görücü !!!

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.464
2.925
Kızlar görücü gelmesi bana cok aşağılayıcı bir şey gibi geliyor çünkü bakıyorlar ve bir karar veriyorlar olumlu ya da olumsuz sanki pazardan kavun seçer gibi. Amma yaş kemale erdi mecburen kabul ediyoruz goruculeri.

Şimdi size sorum şu : görücüye karşı nasıl davranmalı bilmiyorum. Mesela kapıda ben mi karsilamaliyim yoksa sonradan mi girmeliyim içeri? Geleneksel sorumuz ' Nasılsıniz? ' sorusunu ilk ben mi sormaliyim yoksa onlardan mi beklemeliyim ? Yanlarında az mi durmalıyim? Bir de telefonumu isterlerse vermeli miyim?

Bu tur sorular aklimi karistiriyor. Cevaplarsaniz sevinirim.

Onlarin karar vermesi gibi dusunmeyin karsilikli birbirinizi gormek tanismak gibi dusunun o zaman daha az garipsersiniz.Diger konularda ise icinizden geldigi gibi davranin kasmayin..

kapıda karşılaman karşıdaki kişinin beklentisine göre deigşebilir.....nasılsınız diye soracak kişide sen degilsin ailen zaten.senin yapacagın tek şey ikram.bide sorulan sorulara tebessümle cevap vermek....telefonunu da ailenin rızası olursa ve gelen görücü ye için ısınırsa verirsin sana kalmış yani

kapıda karşılaman karşıdaki kişinin beklentisine göre deigşebilir.....nasılsınız diye soracak kişide sen degilsin ailen zaten.senin yapacagın tek şey ikram.bide sorulan sorulara tebessümle cevap vermek....telefonunu da ailenin rızası olursa ve gelen görücü ye için ısınırsa verirsin sana kalmış yani

En iyisi akışına bırakmak mi bilmiyorum. O anki duruma göre davranayim dimi

Kapıda annen veya evin büyüğü kim ise o karşılar sende karşılasan olur yani sorun yok. sen daha sonra odaya Girip hoşgeldin dersin kahve yapıp ikram edersin onlar senle muhabbet ederse sende edersin ama genelde fazla muhabbet etmezler sadece bakarlar:)))

Kapıda annen veya evin büyüğü kim ise o karşılar sende karşılasan olur yani sorun yok. sen daha sonra odaya Girip hoşgeldin dersin kahve yapıp ikram edersin onlar senle muhabbet ederse sende edersin ama genelde fazla muhabbet etmezler sadece bakarlar:)))

Çok garip dimi. Bakıyorlar ve bir karar veriyorlar. Onlar tamam derse biz de uysal koyun gibi veriyoz numaraları gitsin

Rahat ve olduğun gibi ol yeter ..
Beğendiğiniz biriyle tanışıp evlenin..

En iyisi akışına bırakmak mi bilmiyorum. O anki duruma göre davranayim dimi
aynenn akışına bırak rahat ol.hiçte kendini kötü hissetme .sonucta belkide sen onları begenmezsinn....kendinden emin dur sen en iyisi ...hayırlısı olsun :)

canim yanlis dusunuyorsun. onlar seni begenmeye gelmiyorlar tek. oglanda geliyor ki birbirinizi gorun begenirseniz devam edersiniz. ha iki taraftan biri begenmezse eger is orda kapanir. bir daha gelmezler. onlar gelincede kapiyi sen acma sonradan gel yanlarina otur biraz onlar sorar hal hatir cevapla ve tekrar sor onlara. kasmana gerek yok.

canim yanlis dusunuyorsun. onlar seni begenmeye gelmiyorlar tek. oglanda geliyor ki birbirinizi gorun begenirseniz devam edersiniz. ha iki taraftan biri begenmezse eger is orda kapanir. bir daha gelmezler. onlar gelincede kapiyi sen acma sonradan gel yanlarina otur biraz onlar sorar hal hatir cevapla ve tekrar sor onlara. kasmana gerek yok.

Bizim burda oğlan gelmiyor canım anne ile yanında bi bayan gelir

Bu devirde koloni halinde kizi gormeye gelme mi kaldi???

evıne gelen normal mısafır

herkesı nasıl karsılıyorsan oyle karsıla hıc kasma kendını

sadece evlenmek ısteyen ve aılece anlasılabılecek bırını arayan bu konuyu daha dogru karar verecegıne ınanarak aılesıne bırakmıs bırını goruceksın

konusmalarına hareketlerıne aılesıne bak

kalbın hop ederse bı gorusursunuz

hıc bırsey hıssetmezsen ıstemıyorsan tanrı mısafırı agırlamıs olursunuz okadar

X