Görücü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:KK28:Konuşmayı deneseniz.

Yada kronik hastalığınız olduğunu söyleyin. Insanlar o zaman zaten size bozuk mal muamelesi gösteriyor. Kronik hastalığım var ordan biliyorum :D
Atandığımda bana da görücü geliyordu. Kronik hastalığım var dedim artık gelmediler ki gerçekten kronik hastalığım var. Bu arada size de geçmiş olsun.

Madem bu kadar meslek sahibi olmayı istiyorsanız, dindar insanları yargılamak yaftalamak yerine hayır demeyi öğrenmelisiniz..

uzun bir mesajdı kısalttım banlanma ihtimaline karşı yarın tartı günüm bu kadar sabrettim banlanmak istemedim
İnşallah alıntılayan yoktur ;)

Görücüler akın akın geliyor demek 🥴

22 yaşında eğitim olan genç bir kız bu kadar yazım hatası yapmasa keşke.
Oturduğu yerden insanları yaftalamasa.
Forumun yeni özelliği en ufak meselede dindarlara laf söylemek oldu zaten.
Bir kısım bayılıyor buna.
Her genelleme gibi buda çok kötü oysa ki.
Birileri dindarların hepsini tek kefeye koyunca sadece kendini kandırıyor. Buda bir çeşit rahatlama metodu demek ki.

Eve gelmeyen görücüleri bu kadar kafaya takmayın. Kimse size zorla birşey yaptıramayacağına göre,anneniz biraz daha net bir dille evlenmek istemediğinizi söylerse akın akın görücülerin ayağı kesilir.

Hiç görücü gelmedi bana

Çünkü bu tarz evlenmemi ailemin de kabul etmeyeceğini çevredeki herkes bilir

Özetle ilan edin görücü ile evlenmeyeceğinizi eş dost akraba komşu vs

Gelelim diyeni de kabul etmeyin evinize gelmezse oğullarını övemez

Benim meselem görücü ben evlenmek istemiyorum düşünmüyorum daha 22 yaşındayım ve okuyorum meslek sahibi olmadn hiç bi şekilde düşünmüyorum ama gelen görücüler canımı sıkıyor artık hele babam vefat ettik ten sonda (9 ay oldu babam vefat edeli) daha da arttı kimsesiz mi sanıyorlar beni başına talih kuşu kondu ne kadar çirkin bi söz benim talih kuşuna ihtiyacım yok kendi kendime yetersem yeter bana en son gelen görücü gerçekten canımı sıktı yok tekkeciy miş yok dindarmış namazında niyazındaymış kişi aynı evin içine girince belli olur tabi ki din önemli bende dinine düşkün bi insanım ama dindar insanlar iyi olacak diye bi kaide yok din vicdandadır istersen sen günde 100 rekat namaz kıl haftada 1 tane hatim indir vicdanın yoksa ben senden iyi bi insan diye bahsetmem kusura bakmayın beni yargılamayın ama ben radikal dincileri sevmiyorum biraz anbiyane bi tabir ola bilir kusura bakmayın ben bu kadar okumak için meslek sahibi olmak için çabalarken akın akın gelen görücüler gerçekten canımı sıkmaya başladı
gelsinler ne olcak ki ? sonuçta yok deyip geçersin bi kenera.

Bence bir bayan 26 27 sonrası gibi evlenmeli...hayır diyin zorla evlendirilemezsiniz...böyle bişiy mümkün değildir..aile ve toplum baskısınada dik durun..aldırmamaya çalışın..

Birileri dindarların hepsini tek kefeye koyunca sadece kendini kandırıyor. Buda bir çeşit rahatlama metodu demek ki.

Eve gelmeyen görücüleri bu kadar kafaya takmayın. Kimse size zorla birşey yaptıramayacağına göre,anneniz biraz daha net bir dille evlenmek istemediğinizi söylerse akın akın görücülerin ayağı kesilir.

Benzer şeyleri yazdım sildim

Coronavirüs, ekonomik kriz derken son olarak da görücü konusunda karşımıza çıkıyor dindarlara dokundurma olayı

Allah en doğru zamanda iyi insanlarla karşılaştırsın. Gerçekten sevmem görücü vs.
Gelen insanlar kendini doğru bile anlatmıyor. Sırf sen öylesin diye öyleymiş gibi gösteriyorlar. Çok şükür görücü maceram benim hiç olmadı ama ablama her gün belki iki üç defa bile gelirdi yılmıştık inan. Sonra ne oldu boşandı. Niye kendilerini yanlış tanıttığı çok önemli bir hastalığı gizlediği için.

Eve gelmiyorlar annem zaten şiddetle karşı çevrem dekiler defalarca söyledim benim canımı sıkkan babamdan aonra bunların hortlaması ve aşırı ısrarcı olmaları neymiş başımı sokacak bi evim olmalıymış
Ne cahilce bir düşünce.maalesef çoğu yerde var bu düşünce.

Canım seninle durumlarımız benzermiş. Ben de 21 yaşındayım (babamı 7. sınıfa gidiyorken kaybettim. ) Komşu tanıdık vs. gelmek istiyorlar düğünde vs görenler arayıp soruyor evlenmeyi düşünüyor mu diye. Sağolsun annem hiçbirini kabul etmiyor benim kızım okuyor, okulu bitecek atanacak vs. diyor. Geçen dönem işte okula gidiyordum. Karşı caddeden de oğlu ve annesi geliyor ben bir kere baktım çünkü karşı karşıyayız. Kadını da tanıdım eski mahallemizden komşuydu. Sonra 2 gün sonra kadın aşağıdan zile basıyor ben de evdeyim tesadüfen ama cama çıkmadım diyafondan diyorum kimsiniz, niye geldiniz. Kadın, annenle bir konu konuşacaktım dedi annem de pazara gitmişti. Evde yok dedim. Ertesi gün yine geldi annem bu sefer aile hekimliğine gitmişti yine bastı annem evde yok dedim. Sonra inanmazsınız ertesi günü yine geldi bu sefer annemle kahvaltı yapıyorduk bastı zile, ben yalan söyledim annem yok diye, o da ne zaman gelicek dedi. Ben de gelmeyecek bugün dedim. Alt komşumuz görmüş demiş sen niye her gün geliyorsun kimsin necisin. O da kız bakmaya geldim şu kız hoşumuza gitti de. Sağolsun alt komşu demişki o kız üniversite okuyor onu vermezler sen başka kapıda kız ara demiş. Yani siz kabul etmeyeceksiniz. Ay valla sinir oluyorum ben de. Zaten kpss stresi okul stresi yetiyo bana, başka maceralara gerek yok. Atanırsam zaten evliliğe sıra gelir, kendim bulurum onlara kalmadı.Dediğin gibi babası yok diye sahipsiz sanıyorlar, nasıl olsa evlenir annesi başından atar gibi düşünüyorlar. Halbuki benim planlarım farklı hedefim atanmak, ayaklarımın üzerinde durmak.

Konu sahibinin bahsettiği dindarlar değil, dini kendi çıkarları için kullanan dinciler. Yanlış kelime kullanmış sanırım.
Konu sahibi görücüler madem bunu akrabalarına söylüyor, hepsini uyar. "Size ne derlerse desinler, bana iletmeyin" de, bu kadar basit. Onlar sana yetiştirmeden, "istemiyormuş" diyebilirler yani çok da abartılacak bir şey yok.

Madem bu kadar meslek sahibi olmayı istiyorsanız, dindar insanları yargılamak yaftalamak yerine hayır demeyi öğrenmelisiniz..

uzun bir mesajdı kısalttım banlanma ihtimaline karşı yarın tartı günüm bu kadar sabrettim banlanmak istemedim
İnşallah alıntılayan yoktur :KK66:
Ben kimseyi yaftalarımıyorum dedim de zaten bende dinine düşkün bi insanım hayır deneyi gayet iyi biliyorum fakat anlamıyorlar öyle tatlı dil güler yüzlede demiyorum bu sefer de sert bi dille deyin diyecek siniz laftan anlamıyor lar bu da benim canımı sıkıyor

sonuna kadar haklısın da bize niye sinirlendin :D

Anlamamış sınız yorum yapmış sınız bende dinine düşkünüm orda dedim kş vicdanı olmayan dincilere dedim sözümü yazım hatalarım sizi zerre ilgilendirmez bu konu da da sizin söz hakkınız yok nokta virgül koymayı büyüknharf yapmayı yazarken sevmiyorum yorumunuz içinde teşekkür ederim

Bence bir bayan 26 27 sonrası gibi evlenmeli...hayır diyin zorla evlendirilemezsiniz...böyle bişiy mümkün değildir..aile ve toplum baskısınada dik durun..aldırmamaya çalışın..
Her hangi bi aile baskısı yok zaten ailem de şiddetle karşı evlilik durumuna yaşım küçük okuyorum sonuçta

Şu tüm kısmet bulamıyorum,evlenemiyorum diyenlere nispet yapılmak için açılmış bir konu gibi geldi😂😀

Hiç inanmadım konuya valla bi manyak var deli gibi bana aşık deseniz neyse diyeceğim de akın akın gelen görücüler çok komik.

Hoş ben eşimi 20 de buldum 25 te evlendim,hiç görücüm olmadı ilk isteyene verdiler😀😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X