• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce eş meselesi

Sevdayolum

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2021
80
36
8
32
Merhaba. Ben evliliğimin ilk yilindan beri görümcemin iğneleyici laflarından biktm. En basit örneği hamileligim cok skntili geçmişti gebelik kolestazi vardi bnde..son aylarda temizlikle ugrasamadim.gorumce bebk gormeye geldi diyorki dusakabinin su lekesi yikasan iyi ederdin hep bu tarz konusma tarzi var bana karsi.bn artik biktim gorusmek ayni ortama girmek istemiyorum.kayinvalidede az çok biliyo anlasamadigimizi.bu akşam aradi ablanlar geldi yemeğe gelin diye bnde eşime gitmek istemediğimi o ortamin beni gerdiğini soyledim istersen sen gidebilirsin dedim.basladi kavga etmeye ne zamana kadr ablamla konusmiycan soyle boyle..bn bundan sonrası için ne yapabilirim nasl davranmalıyım.

Merhaba. Ben evliliğimin ilk yilindan beri görümcemin iğneleyici laflarından biktm. En basit örneği hamileligim cok skntili geçmişti gebelik kolestazi vardi bnde..son aylarda temizlikle ugrasamadim.gorumce bebk gormeye geldi diyorki dusakabinin su lekesi yikasan iyi ederdin hep bu tarz konusma tarzi var bana karsi.bn artik biktim gorusmek ayni ortama girmek istemiyorum.kayinvalidede az çok biliyo anlasamadigimizi.bu akşam aradi ablanlar geldi yemeğe gelin diye bnde eşime gitmek istemediğimi o ortamin beni gerdiğini soyledim istersen sen gidebilirsin dedim.basladi kavga etmeye ne zamana kadr ablamla konusmiycan soyle boyle..bn bundan sonrası için ne yapabilirim nasl davranmalıyım.
Keyfim ne zaman isterse o zaman konuşurum de.

Ben titiz bir insan değilim duşakabindeki lekeden rahatsızlık duymuyorum deseydiniz ..
Ayrıca çok rahatsız olduysa kalkıp silseymiş
Ya nefret ediyorum böyle insanlardan
Ama eşinizle kavga edecek boyutta olması can sıkıcı...oturup konuşun rahatsız olduğunuzu size böyle davranayacağını söyleyin..dinlemezse eşinize ablasına haddini bildirmesini söyleyin..
Oda birşey yapmazsa hiç muhatap olmayın evine gitmeyin evnize çağırmayın.K.v. karşılaşınca mecburen merhaba demek zorundasınız bunun Ötesine geçmeyin.mesafe iyidir

Tek sorun bu değil yanlış okudunuz sanırım.bu olay sadece bir örnek
Yoo yanlış okumadım, verdiğiniz örnek takılacak büyüklükte bir mesele değil, diğerleri de bunun gibidir yoksa onları yyazardınız diye düşünüyorum.
Bir iki defa ciddiye almaz, umursamaz tavırda cevap verseniz arkası gelmez muhtemelen.

can sıkıcı bir durum evet ama görüşmeyi kesmek çok abartı olur onun yerine rahatsız edici konuşmalara tavırlara karşılık vererek kendini ezdirmemeni içine atmamanı tavsiye ederim.

Ben titiz bir insan değilim duşakabindeki lekeden rahatsızlık duymuyorum deseydiniz ..
Ayrıca çok rahatsız olduysa kalkıp silseymiş
Ya nefret ediyorum böyle insanlardan
Ama eşinizle kavga edecek boyutta olması can sıkıcı...oturup konuşun rahatsız olduğunuzu size böyle davranayacağını söyleyin..dinlemezse eşinize ablasına haddini bildirmesini söyleyin..
Oda birşey yapmazsa hiç muhatap olmayın evine gitmeyin evnize çağırmayın.K.v. karşılaşınca mecburen merhaba demek zorundasınız bunun Ötesine geçmeyin.mesafe iyidir
Bu sadece bir örnek bana karşı hep bu şekilde konuşma tarzı var. Bn ayrı yaşıyorum kayinvalidem köyde...bayramda kalmaya gitmistik gorumcemlerde vardi..sabah diyo ki yatak odanı köye kursaydın yer yataginda sen yatmazdin demişti bn daha yeni gelinken. Aynı ortama girmek çok rahatsız ediyo beni..sanki her an bi laf sokacakmış gbi hissediyorum

Ben de bu insanları anlamıyorum.Bizim gelin güzel hamilelik geçirdiği halde evini de temizledik yemeğini de yaptık ne güzel yeğeni olmuş tadını çıkarmak yerine hâlâ laf derdindeler.Bisverin mesafe iyidir.Bu arada çok kirli ise bir zahmet yapsın yada susması lazım.İmkanininiz varsa yardımcı alabilirsiniz hiçbir şey sağlıktan mühim değil

Su lekesinden rahatsiz olduysa bez ve deterjan verip ovalayabilecegini söyleyin..Bak daha ağzını aciyor mu

e senı rahatsız ettıyse temızleseydın deseydınız
cevabınızı verırsenız kımse sızınle ugrasmaz
nereye kadar gorumceden kacacaksınız mesafelı olun tamam ama elbet gorusmenız gerekecek verın cevabınızı bırsey dedıgınde sorun kalmaz

Verdiginiz ornek cok basit yalniz, sirf huna benzer şeylerden bu kadar takmaya ne gerek var?
"Zahmet olmazsa sen siliver abla, bebekten hiç firsatim olmuyor" desen belki bir daha soylemez. 😬

Ben sizin yerinizde olsam, eşime olan sevgim, saygım ve ailemin düzeni için gider yerim yemeğimi, fazla yüz göz olmadan, samimiyet kurmadan hallederim bir şekilde. Hayat bu, böyle yani, hep zor insanlar çıkabilir karşımıza. İşte, ailemizde, apartmanda vs.. Çok ilerlerse de görümcemle bak abla, böyle böyle diye konuşurum samimice, kırmadan dökmeden. Eşimle de tabiiki. Kendimi anlatırım, beklentimi vs. Hallolmayacak şey değil

Su lekesi oldu diyosa. Canım deterjan sünger bez surda. Yabancı değilsin bı el at de. AA senin pisliğini ben mi temizlicem derse de . Benim pisligimse temizliği de beni ilgilendirir seni değil. Canım ne zaman isterse yaparım de.

Rahatsız ediyorsa gelmeseydin dicektin.
Belli ki seni çekemiyor cevabını ver, mesafeni koy. Sussan hep ezmeye çalışacaklar, gitmezsen yine sen suçlu olursun en güzeli bir şey söylediği anda cevap vermek . Kimse kimseden üstün değil. Benimde görümcem var , bende bir görümceyim yengem beni ben onu çok seviyorum ama kendi görümcemle aynı şeyi ilişkiyi kuramadım maalesef arkadan iş çeviren fesat insanın teki .

Ayy benim görümce de öyle .Kıskanç .Durmadan tavsiye veriyormuş gibi kibar kibar laf sokuyor .Ben cevap versem ben suçlu olucam yılan o kadar sinsi yapiyorki .Ayy ben onun iyiliğini düşünerek söyledim der .Ben kötü olurum ama artık hiç sallamiyorum olacaksam da kötü olayım .Ben de cevabını veriyorum ya da duymazdan geliyorum .Hiç oralı olmuyorum .

Back
X