• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görgü, edep sıfır. ne yapmaliyim

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Arkadaslar benim iki tane kaynim var. Ama insalikla uzaktan yakindan alakalari yok, kaynanamla bu konuyu konusayim mi? Mesela annemler kraya gittiginde hicbirsey olmamis gibi iceri gelip oturuyolar, insan hosgeldin der buyuk sonucta el oper. Hatir sorar. Sozde abdestinde namazinda cok kitap okuyan caliskan cocuklar ama bu konularda sifirlar. O yetmiyomus gibi oturuncada bacaklarini ayira ayira gerile gerile oturuyorlar koltukta, cok ayip birsey. Oturma adabi olur bir insanda. Zorlasa pantolunu yirtilcak. Insan gibi oturmak cok mu zor. Kaynanam hicbirsey demiyor. Aksine ogullarilya gurur duyuyor cok efendi ters hareketi olmayan insanlar gibi geliyor ona. Nasil goremiyor bunlari. Saygisiz cocuklar degiller. Ama bkdrda olmaz ki ya. Annem babamda sinir oluyor. Onlar bize geldinde koskoca babam tokalasir hoslar. Yaslari 22 ve 19 kayinlarimin. Kimse demesin cahil fln. Evet genc olabilirler. Ama bana bu soylediklerim hayatin bir parcasi gibi geliyor. Buyuk odaya girince kalkmak elini opmek hoslamak. Guler yuzlu olmak hatrini sormak. Standard bir davranis olmasi gereken sey gibi geliyor bana. Kaynanamla konusuyum mu? Yoksa aman bosver salla ilerde karisi dusunsun mu diyeyim:)

Arkadaslar benim iki tane kaynim var. Ama insalikla uzaktan yakindan alakalari yok, kaynanamla bu konuyu konusayim mi? Mesela annemler kraya gittiginde hicbirsey olmamis gibi iceri gelip oturuyolar, insan hosgeldin der buyuk sonucta el oper. Hatir sorar. Sozde abdestinde namazinda cok kitap okuyan caliskan cocuklar ama bu konularda sifirlar. O yetmiyomus gibi oturuncada bacaklarini ayira ayira gerile gerile oturuyorlar koltukta, cok ayip birsey. Oturma adabi olur bir insanda. Zorlasa pantolunu yirtilcak. Insan gibi oturmak cok mu zor. Kaynanam hicbirsey demiyor. Aksine ogullarilya gurur duyuyor cok efendi ters hareketi olmayan insanlar gibi geliyor ona. Nasil goremiyor bunlari. Saygisiz cocuklar degiller. Ama bkdrda olmaz ki ya. Annem babamda sinir oluyor. Onlar bize geldinde koskoca babam tokalasir hoslar. Yaslari 22 ve 19 kayinlarimin. Kimse demesin cahil fln. Evet genc olabilirler. Ama bana bu soylediklerim hayatin bir parcasi gibi geliyor. Buyuk odaya girince kalkmak elini opmek hoslamak. Guler yuzlu olmak hatrini sormak. Standard bir davranis olmasi gereken sey gibi geliyor bana. Kaynanamla konusuyum mu? Yoksa aman bosver salla ilerde karisi dusunsun mu diyeyim:)
Büyük değil misafirler olan küçük bile olsa bir ayağa kalkılır. Zaten uyuz oluyorum şu bacağını pergel gibi açıp oturan heriflere. Hayırdır kasığında kitle falanmı çıktı diye sorasım geliyor

Durdunuz durdunuz bunu mu dert ettiniz.hayatinizi cok mu etkiliyor nasil oturmalari ve el opmemeleri.

Onlari degistiremeyeceginize gore siz ve buyuk olan aileniz hosgorulu olmayi denese daha mutlu olursunuz
Dert etmiyorum ki ztn. Evt sinir oluyorum bir yandan bir yandanda aciyorum. Evlenecekler insan icine kariscaklar..

Büyük değil misafirler olan küçük bile olsa bir ayağa kalkılır. Zaten uyuz oluyorum şu bacağını pergel gibi açıp oturan heriflere. Hayırdır kasığında kitle falanmı çıktı diye sorasım geliyor
:KK70:aynen

Haklısınız bunu çocukluğumuzda öğreniyoruz kocaman adam olmuşlar görgüsüzlüklerini onlara makul mantıklı dille anlat

yaşları hiçte küçük değil eşşek kadar adamlar

Ben annenin babanin yerinde olsam selam vermem yoklarmis gibi yaparim beni takmayani zerre sallamam

Ağaç yaş iken eğilir demiş Atalarımız, bu yaştan sonra kimsenin lafıyla değil, kendileri kendilerini yetiştirecekler.

Kaynanandan gorguyu senden mi ogrenecekler, ne yanii ben ogretemedim mi diye cikismalar duymak istemiyorsan hic soyleme.

Kimse tanimadigi icin ve isimde vermiyorum yani kucuk dusurme soz konusu degil. Bir seferinde okdr yaylana yaylana otururken hava kacirdi istemeyerek. Bozuntuya vermedi elinde tel vardi dvm kurcaladi. Ona ragmen yaylanmalar dvm..

Ben annenin babanin yerinde olsam selam vermem yoklarmis gibi yaparim beni takmayani zerre sallamam
Bizimkiler yapamiyor iste, bende oyleyim. Bem gidince banada hosgeldin yenge demezler. Onlar gelince hoslarim ve en iyk sekilde agirlarim, baska turlu elimden gelmiyor. Ayni sekilde annemler. Annem oglum yavrum diye ne yapacagini sasirir.

Tamam haklisiniz da onlari siz duzeltemezsiniz. Annenle baban da rahatsiz olduklari yere gitmesinler.
Evlat icin hersey yapiliyor, arada ben varim. Gitmeseler. Niye gelmiyorlar diyecekler bu sefer, ben zor durumda kalmayim diye. Cok mu super anlasiyorlar? Hayir degil, mecburiyetten olusan bir akraba bagi oldugu icin. Arada bir gidip geliniyor

Back
X