Gökten para yağsa......

Benim ailem de öyle hatta sülaleden gelen bir lanet olduğunu düşünüyorum. :KK43:
Anlatsam inanmazsın..
Gül geç canım ya tam böyle dayanamayacak oluyorum neyse şükür diyorum.ne yapayım okumayla duayla anca bu kadar oluyor bir de okumasam ne olacak acaba :KK48: birde herşey üst üste gelir artık ama oha ya artık dediğim an birde hastalık gelir gülerim acıma rağmen,çünkü bence Rabbimin bunlar dert mi bak neler var deme şekli gibi geliyor acıma rağmen şükür demeye başlarım.En büyük sorun dert bir dk lık sağlık yitimine bakar sağlık gidince diğerlerinn esamesi bile okunmaz ondan hep şükür:KK22:o şanşlılar içinde öyle ben ailem sağlıklı olalımda başkasından banane demeye başlarım:KK24:

universitedeyken ayni anda birkac yerden guzel burslar aldigimda arkadasim ne sanslisin demisti bana. babam cok erken yasta vefat etti, annem dul bir evhanimi olarak uc cocuguyla kalakaldi. ucumuzde universitede okuyorduk ve bir evimiz, malimiz hicbirseyimiz yoktu. bu nedenle o burslari alabiliyordum -ki burslarimi kardesimle paylasiyordum- ve cok zeki o arkadasim bunu sans olarak niteliyordu. keske senin baban olse bu burslari sen alsan da ben 5 krs burs almadan okumak zorunda kalsam demistim. ama cok koymustu bana. sans denen seyin bile hayatta ne kadar goreceli oldugunu o gun anladim. cok klise ama cok dogru birsey var; insanin sagligi yerinde oldumu gerisi gercekten bos.
Aynısını benim arkadaşımda demişti bem annemden maaş alırım (vefat etti) .arkadaşım keşke bende alsamda çalışmasam demişti laf nere gidiyor farkında olunmuyor

Bende böyle bir dönemden geçtim.Yaklaşık üç dört yıl öncesinde. Battım çıktım öldüm dirildim.Ne zaman çabalamayı bıraktım hakkımda hayırlısını isteyip tüm benliğimle yaradana döndüm.Vermezsende sen bilirsin doğrusunu dedim.O andan sonra isteğime kavuştum.Herşey isteğime yönlendirdi beni tüm yollar ona çıktı.Yani sırtımdaki ''ene'' yükünü attım ve rahatladım. İradem dışını zorlamak bana yüktü. Kavuştuğum anki sevincim eminim ilk zamandakinden daha fazlaydı. Dibine kadar batıp tüm yüklerden kurtulup yüzeye bi kelebek hafifliğinde çıkmak ve yüzeyde seni bekleyen arzuna kavuşmak..

Bende böyle bir dönemden geçtim.Yaklaşık üç dört yıl öncesinde. Battım çıktım öldüm dirildim.Ne zaman çabalamayı bıraktım hakkımda hayırlısını isteyip tüm benliğimle yaradana döndüm.Vermezsende sen bilirsin doğrusunu dedim.O andan sonra isteğime kavuştum.Herşey isteğime yönlendirdi beni tüm yollar ona çıktı.Yani sırtımdaki ''ene'' yükünü attım ve rahatladım. İradem dışını zorlamak bana yüktü. Kavuştuğum anki sevincim eminim ilk zamandakinden daha fazlaydı. Dibine kadar batıp tüm yüklerden kurtulup yüzeye bi kelebek hafifliğinde çıkmak ve yüzeyde seni bekleyen arzuna kavuşmak..

Nasıl oldu ki bu?
O kadar dipte hissediyorum ki anlatamam.
Ama ben kendimi saldım, istemeyi bıraktım, duayı da bıraktım üzücü olan :(
Hiç bir şey gelmiyor içimden..

Ben de olur muyum senin gibi acaba?
Ne yapmalıyım olmak için?

Namazlarımı aksatır oldum, kıldığım da kendimi vererek değil.
Hem rahatsızım bundan hem de gayretim yok güçsüz hissediyorum..

Ben de böyleydim ama artık çok takmıyorum ya. Artık bunun adı tecrübemidir nedir bilmiyorum.Akışına bırakabiliyorıum artık.bir sürü badireden sonra anladım ki çok istemeyeceksin... Hayırlısını isteyip tevekkül edeceksin,dua edeceksin.Olumluyu çağıracaksın.Sonra olmazsa da tabi yine az bi burukluk oluyor da:KK48: çok da depresyona girip salmıyorum eskisi gibi...

Olmayacak duaya amin denmez demişler . Belki siz kendiniz için olamayacak bir şey istiyorsunuzdur. Arkadaşlarım isteyince oluyor, bende olmuyor demişsiniz. Çok genel konuşmuşsunuz, o yüzden ben de genel bir cevap vereceğim. Başkalarının şartları olgunlaşmıştur, onlar için olması gereken budur, onlar isteyince oluyordur, veya onlar olduruyordur. Mesela ne bileyim, benim isteyince olabilecek, ama bir arkadaşım istese olmayacak durumlar da var, veya tam tersi.

Olmayacak duaya amin denmez demişler . Belki siz kendiniz için olamayacak bir şey istiyorsunuzdur. Arkadaşlarım isteyince oluyor, bende olmuyor demişsiniz. Çok genel konuşmuşsunuz, o yüzden ben de genel bir cevap vereceğim. Başkalarının şartları olgunlaşmıştur, onlar için olması gereken budur, onlar isteyince oluyordur, veya onlar olduruyordur. Mesela ne bileyim, benim isteyince olabilecek, ama bir arkadaşım istese olmayacak durumlar da var, veya tam tersi.

Elbette bazı isteklerimin gerçekleşmeyişine aynen sizin gibi bakabiliyorum.
Daha zamanı değil, olgunlaşmadı şartlar gibi.

Ama her konu için böyle pembe yaklaşamıyorum.

Çünkü bendeki talihsizlik istediğim şeylere kavuşamamayı geçti, istenmeyecek pek çok şeyin başa gelmesi
yoluna gitti. Hani kimsenin bunlarla uğraşmadığı en tatlı zamanlarımda benim uğraştığım şeyler zoruma gider oluyor.

Aslında örneklerle ifade etsem daha anlaşılır olacak ama çok uzayacak :)

Ek olarak, ben hayatı bahtla, şansla, talihle bağdaştırmayı sevmiyorum. Çözüm odaklı yaşamaktan yanayım. Bir şeyler ters gidiyorsa üzerine çözüm üretip çözmek gibi mesela, "zaten bende şana yok, başkası şanslı ben değil" vs yerine. Arabeskten hiç hoşlanmam. Kimseye de tavsiye etmem. Bir şeylere ulaşmak için çaba sarfedilmeli, olmadıysa alternatiflere bakılmalı, uğraşılmalı filan. Her şeye şans, baht diye bakmak insanın enerjisini düşürüp dibe çeker bence.

Elbette bazı isteklerimin gerçekleşmeyişine aynen sizin gibi bakabiliyorum.
Daha zamanı değil, olgunlaşmadı şartlar gibi.

Ama her konu için böyle pembe yaklaşamıyorum.

Çünkü bendeki talihsizlik istediğim şeylere kavuşamamayı geçti, istenmeyecek pek çok şeyin başa gelmesi
yoluna gitti. Hani kimsenin bunlarla uğraşmadığı en tatlı zamanlarımda benim uğraştığım şeyler zoruma gider oluyor.

Aslında örneklerle ifade etsem daha anlaşılır olacak ama çok uzayacak :)

Mesela ne gibi? Evet, örnek verseniz daha anlaşılabilirsiniz, en azından benim açımdan.

Nasıl oldu ki bu?
O kadar dipte hissediyorum ki anlatamam.
Ama ben kendimi saldım, istemeyi bıraktım, duayı da bıraktım üzücü olan :KK43:
Hiç bir şey gelmiyor içimden..

Ben de olur muyum senin gibi acaba?
Ne yapmalıyım olmak için?

Namazlarımı aksatır oldum, kıldığım da kendimi vererek değil.
Hem rahatsızım bundan hem de gayretim yok güçsüz hissediyorum..
İşte bence kilit nokta burası. Bi yerden salınca kendini zayıf noktadan vurulmamak için bir yere sıkı sarılmalısın. İnananlar için bu dua ve ibadet. İnsan beşeri isteklerini koyverip ruhani ihtiyaçlarını da bunla aynı doğrultuda götürürse o zaman boşluğa düşme ve kendini amaçsız hissetme olasılığı yükselir. Beşeri istekleri belki olmayacak belki zamana bırakılacak. Ama ruhani istekleri ihtiyaçları yani dua ve ibadetleri koyvermek insanı bu şekil umutsuzluğa sevkeder. Sen ruhunu iyileştireceksin ki, beşeri isteklerini karşılayacak onu zorlayacak bir irade gelişecek. Yoksa dediğin gibi isteğin olsa dahi mutsuz olup hevesin kaçmış hissedersin. Bence en önemlisi dua. Ellerini açıp içten samimiyetle edilen duanın karşılığı elbet karşına çıkacak. Bi duyan var değil mi:)

Açıkçası benim etrafımda hiç de öyle çok şanslı diyeceğim , imrendiğim insanlar yok. Herşeye sahip olduğum için değil ama bu , elimdekilerle mutlu olduğum için sanırım. Olmasını istediğim şeyler de var tabi ama hayırlısı olsun diyorum. 3 günlük dünyada istediklerime kavuşsam da kavuşmasam da ne olacak bi yerde.. Çok şükür bugünüme en kötü günümüz olsun bunlar Allah büyük dert vermesin..

Sen de şu sıralar biraz depresifsin onun için herkes çok şanslı mutlu bi sen sorunlar içinde yüzüyorsun gibi hissediyor olabilirsin.

Aslında konularla örnek versen daha iyi anlaşılabilir durumun.

Mesela ne gibi? Evet, örnek verseniz daha anlaşılabilirsiniz, en azından benim açımdan.

Mesela ben fazlaca tok gözlü biriyim, kimseyi zorda bırakmayı sevmem.
Aileme bile yük olmak istemediğim için okurken iş hayatına atılmış biriyim.
Haliyle evlenirken eşim ve ailesinden hiç bir beklentim olmadı.
Ailesinde vermeye gönül yoktu ben de eşimi bunlarla üzmedim kısacası.
Ama zerre kadar kıymetim olmadı. Karşılaşabileceğim en beter insanlarla muhattap oldum.
Ve çok sıkıntılar yaşadım. Onlarla sıkıntım bitti sağolsun eşim dert çıkardı.. :S
Yani iyiliklerimin karşısında bile hep bir vefasızlık görüyorum..

Bunlar bana ne kara bahtlıymışsın be dedirtiyor.

Ama benim bu tok gözlülüğüme anlam veremeyen, hatta salak mısın diyen arkadaşlarım
açık açık istediler. Yoksa da istediler, zorda bıraktılar. Ve zorda bıraktıkları kadar da kıymetli oldular.
Güzel insanlarla muhattap oldular, yıpranmadılar.

Bu en basit meselelerden biri.

Şartlar falan değil yani, olayı insanlara iyiliğin yaramayışı, bencillikle yürümesi diye adlandırıyorum artık.

En azından iyi niyetle çıktığım yollarda kazık yemeyeyim çok şey mi istiyorum anlamıyorum gerçekten..

Benim başıma hıyarkadaşım düşer.

Evet bendeki talihsizlik tam olarak bu derece.
Buna yaşadığım bir kaç olaydan sonra karar vermedim.

Yıllardır olan bu.

Herkesin istemediği şeyi isteyecek olsam bile kıymete biner.
Öyle engeller, uzun bekleyişler yaşarım ki sonunda yılarım.
Türlü zorluklar sonrası bir şeye olan isteğim son bulur ve o zaman gerçekleşse bile tat alamam.
Çünkü burnumdan gelmiştir.

Oysa çevreme bakıyorum istiyor ve kolaylıkla ulaşıyor pek çok arkadaşım.
Sen bilmezsin o da türlü zorluklar yaşıyordur diyeceksiniz ama hayır çok yakın arkadaşım olduğu
için, o tarz detaylar hakkında bilgim olur.

Artık üzerimde bir lanet olduğuna inanmaya başladım.

İyi bir insan olduğumu sanıyorum, değil miyim yoksa diye düşünür oldum.

Ve evet bu akşam bu konuda çok üzgün hissediyorum.
Artık iyi şeylerin olacağına olan inancımı kaybettim.

İstemeyi, en önemlisi dua etmeyi bile bıraktım :KK43:

Böyle olsun istemiyorum.

Her şeye rağmen umutlarımı korumak, Allah'tan ümidimi kesmemek...

Mümkün müdür?

Neden benim için her şey bu kadar zor?
Bu hayat gerçekten çok yorucu.

Benden çok daha zor durumda olanlar var biliyorum Allah herkesin yardımcısı olsun.
Biz ondan ümidi kessek de o bizden kesmesin inşallah :KK43:

Öyle bir fazla doldum yine işte :KK43:
Aynen bende senin gibiyim sırf maddi degil manevi olarakta

Ama zerre kadar kıymetim olmadı. Karşılaşabileceğim en beter insanlarla muhattap oldum.
Ve çok sıkıntılar yaşadım. Onlarla sıkıntım bitti sağolsun eşim dert çıkardı.. :S

Ama benim bu tok gözlülüğüme anlam veremeyen, hatta salak mısın diyen arkadaşlarım
açık açık istediler. Yoksa da istediler, zorda bıraktılar. Ve zorda bıraktıkları kadar da kıymetli oldular.

Şartlar falan değil yani, olayı insanlara iyiliğin yaramayışı, bencillikle yürümesi diye adlandırıyorum artık.

En azından iyi niyetle çıktığım yollarda kazık yemeyeyim çok şey mi istiyorum anlamıyorum gerçekten..
Aynı şeyleri yaşamış gibiyiz

İnsanlık dışı çalışarak istediğim herşeyi aldım. :KK51:

Hee konuya gelirsem, Gökten para yağsın, istemem. O para benden, kat kat fazlasıyla çıkar.

Helal para olsun, Hakkı'm olan olsun, bana o yeter!

Bende hiçbişey istemedim yoktu ellerinde benim içinde o anda dert değildi (ha bana da koyan oldu tabi nişan mevzusu açılınca kızlar arasında topuklarım hala bana , hediye diye bir çeyrek getiren olmadı , konusu açılınca mahçup hissederim)

ama iş arkadaşım kendini paraladı altın için zorla 5 bilezik aldırttı nişanda, kimlik parası sandık parası süt parası analık Hakkı vs vs diye adetler çıkarıp 50 bine yakın söğüşledi ailesi erkek tarafından. Evindeki banyo takımına avizesine kadar aldırttı erkek ailesine. Benim düğünüm ondan 1 ay sonraydı ve benim düğünüme kocası terketmiş olarak geldi! Seneleri dolunca da boşandılaro_O

Ya etrafındakiler gerçekten 4 ayak üstünde yada sen tek bir açıdan bakıyorsun. Eşinin çıkardığı dert de sonsuz değil ki onu da anlatmıştım benimki de benzer şeyler yaptı borç bitti konu kapandı, topladık kendimizi herşey yolunda şu anda. Seninde bitecek eşin ne kadar pişman, yaptığından ne kadar utanıyor. Bırak giden para pul mevki kariyer olsun, huzur olsun sağlık olsun mutluluk olsun...

Bulaşık makinası istiyorum eşimde alalım dedi romatizmal rahatsız lıgım var gelenim gidenimde çok oluyor bulaşık da yıgılıp kalıyo dogal olarak geçen kaynanam da eltim de görümcem de ne gerek var boşa masraf eviniz kötü bir kere kiracısınız falan dediler eşimin tarafından bunlar a alışıgım ama annem le kardeşim gelinimizde aynını dediler bu arada hepsinin makinesi var :/bu en basitiydi ne zaman bişeyler için heves etsem kursagımda kalır

Bende hiçbişey istemedim yoktu ellerinde benim içinde o anda dert değildi (ha bana da koyan oldu tabi nişan mevzusu açılınca kızlar arasında topuklarım hala bana , hediye diye bir çeyrek getiren olmadı , konusu açılınca mahçup hissederim)

ama iş arkadaşım kendini paraladı altın için zorla 5 bilezik aldırttı nişanda, kimlik parası sandık parası süt parası analık Hakkı vs vs diye adetler çıkarıp 50 bine yakın söğüşledi ailesi erkek tarafından. Evindeki banyo takımına avizesine kadar aldırttı erkek ailesine. Benim düğünüm ondan 1 ay sonraydı ve benim düğünüme kocası terketmiş olarak geldi! Seneleri dolunca da boşandılaro_O

Ya etrafındakiler gerçekten 4 ayak üstünde yada sen tek bir açıdan bakıyorsun. Eşinin çıkardığı dert de sonsuz değil ki onu da anlatmıştım benimki de benzer şeyler yaptı borç bitti konu kapandı, topladık kendimizi herşey yolunda şu anda. Seninde bitecek eşin ne kadar pişman, yaptığından ne kadar utanıyor. Bırak giden para pul mevki kariyer olsun, huzur olsun sağlık olsun mutluluk olsun...

Ahh canım güzel söylüyorsun ama sorun şu ki çok birikmiş her şey aşamıyorum.
Afedersin ama aptal gibi hissediyorum.

Evet etrafımda hep neredeyse 4 ayak üstüne düşen yakınlarım çok.
Hani vermeden mutlu oldular, ben ver ver olamadım bekle bekle nereye kadar.

Beklemekten de usandım, avuçlarımda mutsuzluk.

Gerçekten artık çok kara bahtlıyım ya da bahta suç atmayayım çok aptalım başka açıklaması yok..
Aptallığı da bir parça kabul etsem de bu derece aptallığı kendime yakıştıramıyorum heralde yükün birazını atıyorum kara bahta:D

Bulaşık makinası istiyorum eşimde alalım dedi romatizmal rahatsız lıgım var gelenim gidenimde çok oluyor bulaşık da yıgılıp kalıyo dogal olarak geçen kaynanam da eltim de görümcem de ne gerek var boşa masraf eviniz kötü bir kere kiracısınız falan dediler eşimin tarafından bunlar a alışıgım ama annem le kardeşim gelinimizde aynını dediler bu arada hepsinin makinesi var :/bu en basitiydi ne zaman bişeyler için heves etsem kursagımda kalır
:) Canım yaa bir fikrim var bunu diyenlere gelip gitmeyin de bulaşık derdim olmasın
madem, çok biliyorsunuz de :D

Back
X