Gönüllü olarak çalışma, CV kabartma :)

Merhabalar,

Öncelikle güzel mesajlarınız için çok teşekkür etmek istiyorum. Destekleriniz beni daha da şevklendirdi. :emir_bebek:
Şimdi ise size birkaç yeni haberden bahsetmek istiyorum. Büyük Fransız firmalarına elden CV bıraktım, gönüllü olarak deneyim kazanmak amacıyla geldiğimi belirttim. Şaşkınlıkla aldılar, dönüş için beklemedeyim. Bu arada annem bir haber görmüş, İşkur'un Üniversiteli gençler için yaz boyu düzenlediği Sosyal Sorumluluk Projesi varmış. Haftada üç kez, 8 saatlik ve günlük 67 TL gibi bir rakam. Aslında parasında değilim ama kurada adım çıksa da kazansam diye ümit ediyorum. Çalışma alanları ise şöyle; kültürel mirası koruma, kütüphane koruma ve temizliği, kurum ve kuruluşların sosyal etkinliklerini düzenleme vb. Dün İşkur'a üye oldum ve CV'mi yazdım, iş arama kısmını aktif hale getirdim. Zaten Üniversite'de Batı Dillerinden birinin edebiyatını okuyorum, belki Edebiyatçı olduğum için kütüphaneye alınırım diye düşündüm. Kütüphaneyi koruma ve temizlemeyi seçeceğim, zaten en fazla 3 alan seçilebiliyormuş, lise'de de meslek lisesinde Halkla İlişkileri bitirdiğim için kamu ve kuruluşların sosyal etkinliğini işaretlerim. Böyle işte... Lütfen dua edin bana. Hayatımı kazanmaya çalışıyorum, inşallah yüzüm kara çıkmaz. Tek istediğim şöyle ayakları üzerinde duran, güçlü ve ekonomik özgürlüğü olan dik bir kadın olmak... Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. Sevgiler :KK49:

Sımdı sız stajerlık ıcın basvurmak ıstıyorsunz ama stajerkık ıcın cv gerekırmıydı kı. Yamı ben hep lıse stajımıda unıv stajımıda hastanelerde yaptım hıc cv falan bırakmadık sadece gıdıp dıplomamızı gosterrdık ıste bıkac evrak ısterlerdı sıgorta ıcın gerxı bı hastane sıgorta yatı dıverı yapmadı ama cv vs belkı ozel sektorlerde dedıgın gibidir. Ama os fıkrı cok guzel dilim olsaydı da ben hıx bu sekılde bı fırma dusunemwzdım. Iyı olur ınsllah

Sımdı sız stajerlık ıcın basvurmak ıstıyorsunz ama stajerkık ıcın cv gerekırmıydı kı. Yamı ben hep lıse stajımıda unıv stajımıda hastanelerde yaptım hıc cv falan bırakmadık sadece gıdıp dıplomamızı gosterrdık ıste bıkac evrak ısterlerdı sıgorta ıcın gerxı bı hastane sıgorta yatı dıverı yapmadı ama cv vs belkı ozel sektorlerde dedıgın gibidir. Ama os fıkrı cok guzel dilim olsaydı da ben hıx bu sekılde bı fırma dusunemwzdım. Iyı olur ınsllah

:KK51: :KK51:

Özür dilerim, sanırım klavyeden kaynaklı oldu fakat sizi tam anlayamadım. Stajyerlikte CV istemediler ben işimi daha sağlama almak amacıyla bunu yaptım, hem de bir baktım şöyle nelerim eksik neler yapmışım diye. Son yazdığınıza takıldım, diliniz olsaydı firma düşünmezdiniz, değil mi? Dil çok büyük bir avantaj, bende kendimi bir şirkete kapatıp kısıtlamak istemem zaten fakat iş hayatına atılabilmek için böyle başlayayım dedim. Siz olsaydınız neler yapardınız?

kurumsal firmaları zaten servis hizmeti ve stajer maaşı veriyorlar. Genelde okul tarafından zorunlu staj durumun varsa ilgilenirler. Ancak zorunlu stajın yoksa ihtiyaç dışı personel temin etmezler her ne kadar geçiçide olsa... Bazı firmalar üniv. 3 ve 4. sınıf öğrencileri arıyor yetiştirmek için kariyer.net bakın... Kısaca erkenden kendini geliştirdin, geliştirdin. yoksa biraz zorlanırsın... bazıları gelmiş 30 yaşına ama deneyimleri yok birşeyler yapamıyorlar.

Bir şeyi merak ettim edebiyat okuyorum demişsiniz. Peki bu bahsettiğiniz firmalarda hangi alanda staj yapma niyetindesiniz? Edebiyat okuyan biri o tür firmalarda ne alanda çalışabilir? Ben de ingilizce öğretmenliği okuyorum okuduğum bölümde staj yapmak vs mümkün değil

Evet ben bunu cok akrabama kardeslerime onerdim ama tembellik agir basti fikrin muhtesem mutlaka karsina gelir arti olarak doner sana cok sey katacaktir

Günaydın Hanımlar,

Alelacele yazıyorum, 1 saat sonra dersim var oraya gideceğim. Üstüne telefonum da kırıldığı için maalesef mesajlarınıza akşam eve dönünce yanıt verebilirim. Bunun haricinde Üniversite 4. sınıfa geçtim, normal şartlarda Erasmus'a katıldığım için bir sınıf geriden geliyorum, sene kaybım oldu, yinede herşeye değer. Sizlere bahsetmek istediğim konu şu, gönüllü olarak firmalarda stajyer alımı yapılıyor mu? İyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyorum, özgeçmişimde lisedeyken büyük bir lojistik firmasında çalışmışlığımda var, ayrıca formasyonum var öğretmenlik stajımda henüz bitti. Benim istediğim CV'me biraz deneyim katabilmek için gönüllü Fransız firmalarına başvurmak ya da stajer maaşıyla iş ortamını görmek. Citroen, L'oreal vb firmalara e-mail atıp bir motivasyon mektubu mu göndersem ya da birebir elden verip mi görüşsem? İş alımları çok kötü, ekonomi de malum, elime birkaç sey geçsin derdindeyim. O olmazsa yazın biraz çalışıp dil sınavlarına girip belge almayı düşünüyorum ki CV'deki dosyaya koyayım en azından diye.... Böyle düşünceler içindeyim, yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler
Büyük firmalar gönüllü stajyer alımında bile ciddi kriterler gözetiyor. Sonuç olarak o cvde isimleri geçecek. Yabancı diller iyi. Okul notların da iyiyse bence şansın var. Yabancı vakıflara ve derneklere de başvurabilirsin, bölümün de uygunsa tabi.

Bir şeyi merak ettim edebiyat okuyorum demişsiniz. Peki bu bahsettiğiniz firmalarda hangi alanda staj yapma niyetindesiniz? Edebiyat okuyan biri o tür firmalarda ne alanda çalışabilir? Ben de ingilizce öğretmenliği okuyorum okuduğum bölümde staj yapmak vs mümkün değil

Edebiyatı çok sevdiğim için hiçbir gelecek kaygısı gütmeden başladım bölümüme, fakat dediğinize şekilde yanıt verebilirim, meslek lisesinde Halkla İlişkiler ve Organizasyon bölümünü bitirdim, staj yaparken Muhabese bölümüne verildim, yani lisede okuduğum bölüm ile alakalı olabilir, ya da işe alınırsam muhabese biriminde biraz yardım ile yapabileceğimi düşündüğüm işlere başvurdum. Son olarak İŞkur'un düzenlediği bir sosyal çalışma programına başvuru yaptım, bölümümle alakalı olduğu için kütüphane hizmetlerini seçtim. Bu şekilde...

Evet ben bunu cok akrabama kardeslerime onerdim ama tembellik agir basti fikrin muhtesem mutlaka karsina gelir arti olarak doner sana cok sey katacaktir

Çok sağolun

Büyük firmalar gönüllü stajyer alımında bile ciddi kriterler gözetiyor. Sonuç olarak o cvde isimleri geçecek. Yabancı diller iyi. Okul notların da iyiyse bence şansın var. Yabancı vakıflara ve derneklere de başvurabilirsin, bölümün de uygunsa tabi.

Çok teşekkür ederim

Hanımlar,

Herkesi etiketleyerek cevap veremedim ama toplu yazmak istedim. İskur'da Sosyal Sorumluluk Projesin başvurmuştum. Üniversitesi gençlere günlük 70 civarı, haftada 3 gün çalışma ve sigorta dahil. Kütüphane düzenlenmesi ve bakımını seçmiştim, bölümüm Edebiyat olduğu için sadece kütüphaneciliği seçtim, sadece iş olsun diye sevmediğim bir alanda çalışmak verimimi düşürür dedim. Sonuç itibari ile kazandim! :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: Bu gün sigortam halledilecek, pazartesi iş başı yapacağım.

Back
X