Gönüllü olarak çalışma, CV kabartma :)

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Günaydın Hanımlar,

Alelacele yazıyorum, 1 saat sonra dersim var oraya gideceğim. Üstüne telefonum da kırıldığı için maalesef mesajlarınıza akşam eve dönünce yanıt verebilirim. Bunun haricinde Üniversite 4. sınıfa geçtim, normal şartlarda Erasmus'a katıldığım için bir sınıf geriden geliyorum, sene kaybım oldu, yinede herşeye değer. Sizlere bahsetmek istediğim konu şu, gönüllü olarak firmalarda stajyer alımı yapılıyor mu? İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyorum, özgeçmişimde lisedeyken büyük bir lojistik firmasında çalışmışlığımda var, ayrıca formasyonum var öğretmenlik stajımda henüz bitti. Benim istediğim CV'me biraz deneyim katabilmek için gönüllü Fransız firmalarına başvurmak ya da stajer maaşıyla iş ortamını görmek. Citroen, L'oreal vb firmalara e-mail atıp bir motivasyon mektubu mu göndersem ya da birebir elden verip mi görüşsem? İş alımları çok kötü, ekonomi de malum, elime birkaç sey geçsin derdindeyim. O olmazsa yazın biraz çalışıp dil sınavlarına girip belge almayı düşünüyorum ki CV'deki dosyaya koyayım en azından diye.... Böyle düşünceler içindeyim, yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler

Günaydın Hanımlar,

Alelacele yazıyorum, 1 saat sonra dersim var oraya gideceğim. Üstüne telefonum da kırıldığı için maalesef mesajlarınıza akşam eve dönünce yanıt verebilirim. Bunun haricinde Üniversite 4. sınıfa geçtim, normal şartlarda Erasmus'a katıldığım için bir sınıf geriden geliyorum, sene kaybım oldu, yinede herşeye değer. Sizlere bahsetmek istediğim konu şu, gönüllü olarak firmalarda stajyer alımı yapılıyor mu? İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyorum, özgeçmişimde lisedeyken büyük bir lojistik firmasında çalışmışlığımda var, ayrıca formasyonum var öğretmenlik stajımda henüz bitti. Benim istediğim CV'me biraz deneyim katabilmek için gönüllü Fransız firmalarına başvurmak ya da stajer maaşıyla iş ortamını görmek. Citroen, L'oreal vb firmalara e-mail atıp bir motivasyon mektubu mu göndersem ya da birebir elden verip mi görüşsem? İş alımları çok kötü, ekonomi de malum, elime birkaç sey geçsin derdindeyim. O olmazsa yazın biraz çalışıp dil sınavlarına girip belge almayı düşünüyorum ki CV'deki dosyaya koyayım en azından diye.... Böyle düşünceler içindeyim, yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler
Gönder tabi stajyer alımları oluyor. Yaz boyu çalışırsın. Hatta 4. Sınıfları daha çok alıyorlar. Özellikle haftada 3-4 gün gidebilecek durumdaysan bayılırlar sana

başvurularını firmaların yanı sıra firma yoneticilerine de maşl atarak yapabilirsin.
linkedln den bakarsın, cv ni ekleyip isteğini ve hedeflerini anlatan bir mail yazarsın.
olumlu dönüşler oluyor.

kendini kısıtlama,
sektör seçeneklerini geniş tut, moda, reklamcılık, otomotiv, gıda, çekinme :)

tek sorun biraz geç kalmış olman. bunu mayıs başında yapman gerekiyordu.
ama kalifiye stajyersin, geri dönüş olacaktır.

Ben öğrenci iken çalışmıştım

Sonra ben çalışırken öğrenci stajyerlerimiz vardı

Yemek de yerlerdi bizimle çay kahve de yani patron bize de yol parası vermezdi öğrenci stajyere de ama ofiste yenilen içilende ayrım yoktu

Bizim alanımızda zorunlu staj var bir yıl ve onda dahi para verilmiyor çoğu yerde ve başka yerde çalışmak da yasak

Bir yerden başlayın yolunuz açık olsun

Bu aşamada para pul değil deneyim işe yarar zira okul bittiğinde elinizde sadece deneyim kalacak

Okulunuz staj sigortanızı karşılamıyorsa L'oreal gibi şirketler direk eliyor. Üniversitede staj deneyimin yoksa FMCG şirketleri de deneyimli stajyer alıyor. Bence bankaların genel müdürlüklerine yollayarak başla. 2 3 ay sonra staj deneyimin olduğunda da bahsettiğin büyük şirketlere deneyimli stajyer olarak başvurursun.

başvurularını firmaların yanı sıra firma yoneticilerine de maşl atarak yapabilirsin.
linkedln den bakarsın, cv ni ekleyip isteğini ve hedeflerini anlatan bir mail yazarsın.
olumlu dönüşler oluyor.

kendini kısıtlama,
sektör seçeneklerini geniş tut, moda, reklamcılık, otomotiv, gıda, çekinme :)

tek sorun biraz geç kalmış olman. bunu mayıs başında yapman gerekiyordu.
ama kalifiye stajyersin, geri dönüş olacaktır.
Aynen. Biraz geç kalmışsın bu yaz için sanki. Keşke daha önce mail atsaydın çünkü yaz stajları iyi firmaların mart nisan civarında oluyor en geç.ama şimdi de kış dönemi uzun dönemli staj için konuşursun tabi sana uyarsa

İş kur üzerinden iş başı eğitim de yapabilirsiniz . Herşeyi devlet ödüyor maaş bile alırsınız bu tip durumlarda kabul ediyorlar. Diğer turlu sigortasız problem oluyor ne kadar para yemek yol talep etmeseniz de

Yap. İçinden ne geliyorsa yap. İş dünyasında atak olmak iyidir. İşveren olsam iş için böyle yaratıcı teknikler kullanan insan benim için çok adım önde olurdu. Akıllı davranıyorsun bana göre.
İş başvurusu yapıp eve dönmeyi herkes biliyor zaten. Potansiyelini, aklını ise pek az kişi kullanıyor bence. Ben de öğrenciyken staja gittiğim yerde işimi bağlamıştım. Öğrenciliğin bazı avantajları oluyor, kullanabilene.

Günaydın Hanımlar,

Harikasin bayiliyorum senin gibi kadinlara! Hep var olun sen ve senin gibi kadinlar

Muhteşem. Bence yapmalısın. Hem deneyim kazanırsın hem de kendini geliştirirsin :)
Ne güzel bir konu,
Ilaç gibi geldi burda . Is alımları hakkında hic bir şey bilmiyorum ama bence her yere başvurun aynı şehirde iseniz elden başvurun, ne kaybedersiniz ki
Bayılıyorum böyle enerjisi yüksek gençlere. Masallah size :KK200: Insallah olur,sizin adınıza çok sevinirim.
İki dili profesyonel seviyede konuşabilmen harika! İnşallah hep güzel şeylerle karşılaşırsın, yolun açık olsun :)

Yazan herkese çoook teşekkür ederim!!! Elimden geleni yapacağım :)

Back
X