Görgüyle mı alakalı bi durum bu?

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar bana şey çok ilginç geliyor bana bir misafir geldiyse ve haberim varsa muhakkak önceden dolabimi doldurur ikramlik hazırlarım fakat halama gidecek olayım halam çok genç bu arada nezmaan gitsem dolabı bomboş.onceleri durumu yok diye uzulurdum ama bakıyorum çocuklara markalı pahalı kıyafetler almış.bir giyiniyor,kusaniyor hicbirseyden ggeri kalmıyor.Kalmasın ben mutlu olurum ama her gitmeye mesela biz dondurma mı götürdük onu ikram ediyor.kurabieni götürdük onu veriyor.haberli gitsende aşırı özensiz ve dolap boş.Hele kaliyirsunya orda mecburi bı durum oldu diyelim.ac kalırsın.gidip marketini biz görürüz filan.Ev kendinin biraz belli gelirleri yok ama marka esarp,marka çanta,çocuklara ne isterse aliyor.mutfak noktasında neden öyle kafama takılıyor.Tatilinede gider yeri gelir,bulur buluşturur özel doktora da gider ama o dolap niye tam takir kuru bakır..Her gitmeye çok etkilenirim

Bazilari oyle seviyo .
Teyzem var benim 15000 geliri var
Senede 2 hafta kalsam kesin 5 kilo veriyorum :D
Sevmiyolar yemek yemegi
Aksam olunca bir kase yemek bi kase salata oldu bitti ...
Ama eli cok acik sadece kadinin bogazla alakasi yok

Kadin siz gidiyorsunuz diye dolabini doldurmak durumunda mi? Bana kalirsa misafire gittiginde milletin dolabi dolu mu bos mu, ikramligi var mi yok mu bakip burada konu acacak kadar bunu dusunmek gorguyle alakali. Buna takacak kadar bos vakti nasil buluyorsunuz sahiden merak ediyorum...

Kadin siz gidiyorsunuz diye dolabini doldurmak durumunda mi? Bana kalirsa misafire gittiginde milletin dolabi dolu mu bos mu, ikramligi var mi yok mu bakip burada konu acacak kadar bunu dusunmek gorguyle alakali. Buna takacak kadar bos vakti nasil buluyorsunuz sahiden merak ediyorum...
Ya halasi sonucta. Dolabina bakacak kadar samimiyetleri vardir diye dusunuyorum.

dolabina bakacak kadar samimiyeti varsa misafir gibi ikram bekleyip dolabinin bos olmasini yadirgamasin o zaman?
Senin de hakli taraflarin var. Ama ben konu sahibini anlayabiliyorum. Misafir konusunda ben de titizim. Cok sık misafir almam eve bu yuzden. Bi misafir gelecekse 384334 cesit yemek, ikramlik olcak illa :olamaz: Yoksa asla rahat edemeyen bi tipim. Ama krndim misafirlige gittiimde de gayet gunluk yemekler önume gelince kendi tavrimin hastalikli bir tavir oldugunu anliyorum. Yine de vazgecebilmis degilim bu huyumdan. Konu sahibi de misafir agirladigi gibi agirlanmak istiyor. o_O

Misafir umduğunu degil bulduğunu yer :27: onunda micazi bu demek ki aç kalmamak için birşeyler alıp gidin hep yapacak birşey yok

Senin de hakli taraflarin var. Ama ben konu sahibini anlayabiliyorum. Misafir konusunda ben de titizim. Cok sık misafir almam eve bu yuzden. Bi misafir gelecekse 384334 cesit yemek, ikramlik olcak illa :olamaz: Yoksa asla rahat edemeyen bi tipim. Ama krndim misafirlige gittiimde de gayet gunluk yemekler önume gelince kendi tavrimin hastalikli bir tavir oldugunu anliyorum. Yine de vazgecebilmis degilim bu huyumdan. Konu sahibi de misafir agirladigi gibi agirlanmak istiyor. o_O
Sana çok pis gelesim var :27:

Dolap nasil bos oluyor? Kendi kocagun ac mi duruyor? Belki genelde disardan yiyordur. Siz varken disardan soylemiyordur.

Demek ki kadın aldıgkları parayı kıyafete harcıyor yemege önem vermiyor.Hoş cocukları var dolap bomboş olması ilginç o yüzden.
Benim de dolabım doludur kıyaefet marka alamam çogunlukla.Çünkü kıyafetler insana saglıklı bir yaşam sunmuyor.
Çocuklarım saglıklı beslensin yeter.
Oğlusum hasta oldu diye dolabı doldurdum ben.İlaçtan daha faydalı besinler.

ben de bunu cok dogru bulmuyorum aslinda. Baskalarinin onayini almak icin gerek yok bu kadar yorulmaya. Ben mutfagi ve yeni seyler deneyip yedirmeyi sevdigim icin yapiyorum. Modumda degilsem kimseye bi sey ikram etmem cidden. İlla gelicem diyen varsa gelir yine :) zaten cok samimi olmadigim insanlar evime giremez, samimi olduklarim da ikrama bakmaz. Valla hayat boyle daha rahat, deneyin vazgecemeyeceksiniz :D

Çok takılacak bir mevzu değil, bu kadar insana karşı halanı ezmen bana tuhaf geldi...

Herkes bir olmayabilir olmak zorunda da değil orası halanın evi ve sen misafir değilsin eğer istersen birşeyler yapabilirsin veya yardım edersin birlikte yaparsınız. İnsanoğlu bir makarna haşlasa bir Salata yapsa zaten doyuyor illa bal börek şart mı?

Fazla Beklenti içine girerek gitmeyiver bir dahakine...

Eşimin ailesi böyledir.
Tabi sizinki abartı bir örnek ama nasıl diyeyim yemekle araları hic yoktur.
10 kişilik kahvaltıya 3 yumurtalı menemen yaparlar 1 yemek kaşığı düşerse size şanslısınız.
Gittikleri eve boş giderler, anca sürekli çay demleyip içerler.
Ama giyim dedi mi biri çuvalla alırlar, evleri tıka basa doludur.
Bense ailemden tam tersini gördüm, özellikle misafire yağdırılır patlayana kadar ikram yapılır.
İşportadan kıyafet alır babam kendine ama yiyeceklerin en kalite ve tazesini çeşit çeşit her gün taşır eve.
Kültür meselesi bu işler.
Kendi yemek aramayan insanlar başkalarına da yapmıyorlar, olayın özü bu.

Back
X