Golden Köpeğimi nasıl eğitmem gerekiyo :(

redgirl0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
6
0
36
35
İzmir
Kızlar yeni doğmuş bir golden köpeğim var ona tuvaletini dışarda yapmasını öğretmem gerek fakat nasıl öğretmem gerek bilmiyorum kızmak istemiyorum çok sevimli

merhaba benim de 5 yaşında goldenim var. bende yaptığım şeyleri söyliyim. evin bir odasına bayağı bir gazete kağıdı ser. 2 aylık olana kadar dışarı çıkamıcağı için hep oraya yapacak. sonra gün geçtikçe gazeteleri topla tuvalet mekanını daralt böylece gazeteye yapması gerektiğini öğrenecek. dışarı çıkarmaya başlayınca tuvaletini yaptıktan hemen sonra içeri sok tuvalet için çıkardığını anlamasını sağla. ama buna başladığında gazete kağını artık koyma çünkü dışarda 24 saatte beklesen yapmayıp eve gelince gazeteye yapıyolar :) gazeteyi sadece birkaç saat evde tek kalması gerekirse koy. ben böyle eğittim şuan 5 yaşında olmasına rağmen gazete koyarsam dışarıdan geldikten sonra yapıyo ama evde yapacağı biryer bırakmassam çıkarmamı bekliyo mecburen:)

eğer evin başka yerlerine halıya vs. yaparsa hayır diye bağırıp poposuna vur kıyamam deme yoksa tepene çıkar. istemediğin bir şey yaptığında bunu yapmalısın. benimki ben varken süt dökmüş kedi tek hareketimle ama ben yoksam başkasının yanında şımarır havlar yaramazlık yapar. gözümden anlar ne demek istediğimi. adını sürekli söyle adını öğrensin. sürekli konuş mesela ben attaaya gidiyoruz derdim dışarı çıkarken. şimdi attaa diyince hemen kapıya koşuyo:) kelime öğretmeye çalış konuşulanı anlıyo gerçekten insan gibi oluyolar en önemlisi şımartma oyun zamanları dışında.

Benim de yavru bir goldenim var 52 günlük daha 3 haftadır bizde 1haftadır gazeteyle tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama gazeteleri yiyor ve kusuyor ne yapabilirim? ?

Benim de yavru bir goldenim var 52 günlük daha 3 haftadır bizde 1haftadır gazeteyle tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama gazeteleri yiyor ve kusuyor ne yapabilirim? ?

çiş spreyleri var onlardan alabilirsin.birde dışarı çıkardığında tuvaletini yaptırmadan içeriye alma ki anlasın sonra yapıncada sev biraz ödül ver bir de.

çiş spreyleri var onlardan alabilirsin.birde dışarı çıkardığında tuvaletini yaptırmadan içeriye alma ki anlasın sonra yapıncada sev biraz ödül ver bir de.
İlk defa köpek sahiplendik veteriner aşıları bitene kadar dışarı cikarma dedi onu dinliyorum. Bide aparmanda 8. Katta oturuyoruz dışarı alistirmam mümkün sanırım aşağı inene kadar yapar gibi geliyor:) gazete konusunda da cisini gazeteye yapıyor ama cisli olmayan tarafını yiyor hatta yememesi gereken herseyi yiyor duvardaki alçya kadar ve bunlari yiyince kusuyor 2 gun yanindan ayrilmadim kusunca korktum bi daha kusarsa veterinere goturecektim yaninda uyudum ama bisey olmadi yanindayken yapmiyor biraz yalnız bırakıp yanina gittiğimde gazatelerin yarisi yenmis duvarlar oyuncaklari kemirilmis buluyorum bi süre sonra da kusuyor gazete parcalarini boyanin rengiyle:)) bu konuda fikriniz varsa çok ihtiyacım var

şimdi bu köpeğin dişleride kaşınabilir bir petshop a gidip dişi için birşeyler alabilirsiniz bence o yüzden birşeyler yiyor.böyle çubuk gibi kemikler oluyor yumuşak minik birşey onlardan alabilirsiniz.onu verin kemirip dursun.

canım gazete yemesinin sebebi can sıkıntısı ve ilgini çekmek birazda yaramaz oluyolar küçükken. masa duvar sandalye gibi şeyleri kemirmesini engellemek için oralara parfüm sık. gazete yediği gördüğünde hayır diye bağır ve bıraktığı an (ilk 5 saniye içinde yapman gerek) sevdiği bir yiyecek ver. oyalanması ve diş kaşıması için çubuk şeklinde deriden yapılan kemikler var petshopta satılıyo adı pres kemik sütlüsünden al beyaz renk. gazeteleride dışarı çıkarmaya başladığın zaman kaldır ama evde yalnız kalacağı zaman muşamba bantla yere gazete olmasın :) 1 sene sabredersen bi sorun kalmıyor :)

Yeni doğan köpege tuvalet eğitimi vermen mümkün değil idrar keseleri 7. Veya 8.aya kadar gelişiyor o zamana kadar tuvaletini kacirmasi normal hele biraz büyüsün gazete kağıdı ile eğitime başlayabilirsiniz ilk önce gazeteye yapmasını sağlayın yavaş yavaş gazeteleri eksilterek devam edin.bebek o daha bebekler nasıl tuvaletini altına yapıyorsa oda tabiki yapıcak :)

Hasta bezi ya da puppy ped daha rahat oluyor..
Hem gazeteye göre daha emici olduğu için ayakları çişlenmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…