• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görgüyle mı alakalı bi durum bu?

aynen simdi ki hedefim oyle, bunu hak edecek olcude de calisiyor ve emek harciyorum. burada vurgulamaya calistigim sey bambaskaydi. sadece cantanin fiyatina odaklanmaniz ayri entresan.

Çanta burada farazi bir örnek aslında.
Yani vereceğiniz yol parasını ve genel ihtiyaçları çıkarınca size kalan pay o çantayı rahat almaya yetmiyorsa bu hayat standardı değil özentidir.

Bakınız asgari ücretle çalışan bir işçinin elinde 3 bin tl lik samsung telefon var. Bütün her şeyi çıkar at sırf o telefon için 2 buçuk ay çalışması gerekiyor. Daha bunun yol parası, mutfak masrafı var da var..

Kesinlikle görgüsüzlük ve cimrilikle alakalı... Benim eşimin sülalesi de aynı öyleler. Ne zaman gitsem muhakkak aç kalıyorum. Yatılı gittiysen o zaman daha fena zaten sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olur öğleyi atlatırlar bir şekilde. Zaten pek bişey yapmazlar olanlarıda misafirden önce kendileri temizler. Benim ailemden gördüğümde tam tersi mesela misafir yesin diye öyle ortadaki herşeye çok uzanmayız.Evde ne varsa üç öğün hazırlar koyarsın. Yemekten sonra çay meyve ikram edilir. Ben bu şekilde gördüğüm için eşimin ailesi ve o tip insanlar bana çok tuhaf geliyor. Neyse ki uzaktayız da senede bir anca gidiş geliş durumları oluyor.

Varlıkla darlıkla çok alakası yok.

Bazı insanlar yemeğe, misafir ağırlamaya önem vermez.

Zaten ona ikram yapılmasa da umrunda olmaz hiç takılmaz buna.

Eee misafir ağırlamaya önem veren davetli misafir için özel olarak alışveriş yapan,
evin eksiklerini tamamlayan biri de elbette iyi ağırlanmak ister.

Ben de şahsen yağdırıp kendimi helak etmesem de davetli misafir için şartları zorlarım.
Rahatımdan ödün veririm.
Ama evde bir şey yoksa pek hiç misafire kapımı açmam, davet etmem yani.

Benim için önemlidir ama olmazsa olmaz da değildir.

Bir kahve yeter de artar bana..
Karnımı doyurma amaçlı gitmiyorum iki güler yüz, hoş sohbet ararım sadece.

Arkadaşlar bana şey çok ilginç geliyor bana bir misafir geldiyse ve haberim varsa muhakkak önceden dolabimi doldurur ikramlik hazırlarım fakat halama gidecek olayım halam çok genç bu arada nezmaan gitsem dolabı bomboş.onceleri durumu yok diye uzulurdum ama bakıyorum çocuklara markalı pahalı kıyafetler almış.bir giyiniyor,kusaniyor hicbirseyden ggeri kalmıyor.Kalmasın ben mutlu olurum ama her gitmeye mesela biz dondurma mı götürdük onu ikram ediyor.kurabieni götürdük onu veriyor.haberli gitsende aşırı özensiz ve dolap boş.Hele kaliyirsunya orda mecburi bı durum oldu diyelim.ac kalırsın.gidip marketini biz görürüz filan.Ev kendinin biraz belli gelirleri yok ama marka esarp,marka çanta,çocuklara ne isterse aliyor.mutfak noktasında neden öyle kafama takılıyor.Tatilinede gider yeri gelir,bulur buluşturur özel doktora da gider ama o dolap niye tam takir kuru bakır..Her gitmeye çok etkilenirim
Valla ben de bu rahatlığı anlayabilmiş değilim. İnsanlar nasıl bir görgüyle yetişiyorlar bilmiyorum. Benzer şeylerle karşılaşınca ben de garipsiyorum. Gelen kim olursa olsun ister annem ister kayınvalidem dikkat etmeye çalışırım. Çalışan bi insanım sonuçta 100 çeşit olmasa da birkaç çeşit bişeyler hazırlayıp evimi barkımı temiz derli toplu tutarsam incilerim dökülmez diye düşünüyorum. Zarar da etmem kar da, ama evime gelen mutlu ayrılsın, içi açılsın isterim. Benim kayınvalidem yine elinden geleni yapmaya çalışır ama ya üşenir ya başka bişey bilmiyorum yılda birkaç kere gittiğimiz halde yarı aç kalkarız. Görümcem desen çalışıyor ve çocuğu var diye zaten koruma altında. Memleketlerine gittiğimizde evine davet edip çay ikram etmek istemez bile, o çocuğunu çoluğunu alıp annesine gelir. E bana geldiklerinde helal hoş olsun ne varsa koyarım önlerine hakikaten rahat etsinler yesin içsinler isterim. Hatta memleketlerine giderken kendim bir şeyler yapıp götürürüm. Cidden aç kalmayalım diye. Kayınvalidem biraz yaşlı, cahil hadi onu anlamaya çalışıyorum da kızını kesinlikle anlamıyorum. Zaten sık görüşemiyoruz ömrü hayatında bir tanecik kardeşin var, o kadar zahmete de giriver nolcak...

Bu konuyu da iyi ki açmışsın herkes içini döktü.

Arkadaşlar bana şey çok ilginç geliyor bana bir misafir geldiyse ve haberim varsa muhakkak önceden dolabimi doldurur ikramlik hazırlarım fakat halama gidecek olayım halam çok genç bu arada nezmaan gitsem dolabı bomboş.onceleri durumu yok diye uzulurdum ama bakıyorum çocuklara markalı pahalı kıyafetler almış.bir giyiniyor,kusaniyor hicbirseyden ggeri kalmıyor.Kalmasın ben mutlu olurum ama her gitmeye mesela biz dondurma mı götürdük onu ikram ediyor.kurabieni götürdük onu veriyor.haberli gitsende aşırı özensiz ve dolap boş.Hele kaliyirsunya orda mecburi bı durum oldu diyelim.ac kalırsın.gidip marketini biz görürüz filan.Ev kendinin biraz belli gelirleri yok ama marka esarp,marka çanta,çocuklara ne isterse aliyor.mutfak noktasında neden öyle kafama takılıyor.Tatilinede gider yeri gelir,bulur buluşturur özel doktora da gider ama o dolap niye tam takir kuru bakır..Her gitmeye çok etkilenirim
3 tane halam var. 3 üde canından çok sever beni bilirim. 2 halama her gittiğimde rahat 2 kilo alır dönerim. ve bu sadece akşam yemeği için geçerli 1 hafta kalsam rahat 10 kilo garanti. 3. halamda 24 saat aç kaldığımı bilirim. tarzı bu. sen sormadıkça yermisin demez. ha yemek yapmaz mı yapar. kendilerine ne yaptıysa onu yersin. mesela 24 saat aç kaldığımda kapuska vardı bende hayatta yiyemem. yemedim de zaten. dur ben sana bi yumurta kırayım demedi.
ama adım gibiide bilirim beni çok sevdiğini. sarılışından öpüşünden anlarıım ;)

Misafir gelecekse ben de ikramlık hazırlarım, dolabı doldururum ama onun dışında dolabım çok dolu değildir. Domatesimi, biberimi vs 5-6 tane alırım ki çürümesin. Çünkü eşimle ben pek yemek düşkünü insanlar değilizdir, hele ben aç yaşıyorum kimilerine göre.. Habersiz gittiğinizde bence boş dolapla karşılaşmanız çok garip bir durum değil.

Senin de hakli taraflarin var. Ama ben konu sahibini anlayabiliyorum. Misafir konusunda ben de titizim. Cok sık misafir almam eve bu yuzden. Bi misafir gelecekse 384334 cesit yemek, ikramlik olcak illa :olamaz: Yoksa asla rahat edemeyen bi tipim. Ama krndim misafirlige gittiimde de gayet gunluk yemekler önume gelince kendi tavrimin hastalikli bir tavir oldugunu anliyorum. Yine de vazgecebilmis degilim bu huyumdan. Konu sahibi de misafir agirladigi gibi agirlanmak istiyor. o_O
Aynı ben. Misafiri sevmiyorum sırf bu yüzden.. Sırf çaya gelecek bile olsalar kaç çeşit tatlı tuzlu yapıyorum. Kendim gidince tek çeşit ikram ediyorlar mesela.. Kendi annem babam gelecekse bile bildiğin misafirlik tabak çanakları çıkarıp yemek yanına çeşit çeşit salatalar yapıyorum. Abartıyoruz.

Aynı ben. Misafiri sevmiyorum sırf bu yüzden.. Sırf çaya gelecek bile olsalar kaç çeşit tatlı tuzlu yapıyorum. Kendim gidince tek çeşit ikram ediyorlar mesela.. Kendi annem babam gelecekse bile bildiğin misafirlik tabak çanakları çıkarıp yemek yanına çeşit çeşit salatalar yapıyorum. Abartıyoruz.

Bu durumun görgü le alakası yok dediğiniz gibi misafire ikram in çeşit kısmıyla alakası var. Kimi kendini paralıyor kimi dqha rahat davranıyor. Konu Sahibi sanırım çok çeşit yapanlardan yapmayani garipsiyor haliyle.

Bir misafirim gekecek olsa annem sorar ne yaptın say.. kek tuzlu kurabiye salata.. annem baska der. E bukadar yetmez mi derim. Ben gelince daha fazlasını yap der . :-)

İnsan bilmiyorsa da misafirliğe gide gele öğrenir.
Ne bilmemek ne yokluk
Ne yoksul insanlar var elinde ne varsa canla başla ikram edip misafir ağırlayan
Halanız umursamıyor önemsemiyor işine gelmiyor bu kadar basit
Aksi olsa siz yapmadığınızda yüzü düşmez
İşine gelmiyor
İnsan yapamasa üşense bile bir sürü hazır gıda var börek pasta alır sipariş verir yine misafirini doyurur

cimri insanları sevmiyorum ben ikram ediyorsam emekte veriyorsam karşılığını isterim kardeşim
onların parası değerli canı kıymetli yok öyle bir dünya bu cimri insanların arkasındanda mutlaka konuşuluyor ve sempati beslemiylar bunu bilesiniz bir onlar akıllı yapanlarda salak yerine koyuyorlar böyle insanlardan uzak duruyorum ben akrabada olsa

Back
X