gonal-f hakkında??

dervis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.244
12
358
Diğer
Arkadaşlar ben uzun protokolle tedavime başladım, lucrine adetimin 18, günü başladım, lucrinin 12. günü adet oldum, ve adetin 2. günü de gonal-f'e başladım... lucrin'i önce oluyorum, yarım saat sonra da gonal-f'i..
amaaaa:1shok: o gonal-f'in iğnesi göbeğime girmedi.. biz de aynı miktar ilacı insülin iğneleri daha küçük olduğu için onlarla yaptık.. bugün merkezi arayıp sordum, olmaz öyle dediler.. ama olmak zorunda gibi gözüküyor, çünkü 3 kez denememize rağmen gonal-f'i yapamayınca insülin iğnesine mecbur kaldık valla napalım? ne dersiniz?

buarada bir sorum daha var, gonal-f'i siz ne kadarlık kullandınız, beni 225 le başlattılar, o bir kutusu 225 le başlayınca 2 gün mü gidiyor? sonra bitiyor mu? diğerine mi başlayacağız 3. gün.. of ya, şehir dışında takibim yapılıyor, habire merkezi arayıp sormak zorunda kalıyorum.. burdaki doktorum da tam anlayamıyor ne yapacağını.. o sadece kan tahliline ve yumurtaların durumuna bakıyor.. off valla bunaldım çok..:bbo:

dervişcim merhaba öncelikle kutunun içinden çıkan iğnelerle yapmalısın aynı şey benim başıma da geldi göbeğim delincek nerdeyse iğne girmiyor deli olcam neyse sonra iğnenin ucunu yanlış tuttuğumuzu farkettik ondan sonra da tereyağından kıl çeker gibi oldu. şöyle tarif edeyim iğnenin ucu mürekkepli kalemin ucuna benzer bir tarafı açık gibi bir tarafı kapalı gibidir açık taraf aşağı gelecek şekilde eğer bu şekilde çözemezsen iğneyi sokmaya çalışırken hep aynı konumda tutma yani çevirerek dene kolay yolu bulacaksın mutlaka bu arada bende pko olduğu için 150 ünite ile başlamıştık durum normal gidince 225 e geçmiştik yani 150 tüp bebekte başlanan en düşük doz ama benim yumurtaların aşırı cevap vermesi riski vardı bence 225 normal yani... bir de iğne kaçlık bilmiyorum ama örneğin 450 lik ise 2 kez kullanıyorsun 1050 lik ise 4 ya da 5 kez kullanıyorsun umarım yardımcı olabilmişimdir canım

bende gonal f kullandım 450 olan 110 yaptım hep ve ortalama 5 gün falan gidiyor norlade 600 650 var aslında ama igne oldugu için fazla koyuyorlar bir kısmı çöpe gitmesin tam yetsin diye..nasıl 150 bile olsa 2 kerede bitmez bu ilaç ..

shoksheker sağol, yardımcı oldun tabii ki de, bu akşam bunu bir deneyeyim, o kesik taraf alta gelince kolay giriyor yani.. deneyeceğim , çok sağol.. senin bebişler napıyor buarada? belli oldu mu? keseyi gördün mü? 225 olunca 2 günde bitecek anladığım kadarıyla..
mavi denizcim 450lik olunca 225 yapıyorum hergün, yani 2 günde bir kutu bitmesi gerek..sanırım:)

yok canım ya doktor randevuyu 3 hafta sonrasına verdi 1 hafta geçti kaldı 2 hafta korkuyorum bende kalp atışlarını duycakmıyım diye neyse evet canım 450 lik olunca tamı tamına 2 kez vurulursun ama içinde bir miktar kalıyor yine kalem şeklindeyse ne kadar kaldığını göremezsin ama diğeri ise enjektöre çekerek görürsün

canım ben ilk aşılama olduğunda 75 ünite ile başlamıştım toplam 1500 ünite kullandım
sonra 150 üniteyle başladım onlada toplam 1500 ünite kullandım
yanı kaç üniteyle başlarsan başla aynı oluyo sadece iğne vurulduğun gün kısalıyo yada uzuyo
ben ilk önce korkmuştum senin gibi benim gonal f 300 lüktü 150 ünite diyince ne yapcam yetmicek ilaçlarım bi dahamı alcam para nasıl yetcek diyodum ama vucudumun kapasıtesi aynı demekki 1500 yetiyo

Kızlar sağolun, şimdi nihayet anladım, gonal fler herkese farklı farklı verildiği için karışıklık oldu benim kafamda sanırım, hemşire telefonla olunca o da anlatamadı bana,kendi de anlayamadı.. ama nihayet çözdüm, bu bendeki 450lik gonal f ,lucrin gibi birsey.. o yuzden 2 gun olcam,diğer kutuya geçeceğim. zaten doktor bana 5 kutu gonal f yazmıştı demekki 10 gün yetecek iğnem var benim.. valla çözdüm sayenizde:):) sabahtan beri sora sora anladım.. aksam da shokshekerin dediği gibi yapacağız iğneyi bakalım olur inşallah, ama inanın bu iğneler bitse ben çok ama çok rahatlayacağımı düşünüyorum.. sanırım siz de diyorsunuz ki, bekle de gör rahatlayacakmısın yoksa dahamı zor diye.. çünkü çoğunuzdan beklemenin iğnelerden daha zor olduğunu duydum..bakalım...

şuan en kolay aşamadasın canım benim beta hcg yi bekledim zar zor şimdi kalp atışlarını duymak için bekliyorum ama bu daha zor inan rabbim yardımcın olsun

shoksheker ama bu iğneler bana fenalık getirdi, bugün de yapamadık o gonal f'in iğnesiyleee
o yüzden yine insülin iğnesiyle yaptık, çok sıkıldım artık iğne olmaktan, ooff offfff.. umarım yanlış birşey yapmıyorumdur, ama o iğneyi düşündükçe bile fenalık geliyor bana.. olmuyor işte.. girmiyor iğne, denedik ama göbeğim delinecek gibi oldu yine, kanıyor, iğne ilerlemiyor.. ben de mecburen insülin ile oluyorum.. 9 gün falan kaldı herhalde değil miiiiii???

canım karından yapamıyorsan insülin gibi koldan da yapabilirisin ben koldan yapıyorum yada herhangi bir kliniğe gidip yaptır.ayrıca iğnelerin dozlarıda kişiye göre değişiyor ben günde 375 lik doz oluyorum gonol-f de

canım valla doktorun o iğne ile olmaz dediyse ne olur ne olmaz bu kadar sorumluluğun altına giriyoruz bence herşey doktorların dediği gibi olmalı istersen bir poliklinikte yaptır

bilmiyorum ne yapacağımı, olur mu olmaz mı, koldan da göbekten olduğu kadar etkili midir? bana illa da göbekten dedikleri için..ayy bitsin artık bu iğneeeeeeeeeeeee

bugün doktora gideceğim zaten, tekrar sorarım..e2 bakılacak bugün de, buarada sizin e2 değerleriniz nasıl çıkmıştı, yumurta toplamaya kadar? bir fikrim yok bu e2 hakkında da, o yüzden soruyorum..

bugün doktora gideceğim zaten, tekrar sorarım..e2 bakılacak bugün de, buarada sizin e2 değerleriniz nasıl çıkmıştı, yumurta toplamaya kadar? bir fikrim yok bu e2 hakkında da, o yüzden soruyorum..

canım ben bugün doktora gittim ve sordum ( bende koldan yapıyorum ) koldan yapabilirsin problem yok dedi karından olması şart değilmiş

hmm tamam biv..iğnelerden kurtulunca göbek atacağım sanırım:)
buarada e2 düzeyleriniz ne çıkmıştı kızlar yumurta toplanıncaya kadar?

canım valla benim e2 kaçtı hiç bilmiyorum çünkü kanı alıyordular sonuç direk doktora gidiyordu o yüzden bir fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…