• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce eş meselesi

Gidip yuzeysel sohbet edip gelin. Aile mevzu olunca goruşmek istemiyirum olmuyor malesef. Hem esiniz gerilir hem ortam gergin olunca siz gerikirsiniz. Hem de aile içinde binlar kus gibi laflar dolanir sürekli ama gidip yüzeysel konuşursaniz laf biter. Rahatsiz edici bisey derse de cevabini verin agzınız bağli değil ya. Mesela dusqkabin yikama lafına ne ara yapacaktım son aylar zor hareket edoyordum şimdo de lohusayım deseydiniz

Merhaba. Ben evliliğimin ilk yilindan beri görümcemin iğneleyici laflarından biktm. En basit örneği hamileligim cok skntili geçmişti gebelik kolestazi vardi bnde..son aylarda temizlikle ugrasamadim.gorumce bebk gormeye geldi diyorki dusakabinin su lekesi yikasan iyi ederdin hep bu tarz konusma tarzi var bana karsi.bn artik biktim gorusmek ayni ortama girmek istemiyorum.kayinvalidede az çok biliyo anlasamadigimizi.bu akşam aradi ablanlar geldi yemeğe gelin diye bnde eşime gitmek istemediğimi o ortamin beni gerdiğini soyledim istersen sen gidebilirsin dedim.basladi kavga etmeye ne zamana kadr ablamla konusmiycan soyle boyle..bn bundan sonrası için ne yapabilirim nasl davranmalıyım.
Çok basit ya kararlı ol görüşme yada sen de aynı şekilde sürekli laf sok görümcene.
Bir sey derse de "ne var canım sen de beni hep ikaz ediyorsun, ben aliniyor muyum" dersin🤣

Offf kibrinin kokusu buraya kadar geldi gorumcenin :KK47: birtane benden var bundan temizlik konusu degil ama hep ignelecegi sekilde konusurdu 🙆haddini bildirdim araya koca koca daglar ördüm diger görümcelerle konusurken bile bazen agzi acik izler bizi hic muhabbet etmem onunla.sende oyle yap

Merhaba. Ben evliliğimin ilk yilindan beri görümcemin iğneleyici laflarından biktm. En basit örneği hamileligim cok skntili geçmişti gebelik kolestazi vardi bnde..son aylarda temizlikle ugrasamadim.gorumce bebk gormeye geldi diyorki dusakabinin su lekesi yikasan iyi ederdin hep bu tarz konusma tarzi var bana karsi.bn artik biktim gorusmek ayni ortama girmek istemiyorum.kayinvalidede az çok biliyo anlasamadigimizi.bu akşam aradi ablanlar geldi yemeğe gelin diye bnde eşime gitmek istemediğimi o ortamin beni gerdiğini soyledim istersen sen gidebilirsin dedim.basladi kavga etmeye ne zamana kadr ablamla konusmiycan soyle boyle..bn bundan sonrası için ne yapabilirim nasl davranmalıyım.
Dusakabine laf edince eline bezi verip al sil bakalım nasıl temizleniyor bir öğreneyim senden deseydiniz keşke 😂

Aha bez , aha su , aha duşa kabin. Bütün elementler ortada, buyur sen yapıver diyeceksiniz.
Utanma mutanma yapmayacaksınız. Direkt yüzüne söylemediğiniz için kadın kendini bişey sanmış.

Laf sokan insanlarla gorusmeye gerek yok hic sevmem. Esinede ablanla konusayim mi istiyorsun o zaman o bir laf attikca ben iki laf sokacagim kavga edeceginiz en iyisi artik fazla gorusmemek gibi bir konusma yap😅

Eşinin ailesinden uzak kalman pek mümkün değil çünkü eşin bile hemen kavga etmeye başlamiş.
Onun için oyunu kuralları ile oynaman lazım kibar kibar lafını sokacaksın senin tekerin yamuk'ta görümcelerinin düzmü.
Artı görümcen o lafı ettiğinde ben lohusayım eline vuranmı var sen temizleseydin halalık böyle günler için canım diyecektin.

Şu evlilik hayatında öğrendiğim birşey varsa o da canını sıkan her kimse cevabını kendin vereceksin. Hakem gibi görüp eşine söylersen maçı sen kaybediyorsun. Ağzın var dilin var ver cevabını
-lohusayım ya duşakabin silmiyorum tercih olarak, ama gözünü yorduysa orda bez vardı canım bi ovalasaydın sana zahmet
De geç.
Yatağını köye getirseydin yer yatağında yatmazdın demiş
-yok arada iyi oluyo böyle sert sert belime iyi geliyo yer yatağı, eskiden yatak mı varmış herkes döşşekte yatarmış eski köye yeni adet 🥴 tarzında genel cevaplar ver geç
Görümceni pek tehlikeli bulamadım 🤪 konuşmak için konuşuyor sadece
KKyı az gez şükredersin
Bunlar laf sokmak değil bence 😬

Tek sorun bu değil yanlış okudunuz sanırım.bu olay sadece bir örnek
çizginizi bozmayın eşiniz de çok konuşmasın
yine bir ortama geldiğinizde böyle bişey derse verin cevabını
temizlikle alakalı laf vurursa da canım istemedi valla çok üzülorsan söyle kardeşine o yapsın deyiverin
terbiyesiz ona neyse

Ablan haddini bilene kadar konusmuycam deseydin 🙄

Temizlik tarif eden insana, bezin yeri söyler rahatsız olduysa silmesini söylerim. Siz sessiz kalmışsınız. Kayınvalidenizle bir sorununuz olmadığı için çağırdığı için nezaketen gidilebilir ama laflarına cevap verilir.

Görüşmek zorunda değilsiniz ama ben olsam soktuğu lafların cevabını veririm, öylesine içime atıp susup oturmam.

1. Söylediği sözü ciddiye almamak
2. Aynı şekilde cevabını ışık hızıyla yapıştırmak. O lafı söylerken sizin diliniz yok mu da "sana ne?" diyemiyorsunuz en basitinden.

Sizin canınız sıkılacağına onunki sıkılsın. Böyle insanların karşısında susmak işe yaramıyor, tecrübe ettim gördüm. Onlar 1 dese ben 2 diyorum. Sonra onlar da vazgeçiyorlar benle uğraşmaktan.

Verdiğiniz örnek çok basit bir mesele değil mi?
Canım istemedi temizlemedim deyip geçseydiniz.

Bu kadar şey için görüşmeme noktasına gelmek fazla bence.
Aslında çok hafif bir cevap olur bu...
Şu lekesi abla ne olacak bk lekesi değil sonuçta...demesi lazım.

valla ben canımla uğraştım duşakabının temizliğide çok umrumda değil deli gibi hergün duşabakinmi silecem deseydin ,

çok titiz olan hergün duşakabın silsin derdim , dedim de

Back
X