• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorumce dert oldu

ne bu ya:) kim kimi şikayet etmiş. lütfen arkadaşlar yok kafam karışık, yok acele yazdım diye diye karışık kuruşuk şeyler yazıp bizleri de müneccim yerine koymayın. yazın yazdıklarınızı okuyun öyle yollayın. Hiç birşey anlamadım ve bir o kadar da sinirlendim. Salak yerine mi koyuyorsun arkadaşım sen bizi

Hayir cok guzel yazmissiniz ama inanin cnm cicim yapsam her aksam gelir yemegimdeki yağa kadar deterjanima oğluma herseye karisiyor.o gelince huzurum kaciyor birde hangi aksam belli degil dua ediyorum sabahtan bu aksam olmasin diye belki hata ama para olarak bile neyi kaca aldik ne verdik hepsini soruyor 5yil sonra banada geldiler iste

Anladım canım..
İşte her insan oğlumu gelinimi rahat bırakıyım,
aman benden bıkmasınlar bunalmasınlar demiyorlar..
Tabiki sizin ne yaşadığınızı işin iç yüzünü
tam net olarak bilemem..
Kayınvaliden demekki eski görüşlü
küçümsemek babında demedim yanlış anlaşılmasın
annem falan anlatıyorlar kayınvalidelerinden
neler çektiklerini eski kültürün insanı.
Hakaret etmiyorum yine yanlış anlaşılmasın,
Eski kültürün insanı ile şimdiki kültürdeki
insanların görüşleri okadar farklı ki..
Tamamen birbirine zıt..
Eşinizle peki daha açık net konuşsanız..
Mesela annen senin diye değil annemiz bizim evet,
ama kendi annemde olsa ben haber verilsin isterim diyerek
güzel güzel yapıcı konuşsanız..
Keşke kayınvalidenizle konuşabilseniz bu konuyu..
Fakat sakın kayınvalidenizle yanlızken konuşmayın eşinizle birlikte konuşun..
hatta önce eşinizle konuşun ortak bir noktaya değinin..
sonrada birlikte annenizle konuşun ama yapıcı olarak..
Çünkü gerçekten onların düşünceleriyle bizlerin düşünceleri bazen birbirini tutmuyor..
Bize göre doğru belki ama onlara göre yanlış oluyor işte..
Eşinizle aranızı iyi tutun derim..
Güzellikle tatlılıkla eşinizin yanında olun oda sizin yanınızda olur eminim.. :34:

Asil olay günü ise şöyle oldu.gecen cuma yemeğe cagirdilar il disina bende gorumceme oglum kalabilirmi diye sordum tamam dedi.neyse esim cuma sabahi arada ablama sor kacta isten cikacak dedi konustuk.sonra gorumce beni aradi 3 gibi.aksam musteri gelecek yeni isletmeyiz destek oluyorlar sözde 6da geleceklermis bende o saatte yola cikacaktik daha once gelemezlermi dememle olllduuu ... simdi seni haslamayayim dedi.kaldim öyle sinirliyim zaten dedi ne oldu hayirdir dedim gayet ılımlı işle ilgili dedi.durdum durdum içime oturduesimde anladi anlatirken aagladim.aksi gibide kaynanam ve gorumcemde dukkana geldi.gorumcem ne dedim sana diyor bana esimde tersledi.kaynanam bakti gördü esim benden yana bombayi patlatti haber vermeden gelemicekmisiz diye.tabi konu bana döndü. Neyse biz iyiydik dün aksama kadar gorumce msj yazdi esime aksam konusalim diye bende kendi telimden söyleyeceğini bile bile abla ben seni şikayet etmedim dedim çünkü o öyle saniyormus ...anladi dedim annen hakkindada sen 5soyluyorsun ben 4 dedim vs gonderdim.tabi soylemis benim hakkimda konusacagimi nerden biliyormusum.o gun 3-4 kere arayıp sık boğaz etmisim ki arama kayitlarini esime gosterdim.tabi esim gelince tartistik ve bugunde annesini bana degismezmis.bosanalim bile dedi.ben simdi ne gibi bir yol izleyeyim.ben yuvamda mutlu olmak istiyorum sadece

Anladım canım..
İşte her insan oğlumu gelinimi rahat bırakıyım,
aman benden bıkmasınlar bunalmasınlar demiyorlar..
Tabiki sizin ne yaşadığınızı işin iç yüzünü
tam net olarak bilemem..
Kayınvaliden demekki eski görüşlü
küçümsemek babında demedim yanlış anlaşılmasın
annem falan anlatıyorlar kayınvalidelerinden
neler çektiklerini eski kültürün insanı.
Hakaret etmiyorum yine yanlış anlaşılmasın,
Eski kültürün insanı ile şimdiki kültürdeki
insanların görüşleri okadar farklı ki..
Tamamen birbirine zıt..
Eşinizle peki daha açık net konuşsanız..
Mesela annen senin diye değil annemiz bizim evet,
ama kendi annemde olsa ben haber verilsin isterim diyerek
güzel güzel yapıcı konuşsanız..
Keşke kayınvalidenizle konuşabilseniz bu konuyu..
Fakat sakın kayınvalidenizle yanlızken konuşmayın eşinizle birlikte konuşun..
hatta önce eşinizle konuşun ortak bir noktaya değinin..
sonrada birlikte annenizle konuşun ama yapıcı olarak..
Çünkü gerçekten onların düşünceleriyle bizlerin düşünceleri bazen birbirini tutmuyor..
Bize göre doğru belki ama onlara göre yanlış oluyor işte..
Eşinizle aranızı iyi tutun derim..
Güzellikle tatlılıkla eşinizin yanında olun oda sizin yanınızda olur eminim.. :34:

Diyorum hakikatende annemede derdim ve o kırılmazdi kac kerese ima ettim haber ver yemek hazirlarim diyorum ne varsa onu yeriz diyor.o benim iyiligim icin konusuyor akil veriyor.soba yakmiyor evinde parasimi yok hayir kpeder yok. oda calisiyor aksam geliyor diye isiticiyla duruyor esim vicdan yapiyor bizim ev hamam gibi ben tamam desem heraksam beraberiz olmazz.bende kaynana olcam gidipte 1hafta kalamam ben cokccekingenim.esimde haklimi yani laflari normalmi.ben olsam annemede ablamada kizardim huzurumu bozmayin diye ama o bana kizgin

Asil olay günü ise şöyle oldu.gecen cuma yemeğe cagirdilar il disina bende gorumceme oglum kalabilirmi diye sordum tamam dedi.neyse esim cuma sabahi arada ablama sor kacta isten cikacak dedi konustuk.sonra gorumce beni aradi 3 gibi.aksam musteri gelecek yeni isletmeyiz destek oluyorlar sözde 6da geleceklermis bende o saatte yola cikacaktik daha once gelemezlermi dememle olllduuu ... simdi seni haslamayayim dedi.kaldim öyle sinirliyim zaten dedi ne oldu hayirdir dedim gayet ılımlı işle ilgili dedi.durdum durdum içime oturduesimde anladi anlatirken aagladim.aksi gibide kaynanam ve gorumcemde dukkana geldi.gorumcem ne dedim sana diyor bana esimde tersledi.kaynanam bakti gördü esim benden yana bombayi patlatti haber vermeden gelemicekmisiz diye.tabi konu bana döndü. Neyse biz iyiydik dün aksama kadar gorumce msj yazdi esime aksam konusalim diye bende kendi telimden söyleyeceğini bile bile abla ben seni şikayet etmedim dedim çünkü o öyle saniyormus ...anladi dedim annen hakkindada sen 5soyluyorsun ben 4 dedim vs gonderdim.tabi soylemis benim hakkimda konusacagimi nerden biliyormusum.o gun 3-4 kere arayıp sık boğaz etmisim ki arama kayitlarini esime gosterdim.tabi esim gelince tartistik ve bugunde annesini bana degismezmis.bosanalim bile dedi.ben simdi ne gibi bir yol izleyeyim.ben yuvamda mutlu olmak istiyorum sadece

Bu lafları söyletecek kadar eşinizi çıldırtmış olabilir misiniz?

Allahim sabirli olmaliydim belki ama o kadar biktimki esim herhafta baslar anne gel pzar kahvqlti yapariz gelsene diye yapisiyor beni kimse dusunmuyor birde k.validem dediki gorumcemin esi kanseri atlatti birine ah ettim ekmeye muhtac oldu enistemede ah etmis kanser olmus tamam anne dedim o zqman banada et yoo diyor sonra sevmiyorum bu kadini sikayet edildigi zaman deliriyorum.

Kusura bakmayin ama siz esinizlede böyle konusuyorsaniz, hakli olsanizda, anlasilmadiginiz icin suclu duruma düsüyorsunuz gibime geldi...yani ne anlattiginiz belli degil, tam olarak sorun ne belli degil...Ana sorun Kayinvalidenin size habersiz gelip kalmasi anladigim kadariyla, bunu yapmamasi icinde görümceyi araci olarak kullanmissiniz ona söylemesi icin, cünkü oda annesinin davranislarindan rahatsizmis, ama iste sonuunda siz suclu cikmisiniz... Offff kendi yazdigimda bile karman corman oldum...
Bi sakinleyin ve esinize tane tane sIKintinizi anlatin, belki ozaman sizi anlar... :ssz:

Son düzenleme:
Kusura bakmayin ama siz esinizlede böyle konusuyorsaniz, hakli olsanizda, anlasilmadiginiz icin suclu duruma düsüyorsunuz gibime geldi...yani ne anlattiginiz belli degil, tam olarak sorun ne belli degil...Ana sorun Kayinvalidenin size habersiz gelip kalmasi anladigim kadariyla, bunu yapmamasi icinde görümceyi araci olarak kullanmissiniz ona söylemesi icin, cünkü oda annesinin davranislarindan rahatsizmis, ama iste sonuunda siz suclu cikmisiniz... Offff kendi yazdigimda bile karman corman oldum...
Bi sakinleyin ve esinize tane tane sIKintinizi anlatin, belki ozaman sizi anlar... :ssz:

Tsk ederim sayfanin aşağısında sakince yazdim ilk yazdiklarim karisik haklisiniz

Ben simdi hicbisey olmamış gibi arayip cagirayimmi kayinvalidemi yoksa sessizce bekleyeyim mi

Sorununuzu kısmen anladım hatta ilerleyen sayfalardaki açıklanmış halini de okudum yine de ııı ıııhhh ;

Anladıklarım ;

Eşinizle beraber durduğunuz dükkanınız var , kayınvalideniz size her hafta bir gece yatılı geliyor , görümcenizle dertleşiyorsunuz , sonra eşinizle büyük kavga .

Bu kavgada eşiniz ise ''annemi sana değişmem , boşanalım '' bile diyor .

Anlamadım ama başlık görümce dert oldu olunca , ortalığı karıştıranın o olduğunu varsayarsam , eşinize ya onlar ya ben gibi bir tercih mi sundunuz ki ? size annemi sana değişmem dedi.

Hoş bir söz değil eşinizin söylediği elbette ama zaten kimse kimseyi kimseye değişmesin .Herkesin yeri ayrı .

Onu bir tercihte bırakıp ya annen ya ben şekilnde konuştuysan sen hatalısın , yok demediysen eşin durduk yere yumurtladıysa bu veciz sözü , sana bir özür borçlu.

Canımm bakk yine söylüyorum..
Eşlerimizi her ne pahasına olursa olsun,
iki arada bir derede bırakmamak gerekir..
Siz eşinizle yapıcı konuşmuyorsunuz ki..
Hatta konuşmalarınız gerçekten hiç anlaşılır değil..
Ama ben yinede kayınvalidenizin size
gelip kalmasında bir sakınca görmüyorum..
Bana kalırsa siz bu durumu içinizde büyütüyorsunuz
ve kendi kendinizi doldruyorsunuz..
Ben oğlumun evine gidemem çekingenim diyorsunuz ya
bende diyorumki kayınvalidelerimiz eski kültürün insanı
onlara doğru gelebilir bunlar size görede yanlış hatta rahatsız oluyorsunuz..
Ama nediyorum ben saygı duymamız lazım..
Karşımıza alıp güzel güzel konuşmamız lazım..
Eşinizin size söylediklerine gelince,
sizi anlalışılır bulmadığından olayı büyüttüğünü düşündüğünden,
bu cümleleri sarf etmiş olabilir diyorum..
Sizin alttan almanızı öneriyorum..
Sabretmenizi öneriyorum..
Kayınvalideniz hasta bile olsa ona bakıcaksınız..
Rahatsız olmiycaksınız..
O sizinde anneniz..
Ben kayınvalidemle konuşsam hepten yüzbulur evimden çıkmaz diyorsunuz..
Çıkmasın.. Rahatsız olmamanız gerekiyor bu durumdan..
Siz farklısınız kayınvalideniz sizdende farklı..
Görüşleriniz birbirini tutmuyor evet..
Bu durumu nasıl çözeceksiniz biliyormusunuz..
Yine söylüyorum saygı duyarak..
Güzellikle konuşarak ama anlaşılır bir şekilde..
Bakın sakın ama sakın eşinizi kendi ailesiyle sizin aranızda kalma durumuna sokmayın..
Bunlar hiç doğru değil..
Bence kayınvalidenizi yemeğe çağırın..
Ben yanlış anlaşıldım annecim deyin..
Tatlı dille girin konuşmaya.. sonu gelir zaten..

Asla ona bir tercih sunmadim hatta öyle degince bende degismem annemi kimseye dedim.ben bugün kaynanami çağırayim mi gelmem dermi yada gelince uzatirmi hataliyimda aradim durumuna dusermiyim esim hic bisey demiyor baktim olay oldugundan beri annesini aramamis onada kiziyor gibime geliyor.gece uykusunda bana sarildi öptü rüyasında mi korktu acaba yada banami uzuldu seviyor yorum yaparmisiniz

konu sahibi arkadaşım yazılanları dün okudum yorum yapmak istedim fakat tam olarak anlayamadğım için birşey yazmadım...bugün de tekrar yazdığın biraz daha açıklamalı olan yazını 2 defa okudum anca bişeyler anladım..:17:
Şimdi görümceyle bu konuları knuşmak doğru değil onun kendi annesi sonuçta işte böyle şaşırtır seni.Ve bence olayı büyütme ki büyütülcek te bir durum yok okadar. Sonuçta siz görümcenizle kaynananızın dedikosunu yapmışsınız oda duyunca imalı imalı konuşmuş...Şükür ki aynı evde kalmak zorunda değilsiniz devamlı.Eşinizin üstüne gitmeyin daha da soğukluk olur arada.:49:

Asla ona bir tercih sunmadim hatta öyle degince bende degismem annemi kimseye dedim.ben bugün kaynanami çağırayim mi gelmem dermi yada gelince uzatirmi hataliyimda aradim durumuna dusermiyim esim hic bisey demiyor baktim olay oldugundan beri annesini aramamis onada kiziyor gibime geliyor.gece uykusunda bana sarildi öptü rüyasında mi korktu acaba yada banami uzuldu seviyor yorum yaparmisiniz

Yaa eşlerimizide düşünelim böyle durumlarda
biraz ne olurr..
Bakın üzülüyor belliki,
bence çağırın kayınvalidenizi tatlıya bağlayın bian önce
Çünkü ortada gerçekten öyle
büyütülecek çokta ciddi bir durum
görmüyorum ben..
Hiçde o dediğiniz durumlara düşmessiniz..
Kayınvalidenize karşı ilgili bir gelin
durumuna düşersiniz sadece..
Herşey tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibaret..
Ve arayı kimse bulmadığı için bu
yanlış anlaşılmalar almış başını gitmiş..
Size düşüyor arayı bulmak..
:34:

Yaa eşlerimizide düşünelim böyle durumlarda
biraz ne olurr..
Bakın üzülüyor belliki,
bence çağırın kayınvalidenizi tatlıya bağlayın bian önce
Çünkü ortada gerçekten öyle
büyütülecek çokta ciddi bir durum
görmüyorum ben..
Hiçde o dediğiniz durumlara düşmessiniz..
Kayınvalidenize karşı ilgili bir gelin
durumuna düşersiniz sadece..
Herşey tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibaret..
Ve arayı kimse bulmadığı için bu
yanlış anlaşılmalar almış başını gitmiş..
Size düşüyor arayı bulmak..
:34:

Katılıyorum arkadaşa:34:

Cok tsk ediyorum inanin ben cok merhametliyim ama huzurum bozulunca hircinlasiyorum aradim simdi gel kisir yapalim dedim gayet ılımlı isin vardir dedi bir süpürge yapicam dedim gelecek esimede msj yazdim ben sana tercih sunmamistim ama bir anne olarak tabiki anneni secmelisin sende aksam uzatma aramizda problem yok yazdim cvp vermedi hakli veya haksiz cok buyuk tepkiler verdi esim aramiz dahada acilacak gibi geliyor ve ben beni kotuleyen insanlara sadece saygi duyarim sevemem artik

görümcenle kaynanan hakkında dertleştiniz sonrada birbirinizin anlattıklarını kayınvalidene mi söylediniz?

Hayir gorumcem haber vermeden gitme demis kayinvalidemde bunu esime soyledi.ve gorumcem esime soylemis bazilarini

Back
X