyorum.
Mayıs 15 adet oldum 16 sı klomene basladım
21 gün sonra hazıranin 5inde sağda yumurtam 15 mm oldu geç büyüdü bayram nedeniyle asilama olmadı doktor 3 4güne catlar dedi iliski istedi.
Ayin 13 ünde yani tam 1 hafta sonra farkli doktora gittigimde sagda görmedi yumurta buyuk ihtimal daha önce catlamis dedi ama solda yumurta kalintisi gördü solda yumurtan catlamis dedi yani sagda catlamasa bile solda yumurtam catladı. Rahimde kalinlasma var gebelige hazirliyor 15 gun sonra ya adet olursun olmazsanda gel dedi gebelik testi verelim dedi .12 gün sonraya randevu bulabildim bu ayin 25 ine gittim progesteren 18 rahim kalinligi 13 doktor tüm degerin gebelik icin cok iyi dedi ama kanda gebelik cikmadi. Bende 2 gun sonra cuma gunu tekrardan kan vermeye gidecegim 9 gun daha geçsin istedim. Normalde adetken bile gogüs agrim olmazdi hayatim boyunca ilk defa gögüs hassasiyeti cektim. Kasiklarima hatta tam ortaya rahmin oraya bazen adet olacakmisim gibi bi agri giriyo kasiliyo 5 10 sn sütüyo aha adet oldum diyorum geri gidiyo 10 dk yarim saatte bir oluyor. Bel agrisi ve arada bir sol bacaga vuran agrilarim oluyodu. Bu belirtiler kan verdikten 4 gun sonra basladi. Yani su 3 gundur fln var.daha oncede oluyodu amaa bu sıklıkla görmedim hic. 3 gün önce gögüsümü sıktıgımda beyaz sıvı geldi heyecandan sildim geri ssiktim gelmedi heralde iltihap dedim. Ama dün ve bugun bildigin süt geliyor damla damla degil ama sıkında oraya 1 damla süt toplaniyor siliyorum birdaha sıkıyorum birdaha toplaniyor. Sizce gebelik varmidir hic yasayan oldu mu

Canım belirtilerin gebelik gibi duruyor özellikle de süt gelmesi. Geç döllenme olduysa kanda çıkmamış olabilir idrar testi denedin mi

Canım belirtilerin gebelik gibi duruyor özellikle de süt gelmesi. Geç döllenme olduysa kanda çıkmamış olabilir idrar testi denedin mi
Idrar testinden korkuyorum ben 2.5 senedir hep tek gördüm yine gorcem diye korkuyorum ama hic daha önce karsilasmadim süt gelenle insallah gebelik vardir etrafimdakilerde hep saşkın

Merhaba,
İnşallah hamilesinizdir
Gebelik oluşmazsa kan verip süt hormonuna yani prolaktin değerinize baktırın
Benim değerim de yüksek çıkmıştı doktorum göğsümü sıkmıştı ve dediğiniz gibi beyaz sıvı gelmişti
Değerim sonra kendi kendine düştü
Prolaktin yüksekliğinden dolayı vücut kendini hamile zannedip hamile kalmanıza engel olabiliyor o yüzden değeri düşürmek için ilaç kullananlar da var

Peki bu sürekli olan birsey mi bir iki defa fln mi geldi cunku hani ben gebelik bekledigim bir süreçteyim belirtilerim var ufaak ufak ama knlari cogu ay yasiyordum prolaktinimde bi yukselir bi düşer normalde ama bu ay daha umutlu oldugum icin insallah gebelik olur. Benden bir iki defa gelmiyk her sıkmama cıkıyo prolaktin yukselincede mi boyle oluyor

Doktorum beni 1 kez muayene etti
Sonra ben de bir daha kontrol etmedim süt geliyor mu diye o yüzden bir kerelik mi geldi yoksa sıksaydım diğerlerinde de gelir miydi bilmiyorum
Değerim düşünce bir daha üstüne konuşmadık
Benim geçen aylarda progesteron değerim 20 çıktı, 17 çıktı
Bel ağrısı, kasık ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi bir sürü belirti yaşadım hiçbirinde gebelik olmadı
Hatta en son geçen hafta Predictor Early’de sözde piyasadaki en güvenilir test pozitif gördüm
Kan verdim, negatif çıktı ve akşamında regl oldum
Belirtiler ne kadar doğru bilemiyorum
Tabii herkesin vücudu farklı, belirtiler herkeste aynı sebepten olmayabilir
İnşallah sizde gebelik vardır
Gebelik oluşmazsa prolaktin değerinize baktırın ama bence

Süt prolaktin yuksekligi demek. Yuksek prolaktin de gebeligi zorlastirir. Emziren kadinlarin süt koruyor demesi bu yüzden. Tibbi bir destek alin.

Aslında süt gelmesi prolaktin hormonunun yükselmesinden oluyo benim kaç aydır bu şekilde adette göremiyorum doktor o engelliyo dedj ama inşallah sizinki gebeliktendjr ama ilk gebe kalındığında sut bulundugunu hiç duymadım cunku

Bunu bilmiyordum bende yani prolaktin yüksekliğinden dolayı süt geldiğini bende de vardı prolaktin ama göğsümden hiç süt gelmedi sonra hayıtotuyla düşürmüştüm zaten

Bunu bilmiyordum bende yani prolaktin yüksekliğinden dolayı süt geldiğini bende de vardı prolaktin ama göğsümden hiç süt gelmedi sonra hayıtotuyla düşürmüştüm zaten

Değer yüksek çıkınca doktorum süt geliyor mu dedi ben de bilmiyorum hiç aktığını görmedim dedim
Sonra ikisini de sıktı, sağ göğsümden geldi
Ben de çok şaşırmıştım görünce
Bir dahaki kan testimde normal çıktı
O arada soğan kürü yapmıştım ondan mı düştü kendiliğinden mi düştü bilmiyorum
Düşünce bir daha da baktırmadım değere
Stresten yükselebilen bir hormonmuş
Doktorum yüksek görünce stres mi yaptın demişti bana

Göğüsğmden süt geldı tek damla ve sadece 1 kez. 1 hafta donra hamıle oldugumu ogrendım. Suan 4 aylık hamıleyım

Tekrar kan verdiniz mi?

Cok eski yillarda bende de oluyordu tek gogusten akiyordu, sut bezesi genisligi demisti doktor kendi kendine gecmisti.
O Zaman cok bilgim de yoktu, ama prolaktin ile ilgli bir durum olabilir

Cok eski yillarda bende de oluyordu tek gogusten akiyordu, sut bezesi genisligi demisti doktor kendi kendine gecmisti.
O Zaman cok bilgim de yoktu, ama prolaktin ile ilgli bir durum olabilir
PRolaktinim de cok düzgün cikti degerim 20 23 arasi gidip geliyor ne yapti bilmiyorum hala geliyor ama adet oldum gebelikte yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…