Gömülü yirmilik diş

lestue10

Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
118
21
13
23
merhaba sol alt yirmilik dişim çıkmaya başladı ama gözükmüyoe sadece üstündeki et şişmiş ve enfeksiyon yapmış içerde yani diş röntgende yan gözüküyor biraz doktoe antibiyotik kullan gel çekilmesi lazım dedi ve hayatınızda gördüğünüz iğneden en korkan ve direkt bayılan bir insanım ne yapacağım bilmiyorum ağrı olmasa ve yemek yiyebilsem çektirmeyeceğim ama yemek yiyemiyorum ve bu ayın sonunda şehir dışına gideceğim çok mu şişiyor? internetteki videolar çok korkutucu

Şişmese de diğer dişlere baskı yapıp çürütüyor o yüzden bir an önce çekilmesi lazım. Böyle söylediğime bakma ben de sadece birini çektirebildim diğerlerini gözüm yemiyor

Ama sevvalcim daha önce konuştuk bu konuyu seninle

Kız benim dördü de gömülüydü hepsini de çektirdim. Hiçbirinin de peşine bir agrım sancım olmadı. Evet videolar vs cok kötü. Ama boşver. Uyusturduktan sonra da ister dolgu yapsın ister ceksin agrın sancın olmuyor ki. Ben peşine de agrı kesici almadım hiçbir zaman. Hiiç gerilme. Cektir kurtul bacım

Ben Mayıs ayında çektirdim gömülü idi aynı senin gibi korkudan bayılacaktım . İğne vurdular hiç bir şey hissetmedim ilk gün az sızladı, sonra ilaçlarla hiç ağrı yapmadı şişmedi de fazla korkma

Panik atak ben bile 20 dakkada hallettim hiç korkmayın valla korkudan ağrı kesici içtim yoksa sonrasında ağrı mağrı olmadı bir kaç gün püre vs yedim değdirmeden o kadar . Hiç o ağrıyı çektiğine değmez , sırada bir tane daha var benim ilk müsait zamanda gidici…

Benim de hepsi gömülü ve yan çıkmışlardı, sizinki gibi enfeksiyon ve şiddetli ağrı yapıyordu, 15er gün arayla ameliyatla alındılar 1 hafta kadar şişlik ve morluk olmuştu.

Bir Dt olarak ve kendi gömülü yirmiliğimi de aldırmış biri olarak söylüyorum
Tabiki biraz zorlanırsınız ama yara yerinin iyileşmesi birçok faktör bağlı.
Cene cerrahı gömülü bir dişe mi yoksa kemik retansiyonu olmayan yani kemiğe dokunması gerek kalmayan bir dişe mi müdahale edecek,
Siz operasyon sonrası yara yerinin bakımı ve diş hekiminin tavsiyelerini yerine tam olarak getirecekmisiniz?
Birkac saat yemek yiyemez, yarım gün kadar katı besin yiyemezsin. Agız hijyenine dikkat ederseniz bir haftada toparlanır. Morarma vs. Olabilir, bunlar iyileşme belirtileri.
Pozitif olun ki pozitif şekilde iyileşsin

Benim 4 yirmilik dişimde gömülüydü. Altların çekilmesi çok kolay ve ağrısızdı. Üstlerde biraz daha ağrım oldu ama korkmayı gerektirecek hiç bir şey yok gerçekten. Ben de aşırı pimpirikli bir insanım hatta hastanede vazgeçip kaçsam mı diye bile düşünmüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…