• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görme Kaybi

Allah şifalar versin , KV de tek gözü görme kaybı oldu ,göz doktoruna gitti sorun görünmüyor demiş nöroloji ye gitti bir sürü test yapmışlar sonuçlar geç çıkacağı için dktr hemen kortizon tedavisine başlamış hergun serumda takiliyordu , doktor demiş eğer böyle bir hafta bekleseydin gözün acilmazdi . Oyuzden hemen dktr gidip kortizon tedavisine baslatin
Amin, tüm hastalara. gecici görme kayiplari tekrar tekrar olunca doktora gidiyor, muayene kisminda artik yeterli mi ilgilenmiyorlar (ki onlara da hak veriyorum, hasta cok süre az) nedir, acaba gözden bir sey mi kaciriyorlar endisesiyle baska hekim arayisina girdim, göz bir kere görmezse geri döndürülemez diye biliyorum ve hep kendi isini yapan biri icin cok kötü bir durum. tesekkur ederim tavsiyeniz icin.

Geçmiş olsun. Ankarada bilgim yok ancak Bursaya getirme imkanınız olursa Prof Dr. Remzi Avcı kesin çözümdür. Kendisi Türkiyede imkansız sayılabilecek ameliyatları başarıyla gerçekleştiren değerli bir doktordur. Tavsiye ederim.

hekimin istem yapmasi gerekmez mi hasta kendisi mi diyecek.. saglik sisteminin geldigi nokta cok üzücü, cözüm bulamayip kösede beklemek mi yoksa hekime neyi, nasil yapmasi gerektigini söylemek mi arada kaliyor insan.
Noroloji'ye yonlendirildiniz mi? Benle noroloji ilgilenmisti

Nöroloji ye görünün . İlaçlı mr isteniyor. Bende görme kaybı vardı gozdoktoru nöroloji ye yönlendirdi MS hastalığı çıktı maalesef.

Amin, tüm hastalara. gecici görme kayiplari tekrar tekrar olunca doktora gidiyor, muayene kisminda artik yeterli mi ilgilenmiyorlar (ki onlara da hak veriyorum, hasta cok süre az) nedir, acaba gözden bir sey mi kaciriyorlar endisesiyle baska hekim arayisina girdim, göz bir kere görmezse geri döndürülemez diye biliyorum ve hep kendi isini yapan biri icin cok kötü bir durum. tesekkur ederim tavsiyeniz icin.
KV tek gözü kesinlikle hiç görmüyordu ve yukarda anlattigim gibi göz doktoru sorun yok diyince hemen özel nefroloji ye gitti ve kortizon tedavisiyle tekrar görmeye basladi çok şükür. Bende tekrar görmez saniyordum ama böyle durumlarda acele etmek gerekiyormuş devleti beklemeyin bizim gibi özele gidin

KV tek gözü kesinlikle hiç görmüyordu ve yukarda anlattigim gibi göz doktoru sorun yok diyince hemen özel nefroloji ye gitti ve kortizon tedavisiyle tekrar görmeye basladi çok şükür. Bende tekrar görmez saniyordum ama böyle durumlarda acele etmek gerekiyormuş devleti beklemeyin bizim gibi özele gidin
tesekkurler tekrar, yarina randevu aldik. umarim gec kalmadik, dualarinizi eksik etmezseniz sevinirim.

Kayinbalidemde ani gorme kaybi olmustu. Goz tansiyonundan. Kolay farkedilmiyormus sanirim.
Hatta esimin is yerindeki birisi bu sebepten gozlerini kaynetmis.
Kayinvalidem ise iyi bir dr .a denk gelmis ve kucuk bir operasyonla duzelmisti gozleri.
Takip ediliyordu.
Gecmis olsun

Cok gecmis olsun.

Benim kuzenim de bir sabah iki gözü birden gormemeye başlıyor, ilaçlı mr a giriyor ve deniyor ki yaşadığı grip virüsü beyinde görme merkezine yerleşiyor ve görme kaybına sebep oluyor. Kortizon tedavisi ile çok şükür sağlığına kavuştu.

2 sene önce de yengem de aynısı oldu , ona da doktorlar-belli işlemler sonrasında-geçirdiği covidin beyinde görme merkezini etkilediğini söylemişler. Tedavi gördü ama maalesef tek gözünde problem geçmedi.

Kayinbalidemde ani gorme kaybi olmustu. Goz tansiyonundan. Kolay farkedilmiyormus sanirim.
Hatta esimin is yerindeki birisi bu sebepten gozlerini kaynetmis.
Kayinvalidem ise iyi bir dr .a denk gelmis ve kucuk bir operasyonla duzelmisti gozleri.
Takip ediliyordu.
Gecmis olsun
Cok tesekkur ederim. Evet alaninda uzman bir hekimse eger bazi göz hastaliklarinin tanisinin kolay olabilecegini okudum bu evrede, maalesef hekimimizin hastamiza saglikli birey gibi davrandigindan dogru anamnez alip "yasli" hastamizi bilgilendirmeden dogru tani icin caba harcamadigini düsünüyorum.
umarim bizimki de düzelir, dualarinizi ve iyi dileklerinizi eksik etmezseniz sevinirim.

Cok gecmis olsun.

Benim kuzenim de bir sabah iki gözü birden gormemeye başlıyor, ilaçlı mr a giriyor ve deniyor ki yaşadığı grip virüsü beyinde görme merkezine yerleşiyor ve görme kaybına sebep oluyor. Kortizon tedavisi ile çok şükür sağlığına kavuştu.

2 sene önce de yengem de aynısı oldu , ona da doktorlar-belli işlemler sonrasında-geçirdiği covidin beyinde görme merkezini etkilediğini söylemişler. Tedavi gördü ama maalesef tek gözünde problem geçmedi.
cok gecmis olsun. buradan anladigim herkesin hekimi bir sekilde ilacli mr' a yönlendirmis, umarim yarinki randevumuzda bizim de sorunumuz cozulur. Tüm hastalara sifalar diliyorum.

Merhaba Hanimlar,

Bir süre önce iki gözü de gecici görme kaybi yasayan 10-15 dakika icinde görme yetisine geri kavusan yakinimin sorunu icin yaziyorum. 60+ kadin ayni zamanda göz kurulugu, katarakt baslangici gibi yasinin getirdigi yakini, uzagi görememe tanilari da var. Son muayenesinde göz damarlarinda yirtilma vs görülmedi. Önceleri gecici olan görme kaybi su an tek gözünde kalici olmus halde. Mevcut doktor randevulari var ancak bu durumun böyle kalmasi icime sinmiyor; tedavi olmus, sifa bulmus yakinlariniz varsa, olumlu&olumsuz tecrübe edindiginiz özellikle Ankara icin doktor ismi rica edecegim. Simdiden tesekkur eder, saglikli günler dilerim.

Merhaba Hanimlar,

Bir süre önce iki gözü de gecici görme kaybi yasayan 10-15 dakika icinde görme yetisine geri kavusan yakinimin sorunu icin yaziyorum. 60+ kadin ayni zamanda göz kurulugu, katarakt baslangici gibi yasinin getirdigi yakini, uzagi görememe tanilari da var. Son muayenesinde göz damarlarinda yirtilma vs görülmedi. Önceleri gecici olan görme kaybi su an tek gözünde kalici olmus halde. Mevcut doktor randevulari var ancak bu durumun böyle kalmasi icime sinmiyor; tedavi olmus, sifa bulmus yakinlariniz varsa, olumlu&olumsuz tecrübe edindiginiz özellikle Ankara icin doktor ismi rica edecegim. Simdiden tesekkur eder, saglikli günler dilerim.
Hemen dm den yazıyorum size

Cok gecmis olsun.

Merhaba bizde ınfluenza kaynaklı geçici görme kaybı yasadik, yazdıklarınıza benzer şeyler söylendi bize de. Ama bizim görme kaybı kendiliğinden elini yüzünü yıkayınca geri geldi. Bir dakika falan sürmüştür. Siz hangi hastaneye gittiniz. Bu süreçle alakalı neler yapıldı sizlere, bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Merhaba bizde ınfluenza kaynaklı geçici görme kaybı yasadik, yazdıklarınıza benzer şeyler söylendi bize de. Ama bizim görme kaybı kendiliğinden elini yüzünü yıkayınca geri geldi. Bir dakika falan sürmüştür. Siz hangi hastaneye gittiniz. Bu süreçle alakalı neler yapıldı sizlere, bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Merhaba , çok geçmiş olsun. Süreci yillar evvel kuzenim , 1.5 sene once de yengem yaşadı ama inanin çok detay bilmiyorum.

Bi tanıdığım aynı şekilde ani görme kaybı yaşadı göz sinirlerine kısmi felç inmiş dediler kortizon tedavisiyle toparladı ama beyin mr ında hipofiz bezinde tümör çıktı. Göz sinirlerine baskı yaptığı için görme kaybı yaşanmış dendi o zaman. Burundan girerek tümörü aldılar sonrasında da ms tanısı aldı. Şimdilik kontrolleri çok iyi görmesinde falan bir sıkıntı yok. Beyin mrı çektirin mutlaka. Doktor ismi bilmiyorum ama onlar istanbul şişli etfalde takipliydiler. İnşallah kısa sürede tekrar eskiye döner, çok geçmiş olsun.

Back
X