• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görme Kaybi

Loverdose

Zeus'u buyuten peri kizi
Pro Üye
30 Ağustos 2013
2.124
7.355
358
Merhaba Hanimlar,

Bir süre önce iki gözü de gecici görme kaybi yasayan 10-15 dakika icinde görme yetisine geri kavusan yakinimin sorunu icin yaziyorum. 60+ kadin ayni zamanda göz kurulugu, katarakt baslangici gibi yasinin getirdigi yakini, uzagi görememe tanilari da var. Son muayenesinde göz damarlarinda yirtilma vs görülmedi. Önceleri gecici olan görme kaybi su an tek gözünde kalici olmus halde. Mevcut doktor randevulari var ancak bu durumun böyle kalmasi icime sinmiyor; tedavi olmus, sifa bulmus yakinlariniz varsa, olumlu&olumsuz tecrübe edindiginiz özellikle Ankara icin doktor ismi rica edecegim. Simdiden tesekkur eder, saglikli günler dilerim.

Geçmiş olsun. Ben Ankara'da Era gözün iki şubesine de farklı farklı doktoralara başka, basit problemler için gitmiştim memnundum.

Merhaba Hanimlar,

Bir süre önce iki gözü de gecici görme kaybi yasayan 10-15 dakika icinde görme yetisine geri kavusan yakinimin sorunu icin yaziyorum. 60+ kadin ayni zamanda göz kurulugu, katarakt baslangici gibi yasinin getirdigi yakini, uzagi görememe tanilari da var. Son muayenesinde göz damarlarinda yirtilma vs görülmedi. Önceleri gecici olan görme kaybi su an tek gözünde kalici olmus halde. Mevcut doktor randevulari var ancak bu durumun böyle kalmasi icime sinmiyor; tedavi olmus, sifa bulmus yakinlariniz varsa, olumlu&olumsuz tecrübe edindiginiz özellikle Ankara icin doktor ismi rica edecegim. Simdiden tesekkur eder, saglikli günler dilerim.

Sokak ortasında kalakaldım. Bir anda görmemeye başladım. Allah düşmanımın başına vermesin. Çekilen beyin MR'ının raporunda, "geçici iskemik atak izleri var" denildi. Geçici iskemik atak dediğim şeyi, 24 saatten daha kısa süren bir “mini inme” gibi düşünün. Ama, anlayamıyorsunuz ne olduğunu. Ani bulanık görme yahut ani görme kaybı da belirtileri arasında olabiliyor. Geçici iskemik ataklarda, genellikle 10-20 dakikadan az sürüyor şikayetler ve kendiliğinden kayboluyor.

Benim, - kapı kapı, bölüm bölüm dolaştıktan epey sonra - altta yatan neden olarak trombositozum olduğu ve yaşadığım şeyin de bu durumun komplikasyonlarından biri olduğu ortaya çıktı o tarihte.

Böyle bir durum var mıdır, incelemek/elemek için bir hematololog ile görüşseniz iyi olur. Ankara için, yüzde bir milyon Prof. Osman İlhan. Alanında gerçekten yetkin, çok sayılan bir hekimdir.

Geçmiş olsun.

öncelikle hem yazdiginiz hem de temenniniz icin tesekkur ederim, tüm hastalara sifalar olsun.

bir sabah uyaninca iki gözü birden görmüyor, sonra zamanla birinde hafif bir isik oluyor biraz daha zaman gecince görme yetisi tekrar gelse de net degil. Arastirma hastanesinde iki hekim muayene sonrasi bir tani koymadi, goz kurulugundan da olabilir katarakt baslangici var su an müdahale etmek icin erken ondan da olabilir denildi, tam bir isimlendirme olmadi bu arada tek gözün görmesi gitti, geri gelir mi belli degil. boyun icin ultrason cekilecek birkac güne.
Acikcasi gec kalmis olmamak istiyorum, alternatif isimlere de danismak icin tavsiyelerinize ihtiyacim vardi tekrar tesekkur ederim.

Merhaba Hanimlar,

Merhaba, konversiyon bozukluk ola bilirmi acaba? Bana noroloji doktorum psikolojik insan kor bile ola bilir diyordu

Merhaba, konversiyon bozukluk ola bilirmi acaba? Bana noroloji doktorum psikolojik insan kor bile ola bilir diyordu
Bilmiyorum olabilir, en azindan böyle bir tani alsa ona göre yol aliriz. Belirsizlikle sonuc icin beklerken geri dönülemez ilerleme olmasindan endise ediyorum

Merhaba Hanimlar,

Mr cekildi mi goz arkasi sinirleri icin?

damlayla bakildi bir de doppler usg randevusu var birkac güne, o mr olmuyor saniyorum sifir tip bilgimle
Doppler usg ile mr bambaska seyler, ben buna benzer bir durum yasadigimda (körlük degil ama asiri gorme kaybi ve bulaniklik yasamistim) doktor goz arkasi sinirlerime bakmisti mr ile ama noroloji doktoruydu.

Doppler usg ile mr bambaska seyler, ben buna benzer bir durum yasadigimda (körlük degil ama asiri gorme kaybi ve bulaniklik yasamistim) doktor goz arkasi sinirlerime bakmisti mr ile ama noroloji doktoruydu.
birkac yil önce benim de bulanik ve cift görme durumum oldugunda göz arkasi damarlari mi neyse bakmak icin damla dökmüslerdi makinayla bakilmisti (yurt disinda), tahminim ayni uygulamayla yakinima da damla ile o sekilde bakildi. sizde oldugu gibi bu sekilde her ihtimalin degerlendirilmesiyle ilerlemeliydi doktor.

birkac yil önce benim de bulanik ve cift görme durumum oldugunda göz arkasi damarlari mi neyse bakmak icin damla dökmüslerdi makinayla bakilmisti (yurt disinda), tahminim ayni uygulamayla yakinima da damla ile o sekilde bakildi. sizde oldugu gibi bu sekilde her ihtimalin degerlendirilmesiyle ilerlemeliydi doktor.
Hayir bu degil kastettigim, mr cihazina giriyorsunuz, oldukcada buyuk bir cihaz, netten bakarsaniz gorursunuz

Hayir bu degil kastettigim, mr cihazina giriyorsunuz, oldukcada buyuk bir cihaz, netten bakarsaniz gorursunuz
hekimin istem yapmasi gerekmez mi hasta kendisi mi diyecek.. saglik sisteminin geldigi nokta cok üzücü, cözüm bulamayip kösede beklemek mi yoksa hekime neyi, nasil yapmasi gerektigini söylemek mi arada kaliyor insan.

Merhaba Hanimlar,

veni vidi göz mü neydi iki arkadaşım ameliyat olmuştu, önemli bi durumları yoktu ama çok memnun kalmışlardı

Merhaba Hanimlar,

Allah şifalar versin , KV de tek gözü görme kaybı oldu ,göz doktoruna gitti sorun görünmüyor demiş nöroloji ye gitti bir sürü test yapmışlar sonuçlar geç çıkacağı için dktr hemen kortizon tedavisine başlamış hergun serumda takiliyordu , doktor demiş eğer böyle bir hafta bekleseydin gözün acilmazdi . Oyuzden hemen dktr gidip kortizon tedavisine baslatin

öncelikle hem yazdiginiz hem de temenniniz icin tesekkur ederim, tüm hastalara sifalar olsun.

bir sabah uyaninca iki gözü birden görmüyor, sonra zamanla birinde hafif bir isik oluyor biraz daha zaman gecince görme yetisi tekrar gelse de net degil. Arastirma hastanesinde iki hekim muayene sonrasi bir tani koymadi, goz kurulugundan da olabilir katarakt baslangici var su an müdahale etmek icin erken ondan da olabilir denildi, tam bir isimlendirme olmadi bu arada tek gözün görmesi gitti, geri gelir mi belli degil. boyun icin ultrason cekilecek birkac güne.
Acikcasi gec kalmis olmamak istiyorum, alternatif isimlere de danismak icin tavsiyelerinize ihtiyacim vardi tekrar tesekkur ederim.
Şekeri yükselmiş olabilir mi? Annemde geçeb aylarda gözlerim az görüyor diyerek doktara gitti baya yüksek bi gözlük verdiler.
Sonrasinda şeker ilacının tekrar ayarlanması için gittiğinde 3 aylık testde şekeri aşırı yüksek çıktı.
Şeker düzenlenince görmek kaybıda düzeldi

Şekeri yükselmiş olabilir mi? Annemde geçeb aylarda gözlerim az görüyor diyerek doktara gitti baya yüksek bi gözlük verdiler.
Sonrasinda şeker ilacının tekrar ayarlanması için gittiğinde 3 aylık testde şekeri aşırı yüksek çıktı.
Şeker düzenlenince görmek kaybıda düzeldi
Annenize de cok gecmis olsun. Sekeri ve tansiyonu yok, tabii sabahlari yükseliyor ve etkiliyorsa bilmiyorum, arada kan sulandirici kullaniyor, tipik yas alan insanlarin göz problemlerinden var.

Back
X