- 17 Kasım 2019
- 889
- 777
- 53
- 27
Eve almaknkesinlikle yok zaten asla öyle bişey olamaz ama ben sevmiyorum böyle görücü falan hoşlanmıyorumKabul etme? Bukadar zormu?
Niye agirliyorsunuz ki insanlari evinizde madem istemiyorsunuz..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eve almaknkesinlikle yok zaten asla öyle bişey olamaz ama ben sevmiyorum böyle görücü falan hoşlanmıyorumKabul etme? Bukadar zormu?
Niye agirliyorsunuz ki insanlari evinizde madem istemiyorsunuz..
Katıldığım noktalar olmakla birlikte, yaptığınız genelleme aşırıya kaçmamış mi?Bu devirde dinsizler daha düzgün daha ahlaklı kelimesi sizce de abartı değil mi?bak ben ilahiyat çıkışlıyım öyle şeyler yaşadım ki şu an en ufak dindarlık emareleri gösteren birini görsem usul usul kaçıyorum inan bu devirde dinsizler daha düzgün daha ahlaklı. dinini içinde yaşamalı herkes dışarı taştı mı durduramıyorsun maalesef.
HahaEvin camına kapısına pankart yaptırın.
“ görücü ile girilmez. lütfen ısrar etmeyiniz ” diye.
Bu da bi çözüm olabilir ..![]()
Hastalıklı muamalesi yapsalar gerçekten daha iyi böylede alıcıaını bekleyen mal muamelesi yapıyorlarKonuşmayı deneseniz.
Yada kronik hastalığınız olduğunu söyleyin. Insanlar o zaman zaten size bozuk mal muamelesi gösteriyor. Kronik hastalığım var ordan biliyorum![]()
Annem zaten reddediyor ki hiç bi şekilde eve almaz zaten ama laftan anlamıyorlarEvinize almayın annenize söyleyin kibarca reddetsin zor değil
Eve gelmiyor lar zaten öyle bi olay yok ama sürekli kimi görsem yada memleketten biriyle konuşsam falanda seni istiyormuş demeleri hiç hoşuma girmiyorOlay anne de bitiyor. Anne kabul etmezse gelmez.
Söyleyin gelmesinler o halde. Onlar geliyorlar diye siz evlenmek zorunda değilsinizBenim meselem görücü ben evlenmek istemiyorum düşünmüyorum daha 22 yaşındayım ve okuyorum meslek sahibi olmadn hiç bi şekilde düşünmüyorum ama gelen görücüler canımı sıkıyor artık hele babam vefat ettik ten sonda (9 ay oldu babam vefat edeli) daha da arttı kimsesiz mi sanıyorlar beni başına talih kuşu kondu ne kadar çirkin bi söz benim talih kuşuna ihtiyacım yok kendi kendime yetersem yeter bana en son gelen görücü gerçekten canımı sıktı yok tekkeciy miş yok dindarmış namazında niyazındaymış kişi aynı evin içine girince belli olur tabi ki din önemli bende dinine düşkün bi insanım ama dindar insanlar iyi olacak diye bi kaide yok din vicdandadır istersen sen günde 100 rekat namaz kıl haftada 1 tane hatim indir vicdanın yoksa ben senden iyi bi insan diye bahsetmem kusura bakmayın beni yargılamayın ama ben radikal dincileri sevmiyorum biraz anbiyane bi tabir ola bilir kusura bakmayın ben bu kadar okumak için meslek sahibi olmak için çabalarken akın akın gelen görücüler gerçekten canımı sıkmaya başladı
Aynen çoguda cenezaden sonra cenazede görenler oldu kinlenmiyor fakat sevmiyorum bizim ailevi kültürede aykırı şeyler kadın meslek sahibi olmadan evlenemez çevremizde biliyor ona ragmen diretmeleri hoşuma gitmiyorGelen kişinin niyetini öğrendiğiniz an “ gelmeyin” diyin. İnsanlar sizin başınızdanerkek olup olmaması ile ilgilenmiyorlar. Leş kargası gibiler, kendi işlerine ne gelir, ne çıkarabilirim bundan diye bakıyorlar. Sizi cenazede vs birileri görmüştür ve hemen atlamışlardır. Cenazeye gelip dedikodu yapmak, insanlarla ilgilenmek, görmedikleri insanlarla görüşmek bizim kültürde var. Eşi ölen insanlara bile alıcı gözle orta Doğu kültüründe bakılabiliyor. Başınız sağ olsun ve bence oturup kişiselleştirmeyin, kinlenmeyin.
Eve gelmiyor lar zaten öyle. Bişey yapamazlar yaparlar sa çok ciddi tepki alırlar annemden çünkü çok karşı bilmelerine ragmen diretiyorlar çogu ve hiç hoşuma gitmiyorNasıl geliyorlar ki?Kabul etmeyin.
Sevgilim var deyinEve gelmiyor lar zaten öyle. Bişey yapamazlar yaparlar sa çok ciddi tepki alırlar annemden çünkü çok karşı bilmelerine ragmen diretiyorlar çogu ve hiç hoşuma gitmiyor
Eve gelmeye kimse cesaret edemiyor zaten öyle bi konu oldugunda hiç bi şekilde konuşturmuyor bile anneme söyleyemiyorlar zaten haladır teyzedir anneanne dir onlara söylüyorlar onlarda gidip anneme söyleyemiyor çünkü verecegi tepkiyi biliyorlar bana diyorlar ben her ne kadar hayır desemde tabi onlar da ısrar etmiyor insanlar çok ısrar ettigi için diyor hiç bi şekilde onlar da evliligi desteklemiyor larSert tepki nasil veriyor anlamadim? Sert tepki verse agizdan agiza konusulur kizi annesi istemiyormus denir. Benim istemedigim insan evime giremez ki nasil gelip gidiyorlar. Verilecek kizim yok efendiler deyip yollayamiyor mi kapidan? Annenizin durusu sert ve saglam gelmiyor insanlara demek ki.
Eve alan yok zaten annem ne kadar sert bi dil kullansa da gitmiyor lar artık anneme de demiyor lar akrabalara diyor lar akrabalar da anneme diyemiyor bana diyor biz hep diyoruz zaten kesinlikle evlilik düşünmüyoruz diyeKim alıyor bu görücüleri eve? Annenize söyleyin. Anneniz kesin bir dil ile "kızım okuyor" desin kabul etmesin. Siz de kabul etmeyin. Kim oluyorsa bu aracılar onlara da kesin bir dil ile görücü istemediğinizi belirtin.
Takmayın o zaman kafanıza, kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar, insanın siniri bozuluyor tabi ama siz önünüze bakın, okulunuzla ilgilenin, mesleğinize odaklanın. Kendini bilmez insanlar hep olacak çevrede değiştiremezsiniz, ancak uzak durabilirsiniz.Eve alan yok zaten annem ne kadar sert bi dil kullansa da gitmiyor lar artık anneme de demiyor lar akrabalara diyor lar akrabalar da anneme diyemiyor bana diyor biz hep diyoruz zaten kesinlikle evlilik düşünmüyoruz diye
Ben de aynı durumdayım.Konuşmayı deneseniz.
Yada kronik hastalığınız olduğunu söyleyin. Insanlar o zaman zaten size bozuk mal muamelesi gösteriyor. Kronik hastalığım var ordan biliyorum![]()
Ovvvv paylaşılamayan radikal dinciBenim meselem görücü ben evlenmek istemiyorum düşünmüyorum daha 22 yaşındayım ve okuyorum meslek sahibi olmadn hiç bi şekilde düşünmüyorum ama gelen görücüler canımı sıkıyor artık hele babam vefat ettik ten sonda (9 ay oldu babam vefat edeli) daha da arttı kimsesiz mi sanıyorlar beni başına talih kuşu kondu ne kadar çirkin bi söz benim talih kuşuna ihtiyacım yok kendi kendime yetersem yeter bana en son gelen görücü gerçekten canımı sıktı yok tekkeciy miş yok dindarmış namazında niyazındaymış kişi aynı evin içine girince belli olur tabi ki din önemli bende dinine düşkün bi insanım ama dindar insanlar iyi olacak diye bi kaide yok din vicdandadır istersen sen günde 100 rekat namaz kıl haftada 1 tane hatim indir vicdanın yoksa ben senden iyi bi insan diye bahsetmem kusura bakmayın beni yargılamayın ama ben radikal dincileri sevmiyorum biraz anbiyane bi tabir ola bilir kusura bakmayın ben bu kadar okumak için meslek sahibi olmak için çabalarken akın akın gelen görücüler gerçekten canımı sıkmaya başladı