Görücü usulü?

Ben eşimle görücü usulü evlendim yani hiç tanımıyorum ama aile tanışıyordu. Geldiler tanıştık sonra isteme oldu 2 ay sonra nişan ve ondan 4 ay sonra düğünümüz oldu. Ama biz ilk görüşte beğendik birbirimize sonra tanıdıkça da sevdik, o zamanlar MSN vardı ordan görüştük devamlı, yüzyüze çok görüşmedik çünkü mesafe vardı ama gayet severek isteyerek evlendik. 11 sene oldu evleneli ve mutluyuz çok şükür, iyi ki eşimle evlenmişim diyorum hep. Ama dışardan gören olsa belki bize de mutsuz der çünkü insanların yanında öyle çok samimi olmayız mesafeliyiz dışarda.

İnsanlar aşık oldukları kişiyle bir şekilde tanışıyor değil mi, bu şekil görücü usulü de olabilir bence.
Bir arkadaşım görücü usulü tanıştı şu an nişanlı, kızın gözlerinden mutluluk akıyor resmen. Nişanlısının ismini söylerken bile şekli şemali değişiyor kızın ya😀

Daha nişanlı ya onun etkisi çok büyük inşallah hep mutlu olurlar ama bi de evlenince görelim😊 yorumum görücü usulünden bağımsızdır.

Sırf evlenmek olmak için evlenirse insalar görücü usulü ya da dışarda herhangi tanıştığı biriyle de evlense mutlu olamaz.Bunu tanışma şekline bağlamamak lazım.Tam tersi çok sevip ailelerine karşı çıkarak evlenen ama kavga gürültü kedi köpek gibi olanı da gördüm.Ailelerini karşılarına aldıkları için de ayrılamıyorlar.Neyse genellemek çok saçma.Herkesin hayatı karakteri şartları farklı.Önemli olan emin olduğunuz bir ömür geçirmek istediğiniz insanla evlenin usül çok önemli değil.Tabi yine de her şekilde evliliğin kumar olduğunu düşünenlerdenim.

Aşk da olsa görücü usulü de olsa her şey sorumluluk sahibi, bencil olmayan, çocuğunun ihtiyaçlarını her türlü giderebilen, eşine destek olan, kendi ailesinden bağımsız olarak kendi kararlarını kendisi verebilen, namuslu, kumar vb. alışkanlıkları olmayan erkeklere çıkıyor. Böyle adamlara herkes tapıyor zaten. Diğerleriyle de evlilik ya iyi kötü devam ediyor ya da bitiyor.

Bende görücü usulü tanistirildim ve bir sene görüştük ( aileler de görüştü ) ve evlendik. Öyle duygusal bir bayan değilim önce mantık gelir bende ama iyiki eşim diyorum. Çünkü her zaman önce sen sonra ben der. İkimiz de meslek sahibiyiz cok sukur , çalışıyoruz , maddi manevi sorun yok . Bu birazda ortak karar vermekten geçiyor , dışarıdan bakınca resmi davranırız ama evde gayette samimiyiz . Yani öyle ki; dışarıda iken ; ... hanım, ... bey , şeklinde hitap şeklimiz bile oluyor . Önemli olan sizin nasıl mutlu olduğunuz , çünkü evlilik sadece aşk ile olmuyor , terazi kefesi gibi düşünün bir taraf aşk , sevgi diğer kefe saygı , mantık (benim felsefem bu ).

Bu işler nasip kısmet. Görüşür, birbirinizi tanır, anlaşırsanız evlenirsiniz. Ama erkekler daha çok böyle bakıyor bence. Kadınlar görücü var dendi mi hemen evlilik moduna giriyor.

Evlenmiycem ih ih evlemiycem diye ortalıkta gezinirken eşimi ilk görüşte aşık olmuştum bizimki de bir görücü hikayesi ama tabiki biz çok vakit geçirdik

Ama ne kdr flortlesirsen flortles
Ne kdr görücü usulü görüşürsen görüş

İki farklı insanın bir anda aynı evi paylaşması kolay olmuyor ister istemez zoruklar anlaşmazlıklar çıkabiliyor bunların goruculukle flortlesmekle alakası yok

Birbirini seven flortken de gorucuyken de seviyor :KK49:

Görücü usulü nedir önce onu bilmek lazım. Bir arkadaşınız kendi arkadaşının sizinle anlaşacağını düşünüp bir yerde çay içmenize vesile olunca oturup konuşunca birbiirnizi anlatınca sorun olmuyor ama ne zaman ki bunu aileler yapsa aa görücü usulü, nasıl olur diye yaygara koparıyor herkes. Aileler gelir oturulur ve başbaşa konuşulur zaten insan birinden yenilerin tabiriyle elektrik alır veya almaz. Birkaç defa da görüşülür çizgiler belli edilir kafalar da uyuşursa evlilik yoluna girilir. Şimdi diyebilirsiniz birkaç defa görüşmekle nasıl birbirini tanır. Ben de sorarım o zaman nasıl oluyor da yıllarca insan sevgili oluyor ama evlenince seni hiç tanıyamamışım bu huyunu hiç bilmiyordum yaygaraları havada uçuşuyor. Demek ki yıllarca bile olsa kimse kimseyi tam olarak tanıyamıyor.

Yıllarca sevgili olup beraber gülüp ağlayan kavga eden yakınlaşan kısacası her duyguyu yaşayan insanlar genellikle evlilikte sıkıntı yaşıyorlar. Çünkü evliliğin aynı evde yaşamaktan başka ( ki bu zamanda artık herkes sevgilisinin evine girip çıkıyor) bir farklılığı olmuyor. E evliliğin ne albenisi var o halde.

Görücü usulü ile evlenenlerin hayat enerjilerinin olmadığını gözlemlemişsiniz. Herkesin hele bu zamanda binbir tane derdi var. Dışarıda size gülücükler saçacak halleri yok. Herkes de mutluluğunu göstermeyi istemez bunu evlenme tarzına bağlamak mantıksız. Bu memleketten bin senedir insanlar görücü usulü ile evleniyor. Siz kendiniz söyleyin bakalım şu anki evlilikler mi daha sağlam daha mutlu yoksa babalarımızın dedelerimizin evlilikleri mi? Bunu boşanma oranından bile anlamak mümkün.

Her şeyin istisnası vardır muhakkak. Görücü ile evlenip mutlu olan da var sevgili olup mutlu olan da veya tam tersi de.

Açık olmak gerekirse size katılıyorum ben de.
Samimi arkadaşım görücü usulü evlendi, aralarında o sıcaklık yok. İnsan hissediyor yani. Aşkla evlenenler de hep mıç mıç değil belki ama bakışlarında dahi sıcaklık hissediyor insan.
Ben görücü usulüne toptan karşı olduğum için de olabilir tabii. Severek evlendim ben iyi ki evlendim derim. Sorumluluğum arttı evet, sorunlar da oluyor arada insanız. Tüm bunlara ama katlanmak için geçerli bir sebebin oluyor en azından. Aşk olunca insanın tahammül gücü artıyor kesinlikle. Aşık olmasam belki çok batan şeyi olurdu kocamın.
Evlenmek için evlenmeyin bence aşk kapıyı elbet çalar bir gün

Açık olmak gerekirse size katılıyorum ben de.
Samimi arkadaşım görücü usulü evlendi, aralarında o sıcaklık yok. İnsan hissediyor yani. Aşkla evlenenler de hep mıç mıç değil belki ama bakışlarında dahi sıcaklık hissediyor insan.
Ben görücü usulüne toptan karşı olduğum için de olabilir tabii. Severek evlendim ben iyi ki evlendim derim. Sorumluluğum arttı evet, sorunlar da oluyor arada insanız. Tüm bunlara ama katlanmak için geçerli bir sebebin oluyor en azından. Aşk olunca insanın tahammül gücü artıyor kesinlikle. Aşık olmasam belki çok batan şeyi olurdu kocamın.
Evlenmek için evlenmeyin bence aşk kapıyı elbet çalar bir gün

Görücü usulünden ziyade evlenmiş olmak için evlendi sanırım arkadaşınız. Mantık evliliği yaptı belki de.

Mantık evliliğini sürdürebilene helal olsun diyorum, bence hem aşk hem mantık olmalı. Aşk da kör aşk değil karşılıklı saygı sevgi iletişim gibi öğeler içermeli.

Eşimin halası görücü usulü nişanlandı. 1 yıl sonra düğün yapacaklar. Görücü usulü evlilikler eskisi gibi değil artık. Sadece aileler tanismaya vesile oluyor .

gorucu usulu denılen eskısı gıbı degıl sımdıkı usulu ben desteklıyorum
mesela aıleler anlasıyor veya aılenın tanıdıgı bırı arası oluyor gencler bulusuyor gezıyor tozuyor bıraz vakıt gecırıyor ıkı taraf bırbırıne net ne ıstedıgını en bastan soyluyor uyuyorsa adını koyup söz yapıyorlar

yanı sımdıkı gorucu usulu dedıgımız sey dırek mantık evlılıgı

benım esım mükellefimdi abımınde arkadasıydı mantık evlılıgı yaptık bız . esım bana bırgun bız senınle evlenıcez demıstı ozamanlar bende yav he he demıstım :KK70:
evlılık uzun bır yol ask dedıgınız sey fızıksel cekım zamanla sevgı boyut ve sekıl degıstırebılıyor ama saygı bır omur . saygıyla evlılık bır omur surer oyuzden mantık onde olmalı evlılıklerde. zıra aıle yonetıyorsun akrabaların kütüklerıne gırıp gen cogaltıyorsun aıleler toplum olusturur toplumun kulturu seklı yapısı yanı sadece evlenmek dıye bakmayın bunlar mantık gerektıren ısler :)

Görücü usulünden ziyade evlenmiş olmak için evlendi sanırım arkadaşınız. Mantık evliliği yaptı belki de.

Mantık evliliğini sürdürebilene helal olsun diyorum, bence hem aşk hem mantık olmalı. Aşk da kör aşk değil karşılıklı saygı sevgi iletişim gibi öğeler içermeli.

Uzaktan akrabasıymış. Esasında eskiden platonik de seviyormuş güya. Ama aralarındaki ilişki donuk, eski zamandan fırlamış gibi.
Tabii ki aşk diye gidip kilimcinin kör oğluna aşık olmaktan bahsetmiyorum. Liseli ergen değilsek zaten fikren yakın, statü olarak yakın birini severiz.
Şahsen ben zaten çevremde kendi görüşüme zıt insan tutmuyorum zaten.
Ben aşkım ilk hallerini çok severim. O heyecanı yaşamadan evlenmek istemezdim. Hikayenin sevimliliği de güzel bir bağ oluyor bana göre. Yani oğlum anne nasıl tanıştınız diyince hatice teyzen önerdi bize geldiler tanıştık demek istemezdim. O ilk tanışma, acaba onun da duygusu var mı heyecanı, flörtler, sonra sevgili olmak, elele gezme, bunlar can veriyor bana göre. Bizim ilk çocuğumuzun adını mesela ailelerden gittiğimiz kaçamak üç günlğk bir tatilde koymuştuk mesela. Şarkı tutmuştuk, gelen şarkıda geçen bir söz üzerine koyduk adını. Bu romantik hikayeler de birer bağ bence

gorucu usulu denılen eskısı gıbı degıl sımdıkı usulu ben desteklıyorum
mesela aıleler anlasıyor veya aılenın tanıdıgı bırı arası oluyor gencler bulusuyor gezıyor tozuyor bıraz vakıt gecırıyor ıkı taraf bırbırıne net ne ıstedıgını en bastan soyluyor uyuyorsa adını koyup söz yapıyorlar

yanı sımdıkı gorucu usulu dedıgımız sey dırek mantık evlılıgı

benım esım mükellefimdi abımınde arkadasıydı mantık evlılıgı yaptık bız . esım bana bırgun bız senınle evlenıcez demıstı ozamanlar bende yav he he demıstım :KK70:
evlılık uzun bır yol ask dedıgınız sey fızıksel cekım zamanla sevgı boyut ve sekıl degıstırebılıyor ama saygı bır omur . saygıyla evlılık bır omur surer oyuzden mantık onde olmalı evlılıklerde. zıra aıle yonetıyorsun akrabaların kütüklerıne gırıp gen cogaltıyorsun aıleler toplum olusturur toplumun kulturu seklı yapısı yanı sadece evlenmek dıye bakmayın bunlar mantık gerektıren ısler :)

Çok haklısınız ama ben sadece sevgiyle yürütemiyorum, yoğun sevgi hatta aşk olmalı, yoksa adamı anasını danasını çekmek benim için çok sıkıntı:) Ben eski eşimin annesini mesela daha fazla çekemedim, gerçi kimse çekemez o kadını ama , hiç sevmeden mantık evliliği yapsaydım 1. senede boşanırdım.

Çok haklısınız ama ben sadece sevgiyle yürütemiyorum, yoğun sevgi hatta aşk olmalı, yoksa adamı anasını danasını çekmek benim için çok sıkıntı:) Ben eski eşimin annesini mesela daha fazla çekemedim, gerçi kimse çekemez o kadını ama , hiç sevmeden mantık evliliği yapsaydım 1. senede boşanırdım.
hıc sevmeden zor tabı ya en azından hoslanırsın ılgını ceker begenırsın ıstersın. zaten sımdıkı gorucu usulu dedıgımız mantık evlılıgınde de mutlaka vardır bu. yoksa ınsan yanı en azından kadınlar adına konusabılırım hıc sevmedıgı bırıyle nasıl karı koca olsun kı zor yanı ezıyet olur o resmen

ben mesela cok sevsem bıle kulturu egıtımı aıle yapısı bana uymuyorsa evlenmem . coluk cocuk yapıcam cunku bır omur gecırıcem benım ıcın sevgıden daha onemlı seyler var oyuzden evlılıgı tek basına sevgı uzerıne kurmadım hıc yoksa esıme cok gıcık oldugum zamanlarda kesin bosardım :D

Uzaktan akrabasıymış. Esasında eskiden platonik de seviyormuş güya. Ama aralarındaki ilişki donuk, eski zamandan fırlamış gibi.
Tabii ki aşk diye gidip kilimcinin kör oğluna aşık olmaktan bahsetmiyorum. Liseli ergen değilsek zaten fikren yakın, statü olarak yakın birini severiz.
Şahsen ben zaten çevremde kendi görüşüme zıt insan tutmuyorum zaten.
Ben aşkım ilk hallerini çok severim. O heyecanı yaşamadan evlenmek istemezdim. Hikayenin sevimliliği de güzel bir bağ oluyor bana göre. Yani oğlum anne nasıl tanıştınız diyince hatice teyzen önerdi bize geldiler tanıştık demek istemezdim. O ilk tanışma, acaba onun da duygusu var mı heyecanı, flörtler, sonra sevgili olmak, elele gezme, bunlar can veriyor bana göre. Bizim ilk çocuğumuzun adını mesela ailelerden gittiğimiz kaçamak üç günlğk bir tatilde koymuştuk mesela. Şarkı tutmuştuk, gelen şarkıda geçen bir söz üzerine koyduk adını. Bu romantik hikayeler de birer bağ bence

Aynen öyle. Yani sırf mantığıma uyuyor diye evlenemem ben ya. Mantığıma uyan bir sürü erkek var ama onunla bir ömür geçirmek, üstelik ülkemizde çoğu zaman eşin tüm akrabaları da işin içine dahil oluyor.

hıc sevmeden zor tabı ya en azından hoslanırsın ılgını ceker begenırsın ıstersın. zaten sımdıkı gorucu usulu dedıgımız mantık evlılıgınde de mutlaka vardır bu. yoksa ınsan yanı en azından kadınlar adına konusabılırım hıc sevmedıgı bırıyle nasıl karı koca olsun kı zor yanı ezıyet olur o resmen

ben mesela cok sevsem bıle kulturu egıtımı aıle yapısı bana uymuyorsa evlenmem . coluk cocuk yapıcam cunku bır omur gecırıcem benım ıcın sevgıden daha onemlı seyler var oyuzden evlılıgı tek basına sevgı uzerıne kurmadım hıc yoksa esıme cok gıcık oldugum zamanlarda kesin bosardım :KK70:

İkisi de dengeli olmalı. Ne sırf mantık ne sırf sevgi.

Zor bu işler gene de ya. :)

Aynen öyle. Yani sırf mantığıma uyuyor diye evlenemem ben ya. Mantığıma uyan bir sürü erkek var ama onunla bir ömür geçirmek, üstelik ülkemizde çoğu zaman eşin tüm akrabaları da işin içine dahil oluyor.

Kesinlikle.
Evlilik zaten çok sempatik bir kurum değil. Anası danası kardeşi hısmı akrabası sana da akraba oluyor. Çekemeyeceğin insanlara tahammül ediyorsun mecburen. Aşk sevgi yoksa neden derdini çekesin ki??

İkisi de dengeli olmalı. Ne sırf mantık ne sırf sevgi.

Zor bu işler gene de ya. :)
eş dogru olursa da cok guzel ama degıl mı :) aıle olmak zor ama dogru evlılık cok guzel . her guzelın bır zorlugu varmıs

kaynananın kotusune erkegın cahılıne denk gelınce berbat onlarda da balık bastan kokuyor hep , evlenmıs olmak ıcın evlenmemek gerekır kesınlıkle

Back
X