• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görgü, edep sıfır. ne yapmaliyim

Uc dort sene oncesine kdr babam her cuma, ozel gunlerde yada normal bir gunde aradiginda, kayinbabam telefona soyle cikardi. Noldu birsey mi var ?? Babam yok oylesine aramistim cuman hayirli olsun diye. Kayinbabam tmm deyip bir iki konustuktan sonra kapardi hemen teli. Babam yinede arardi hep arardi artik oda birakti. Zavalli annemler okdr iyi niyetileler ki. Uzun zaman gorusmeyince babam, kizim bir yanlisimiz mi oldu bir kusurumuz mu oldu gidip gelmiyorlar derdi. Yok baba derdim, hep oyleler diyordum ozaman. Babaannem 4 ay hastanede yatti bir kez olsun aramadilar sormadilar gelmediler, hasta ziyareti falan yok. Vefat etti hemen geldiler. Ne anladim ben.. ha gelmisin ha gelmemisin

ama herkes faklıdır. bunun niyetle ne ilgisi var. sizin aile yapınız başka.onlarınki başka.bence fazla takılıyorsunuz. vefat edince gelmişler işte.gelmeseler ona da bi laf ederdiniz.

keşke herkesin problemi sizinki kadar olsa. çerez yani.

el öpmeyi bende hiç sevmem öpmem.hiç hijyenik değil. tokalaşırım. çocuğumuda öyle büyütücem şimdi edepsiz terbiyesiz miyiz bence hayır. ama size göre cevap evet galiba

ama herkes faklıdır. bunun niyetle ne ilgisi var. sizin aile yapınız başka.onlarınki başka.bence fazla takılıyorsunuz. vefat edince gelmişler işte.gelmeseler ona da bi laf ederdiniz.

keşke herkesin problemi sizinki kadar olsa. çerez yani.

el öpmeyi bende hiç sevmem öpmem.hiç hijyenik değil. tokalaşırım. çocuğumuda öyle büyütücem şimdi edepsiz terbiyesiz miyiz bence hayır. ama size göre cevap evet galiba
Estagf. Terbiyesiz demek ne haddime. Buyuk yasli gorunce el opuyoruz bu otomatik gelisen birsey bende. Cenazeye gelince, soyle diyeyim. Sofrada tuza ihtiyac varken gelmesse, doyduktan sonra tuz gelirse ne anladim ben. Hersey vaktinde demek istiyorum. Akrabalik bakis acim bu degil bana gore. Iyi gunde ve kotu gunde herzaman beraber olmak.

Estagf. Terbiyesiz demek ne haddime. Buyuk yasli gorunce el opuyoruz bu otomatik gelisen birsey bende. Cenazeye gelince, soyle diyeyim. Sofrada tuza ihtiyac varken gelmesse, doyduktan sonra tuz gelirse ne anladim ben. Hersey vaktinde demek istiyorum. Akrabalik bakis acim bu degil bana gore. Iyi gunde ve kotu gunde herzaman beraber olmak.

bende tam bunu diyorum işte.siz büyük görünce el öpüyorsunuz ben mecbur kalmasam tokalaşmıyorum bile. yani herkes farklı. onları bu şekilde kabul etmelisiniz.

sizin ailenizin akrabalık ilişkileri iyi olabilir ama akrabasıyla görüşmeyen uzak duran çok insanda var. akrabalarından zarar dışında bişey görmeyen biriyim şimdi ben sizin gibi olamam ki. görüşmek bile istemiyorum. cenazede giderim o ayrı ama samimi de olamam. herkesi kendiniz gibi görmeyin. hatta onları da siz uyarmayın.siz den kötüsü olmaz

Koca kazık adamların misafirlikte işi ne. Evin küçük oğulları gibi bir de oturuyorlar. Hosgeldiniz der geçer gider işine. Eşin konussun sen hiç Karışma.

Uc dort sene oncesine kdr babam her cuma, ozel gunlerde yada normal bir gunde aradiginda, kayinbabam telefona soyle cikardi. Noldu birsey mi var ?? Babam yok oylesine aramistim cuman hayirli olsun diye. Kayinbabam tmm deyip bir iki konustuktan sonra kapardi hemen teli. Babam yinede arardi hep arardi artik oda birakti. Zavalli annemler okdr iyi niyetileler ki. Uzun zaman gorusmeyince babam, kizim bir yanlisimiz mi oldu bir kusurumuz mu oldu gidip gelmiyorlar derdi. Yok baba derdim, hep oyleler diyordum ozaman. Babaannem 4 ay hastanede yatti bir kez olsun aramadilar sormadilar gelmediler, hasta ziyareti falan yok. Vefat etti hemen geldiler. Ne anladim ben.. ha gelmisin ha gelmemisin
bence sizin ailecek hatanız burada olmuş. size mesafeli davranan, samimi davranmayan, ve ayıp denecek şekilde davranan insanları bu kadar çok aramak sormak, zorla samimiyet kurmaya çalışmak, bu kadar iyi niyetli olmak. bu kişilere ailen gerekli mesafeyi koymalı ve sen de aynı şekilde mesafeli ama saygılı davranmalısın. her cuma aramaya ne gerek var mesela? gerekli durumlarda telefonlaşılır, bayram seyran özel günlerde gidilir gelinir o kadar. hala aynı şekilde davranıyolarsa bi an önce mesafe koysun ailen. ikincisi kayınlarına da bu mesafe dahilinde birşey söyleme. o onların görgüsüzlüğü. kimsenin çocuğuna terbiyeyi öğretecek değilsin. böyle bi mecburiyetin yok. ne yaparlarsa ya da yapmazlarsa kendilerine. kendileri düşünsünler ileride evleneceklerini, insan içine karışcaklarını vs. eşinle de sıkıntı çıkar yoksa. boşver gitsin hiiçç ipleme.

Szn haddnze dglde snin umrunda olmamali flan dyeblrdn ama yarglamyrm sni dilin kemgi yok istdgni soleblrsin dşunce özgrlugu dnen bse war we bn buna saygi duyarm sdece thafma gtti :)
sesli harfler alfabeden mi kaldırıldı acaba? konunun akışı bozuluyor okurken. biraz daha dikkat edebilirmiyiz?

Son düzenleme:
Abartmışsınız sırf bu yüzden görgü adap sıfır falan diyerek.Genç onlar,o yaştaki erkekler öyle şeylere fazla takılmaz akılları havada olur genelde.Tamam bir büyük geldiğinde hosgeldın denır el opulur ama oturuş tarzları oyleyse ona yapabılecegınız bırsey yok kv.ye soylesenız ne olacak oyle alısmıslar oyle buyumusler bu saaten sonra sız sevmıyorsunuz dıye degıstırecek degıller ya hem yanlıs anlarlar bence boyle bırsey soylersenız hıc gerek yok sonucta beraber yasamıyorsunuz bırakın evleneceklerı kısıler dusunsun kı zaten onlar da oyle gorup begenıp evlenecek.

Arkadaslar benim iki tane kaynim var. Ama insalikla uzaktan yakindan alakalari yok, kaynanamla bu konuyu konusayim mi? Mesela annemler kraya gittiginde hicbirsey olmamis gibi iceri gelip oturuyolar, insan hosgeldin der buyuk sonucta el oper. Hatir sorar. Sozde abdestinde namazinda cok kitap okuyan caliskan cocuklar ama bu konularda sifirlar. O yetmiyomus gibi oturuncada bacaklarini ayira ayira gerile gerile oturuyorlar koltukta, cok ayip birsey. Oturma adabi olur bir insanda. Zorlasa pantolunu yirtilcak. Insan gibi oturmak cok mu zor. Kaynanam hicbirsey demiyor. Aksine ogullarilya gurur duyuyor cok efendi ters hareketi olmayan insanlar gibi geliyor ona. Nasil goremiyor bunlari. Saygisiz cocuklar degiller. Ama bkdrda olmaz ki ya. Annem babamda sinir oluyor. Onlar bize geldinde koskoca babam tokalasir hoslar. Yaslari 22 ve 19 kayinlarimin. Kimse demesin cahil fln. Evet genc olabilirler. Ama bana bu soylediklerim hayatin bir parcasi gibi geliyor. Buyuk odaya girince kalkmak elini opmek hoslamak. Guler yuzlu olmak hatrini sormak. Standard bir davranis olmasi gereken sey gibi geliyor bana. Kaynanamla konusuyum mu? Yoksa aman bosver salla ilerde karisi dusunsun mu diyeyim:)
sana ne???

Ya kaynınların anne babanı öpse ne öpmese ne kendi ayıpları hem ne kadar bir araya geliyorlar ki herhalde kaynananızla kalmıyorsunuzdur onlarda sürekli bir araya gelmiyorlardır. Sizin tutup kaynananıza çocukların anne babamın elini öpmüyor, oturmalar uygun değil demeniz yakışık almaz. Eşinize belki güzel bir dille söyleyebilirsiniz peki el öpmemeleri eşinizin dikkatini çekmiyor mu o bir şey demiyor mu.

bende insanların üzerine vazife olmayan şeylere karışmasını hiç sevmiyorum!
çocuğundan ve eşinden başkasına müdahale etmek doğru değildir yani..

Arkadaslar benim iki tane kaynim var. Ama insalikla uzaktan yakindan alakalari yok, kaynanamla bu konuyu konusayim mi? Mesela annemler kraya gittiginde hicbirsey olmamis gibi iceri gelip oturuyolar, insan hosgeldin der buyuk sonucta el oper. Hatir sorar. Sozde abdestinde namazinda cok kitap okuyan caliskan cocuklar ama bu konularda sifirlar. O yetmiyomus gibi oturuncada bacaklarini ayira ayira gerile gerile oturuyorlar koltukta, cok ayip birsey. Oturma adabi olur bir insanda. Zorlasa pantolunu yirtilcak. Insan gibi oturmak cok mu zor. Kaynanam hicbirsey demiyor. Aksine ogullarilya gurur duyuyor cok efendi ters hareketi olmayan insanlar gibi geliyor ona. Nasil goremiyor bunlari. Saygisiz cocuklar degiller. Ama bkdrda olmaz ki ya. Annem babamda sinir oluyor. Onlar bize geldinde koskoca babam tokalasir hoslar. Yaslari 22 ve 19 kayinlarimin. Kimse demesin cahil fln. Evet genc olabilirler. Ama bana bu soylediklerim hayatin bir parcasi gibi geliyor. Buyuk odaya girince kalkmak elini opmek hoslamak. Guler yuzlu olmak hatrini sormak. Standard bir davranis olmasi gereken sey gibi geliyor bana. Kaynanamla konusuyum mu? Yoksa aman bosver salla ilerde karisi dusunsun mu diyeyim:)
Salla canım yaşları hiç küçük değil bu yaştan sonra olmaz anaları düşünsün hiç karışma

Back
X