Gönül ağrım, güle güle ilk göz ağrım

SeviyomHee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
2.828
7.016
158
Kızlar ben boşanıyorum, dini nikâhımızı fesh ettik, dilekçemizi verdik. Eşim istemiyordu ama ben çok istedim. Zor zamanımda yanımda olmaz oldu, en ufak tartışmada ulaşılmaz olurdu. Ne konuşabilirdim ne de anlasabilirdim. O istemediği vakit ben onun vicdana gelip de bana ulaşmasını beklerdim. Bugün yaşanan tartışmadan sonra madem mutlu olamayacağız bitirelim dedim. Çoluk çocuk olmadan daha fazla birbirimizi üzmeden..

Sen benim neşemdin evimin huzuruydun dedi. O kadar içime oturdu ki. Acısından nefes alamıyorum. Hiç ayrılmak istemiyordu. Ama değişmek için de caba göstermiyordu. Bu benim huyum yapamıyorum can çıkmadan huy çıkmaz diyordu. Ben de yapamadım kızlar. Affedemedim. Daha 22 yaşındayım. Hayatımın geri kalanını böyle onun peşinden koşarak ona ulaşmaya çalışarak geçirmek istemedim. En dar anımda tek başıma savaşmak istemedim. Dinlenecek bir baş, soluklanacak bir nefes arıyordum sadece. Bulamadım gidiyorum. Yalan yok, icimde biraz da tüm bu bekleyişlerin son bulacağını bilmenin sevinci var. Aradığım günler açmadığın telefonların değerini öğrenir de başka bir kızı üzmezsin belki.

Ama hiç kızgın değilim sana. Biraz mahcubum, daha fazla sabredemedim. Çok güzel günler yaşattın bana, en çok mutlu edenim de sen oldun, en çok canımı acıtan da.. Ama ah etmem sana. Hep mutlu ol çiçeğim..

Giden mi daha çok üzülür kalan mı? Kalan üzülürmüş derler. Giden savaşmayı değil kaçmayı seçermiş. Peki ya gidenin bunca zaman sabrettigini artık yorulduğunu görmezler mi? Giden mutlu huzurlu yuvasından gitmek ister miydi hiç, ayrılık acısını ve bütün suçluluk hissini yüklenmek ister miydi?

Canım çok yanıyor sadece sabır diliyorum. Sen utandırma Ya Rabbi. Bana dua edin kızlar. Duygularım karmakarışık.

Ne desem bilemedim. Seviyosun da bariz belli. Hemen bosanmayi dusunmesemiydin acaba? Biraz uzak kalsaydiniz belki iyi gelirdi.
Yasin da cok genc belki evlilik olayi sana agir geldi, sevgililik gibi bekledin olabilir mi? Sorumluluklar vs binince insan ilk bir bocaliyo cunku. Nekadarlik evlisiniz?

Kızlar ben boşanıyorum, dini nikâhımızı fesh ettik, dilekçemizi verdik. Eşim istemiyordu ama ben çok istedim. Zor zamanımda yanımda olmaz oldu, en ufak tartışmada ulaşılmaz olurdu. Ne konuşabilirdim ne de anlasabilirdim. O istemediği vakit ben onun vicdana gelip de bana ulaşmasını beklerdim. Bugün yaşanan tartışmadan sonra madem mutlu olamayacağız bitirelim dedim. Çoluk çocuk olmadan daha fazla birbirimizi üzmeden..

Sen benim neşemdin evimin huzuruydun dedi. O kadar içime oturdu ki. Acısından nefes alamıyorum. Hiç ayrılmak istemiyordu. Ama değişmek için de caba göstermiyordu. Bu benim huyum yapamıyorum can çıkmadan huy çıkmaz diyordu. Ben de yapamadım kızlar. Affedemedim. Daha 22 yaşındayım. Hayatımın geri kalanını böyle onun peşinden koşarak ona ulaşmaya çalışarak geçirmek istemedim. En dar anımda tek başıma savaşmak istemedim. Dinlenecek bir baş, soluklanacak bir nefes arıyordum sadece. Bulamadım gidiyorum. Yalan yok, icimde biraz da tüm bu bekleyişlerin son bulacağını bilmenin sevinci var. Aradığım günler açmadığın telefonların değerini öğrenir de başka bir kızı üzmezsin belki.

Ama hiç kızgın değilim sana. Biraz mahcubum, daha fazla sabredemedim. Çok güzel günler yaşattın bana, en çok mutlu edenim de sen oldun, en çok canımı acıtan da.. Ama ah etmem sana. Hep mutlu ol çiçeğim..

Giden mi daha çok üzülür kalan mı? Kalan üzülürmüş derler. Giden savaşmayı değil kaçmayı seçermiş. Peki ya gidenin bunca zaman sabrettigini artık yorulduğunu görmezler mi? Giden mutlu huzurlu yuvasından gitmek ister miydi hiç, ayrılık acısını ve bütün suçluluk hissini yüklenmek ister miydi?

Canım çok yanıyor sadece sabır diliyorum. Sen utandırma Ya Rabbi. Bana dua edin kızlar. Duygularım karmakarışık.

İlerideki mutluluğunuz için bunları yaşamanız gerekiyormuş demek ki. Mutlu olabilmek için gösterdiğiniz cesareti takdir ediyor, yaşadıklarınızı dramatize etmeden, fazla duygusala bağlamadan içinizde halledebilmenizi diliyorum. İçinizde ne var ne yoksa dışa vurun tabii ama boşanıyorsunuz diye illa üzülmeniz, karalar bağlamanız gerekmiyor. Mutluysanız çekinmeden bunu da yaşayın.

Ne desem bilemedim. Seviyosun da bariz belli. Hemen bosanmayi dusunmesemiydin acaba? Biraz uzak kalsaydiniz belki iyi gelirdi.
Yasin da cok genc belki evlilik olayi sana agir geldi, sevgililik gibi bekledin olabilir mi? Sorumluluklar vs binince insan ilk bir bocaliyo cunku. Nekadarlik evlisiniz?
2.5 sene oldu evliligimize. Evet bana çok ağır geldi. Ben her dar animda koşacak, her düştüğümde beni o kaldıracak sandim. Ama kendim düştüğüm gibi kendim kalktım. Açıkçası bir de telefonuna asla bakmayisi beni çok üzüyordu. Benden kaçıyordu. Ayrılmak isteyince hemen kabul eder sandim. Çok bunalmış gibiydi. Ama o böyle yapınca vicdanım çok sızladı. Yoksa iyiydim.

20190608_234750.webp o

İlerideki mutluluğunuz için bunları yaşamanız gerekiyormuş demek ki. Mutlu olabilmek için gösterdiğiniz cesareti takdir ediyor, yaşadıklarınızı dramatize etmeden, fazla duygusala bağlamadan içinizde halledebilmenizi diliyorum. İçinizde be var ne yoksa dışa vurun tabii ama boşanıyorsunuz diye illa üzülmeniz, kayalar bağlamanız gerekmiyor. Mutluysanız çekinmeden bunu da yaşayın.
Umarım başarabilirim. Şuan duygularım çok yoğun. Her şey sanki onu hatırlatıyor. Zamana ihtiyacım var biliyorum

2.5 sene oldu evliligimize. Evet bana çok ağır geldi. Ben her dar animda koşacak, her düştüğümde beni o kaldıracak sandim. Ama kendim düştüğüm gibi kendim kalktım. Açıkçası bir de telefonuna asla bakmayisi beni çok üzüyordu. Benden kaçıyordu. Ayrılmak isteyince hemen kabul eder sandim. Çok bunalmış gibiydi. Ama o böyle yapınca vicdanım çok sızladı. Yoksa iyiydim.

Eki Görüntüle 2276844 o

Kıyamam sana anladim ben seni. Ama erkekler genel olarak bizim kadar duygusal bakamiyolar olaylara. Ben yine de acele etme, once baska careleri dusun derim. Belki biraz uzaklassaniz iyi gelecek. Hem bir bakardin onla mi/ onsuz mu daha iyi hissediyosun?

Eki Görüntüle 2276844 o

Valla kendi düşen ağlamaz. Sizi mutsuz etmesinin bir sonucu olacağını biliyordu herhalde. Hem yapayım sonra da vicdan yaptırayım tarzında davranması size haksızlık. Çift terapisine gidin diyeceğim ama ben böyleyim değişmem diyerek bunun da önünü tıkamış. Dini nikahı fesh ederken aklı nerdeymiş? Sizden ayrılması gerektiğini bilmiyor muymuş?

Bir de şu an sadece vicdan yaptırıyor. Mesajlarında değişmek istediğine veya durumun sorumluluğunu üstlendiğine dair bir belirti görmedim.

Kıyamam sana anladim ben seni. Ama erkekler genel olarak bizim kadar duygusal bakamiyolar olaylara. Ben yine de acele etme, once baska careleri dusun derim. Belki biraz uzaklassaniz iyi gelecek. Hem bir bakardin onla mi/ onsuz mu daha iyi hissediyosun?

Benim için sorun düzelmek istemeyişi, aynen böyle devam edecekse sonu yine hüsran olacak diye düşündüm. Şuan çok mantıklı da yazamıyorum kusura bakmayın. Beynim durdu.

Valla kendi düşen ağlamaz. Sizi mutsuz etmesinin bir sonucu olacağını biliyordu herhalde. Hem yapayım sonra da vicdan yaptırayım tarzında davranması size haksızlık. Çift terapisine gidin diyeceğim ama ben böyleyim değişmem diyerek bunun da önünü tıkamış. Dini nikahı fesh ederken aklı nerdeymiş? Sizden ayrılması gerektiğini bilmiyor muymuş?
Çok iyi geldi söyledikleriniz. Teşekkür ederim öncelikle. Evet beni çok üzdüğünü ve benim dayanamadığımı biliyordu. Sık sık ağladığımı ondan yardım istediğimi de görüyordu. Ama beni yine bir başıma bıraktı. Bu son olayda çok ısrarla aşkım nolursun bana yardım et dedim. Kendisi farkında değil ama ayrılmayı benden daha çok istiyordu.

Aranızda ki sorunlar nelerdi?
Aşamaz mıydınız? Sonradan pişman olmayın.
Bir yuva çok kolay yıkılır ama ayakta tutmak zordur.
Evliliğin ilk 5 yılı hepimiz için sıkıntılı geçebilir. Zamanla birbirinize alışıp anlayabilirdiniz.
Çok gençsiniz anı karar vermeyin.
Bu süreçte biraz ayrı kalın duygularınızı ölçün. .Birbirinizi özleyin. .Bana düzelecekmış gibi geliyor.

Eki Görüntüle 2276844 o

Devamlı kendinden veya kendi çektiği acıdan bahsetmiş. 3 yaşındaki çocuk bile daha olgun davranıp, annesini üzdüğünde gelip özür diliyor, hatasını telafi etmeye çalışıyor. Değişeceğine söz verse, çift terapisine gitmeyi kabul etse vs vicdan yapmanızı anlarım da şu mesajlara aklınızın karışmasına gerek yok bence.

Aranızda ki sorunlar nelerdi?
Aşamaz mıydınız? Sonradan pişman olmayın.
Bir yuva çok kolay yıkılır ama ayakta tutmak zordur.
Evliliğin ilk 5 yılı hepimiz için sıkıntılı geçebilir. Zamanla birbirinize alışıp anlayabilirdiniz.
Çok gençsiniz anı karar vermeyin.
Bu süreçte biraz ayrı kalın duygularınızı ölçün. .Birbirinizi özleyin. .Bana düzelecekmış gibi geliyor.

Benimle bir şeyleri konuşarak halletseydi duzelebilirdik ama o asla benimle konusmadi. Bir sorun olduğu zaman ulaşılmaz olmayı asla konuşmamayı seçti. Ben onu bin kere de arasam yazsam o istemediği taktirde asla ulaşamazdım. Ben evde dertten üzüntüden gözyaşı dökerken o bunu umursamazdı. Ne yaptığını bile bilmiyorum. Ama böyle sürekli biriktiği için bu kadar ulaşılmaz olduğu için ben peşinde koşmaktan sıkıldım.

Devamlı kendinden veya kendi çektiği acıdan bahsetmiş. 3 yaşındaki çocuk bile daha olgun davranıp, annesini üzdüğünde gelip özür diliyor, hatasını telafi etmeye çalışıyor.

Keşke hatalarını telafi etme yolunu secseydi, aslında iyi bir adam ama arkadaş olarak, insan olarak iyi birisi. Es olarak benim hayal ettiğim adam değil 😣

Aşilamayacak sorunlar yoksa hemen bosanmayi düsünmeseydin keske.kimsenin evliligi muhtesem deil ve inan evliliginizin daha alisma sürecindediniz ve cok gencsiniz.önce biraz ayri kalmayi deneseydeniz keske..

Back
X